Gå til innhold

BK: Natur, frosset innsjø og Iskald elv


Anbefalte innlegg

hei!

Har akkurat skaffet meg kamera og ønsker jo selvsagt og bli mye bedre! derfor håper jeg dere her på forumet vil kunne gi litt konstruktiv kristikk! bildene er tatt med ett nikon D40 med ett 18/55mm objektiv

 

legger ut de bildene jeg er absolutt mest fornøyd med

 

takk for all kritikk :)

 

Nå har jeg justert litt på levels og kontraster i photoshop, samt croppa det først annerledes. i bilde nr 2 føler jeg det er hensiktsmessig og beholde crop fordi jeg da får med "Hele" vannet

 

 

3)

n724955485_1921431_4012.jpg

 

post-136542-1198445309_thumb.jpg

Edta layers og color balance, fikk ett litt mer "kjølig" og klart bilde etter min mening, som om ett grått teppe ble tatt av.

 

6)

n724955485_1921450_9448.jpg

 

 

post-136542-1198445330_thumb.jpg

 

Bildet fikk noe mer varme, og ble litt mer ekstremt pluss at jeg fjerna den lille "smuss" flekken på himmelen

 

 

oppfordrer til og vise til positive og negative trekk!

 

edit: Lagt til redigerte bilder

Endret av Potetgullmann1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror det er et spørmål om å være litt selektiv med hva du legger ut, ja.

 

For å være litt streng først: under ett er det mye her som blir for middelmådig i mine øyne. Bilder jeg personlig også ville knipset, men forkastet hjemme. Mange ting som er fint i naturen gjør jo mye mindre inntrykk på bilder. Det er litt for lite (og litt for lite markert og tydelig) tåke til at det blir spennende, og flere av bildene sliter særlig med ryddighet/ren komposisjon, lav kontrast, utydelig markering av hva som er motivet.

 

Men jeg syns #6 peker seg ut fra resten! Motivet er også litt så som så, men det har visuell dybde, en spennende vinkel, god kontrast, stemningsfullt lys. Kunne tjent på litt etterbehandling - skeiv horisont kan være spennende, men ser ikke poenget her (og da er den heller ikke skeiv NOK... :) ). Og jeg vet ikke om jeg er enig med høydeformatet. Synes det er bakken, den stille stemningen og vinkelen som er interessant, har liksom lyst på mer av det og da tror jeg breddeformat gjør seg bedre.

Lenke til kommentar
Begge bildene har skjev horisont. Ellers var det andre bildet ganske fint, bortsett fra at jeg ville hatt det lavere i høyden og bredere istedet for at det blir så høyt :)

 

I bilde nr 1 var det meningen. burde kansje tatt ett som ikke var skjeft i tilleg men tenkte ikke så langt da jeg var der. skal huske og ta flere bilder når jeg først er på location neste gang!

 

i bilde 2 var det ikke meningen, hehe. jeg tok også ett som var i bredden men ble ikke på langt nær like velykket. var for mange forstyrrende elementer og den frossede stenen ville "forsvunnet" litt, det var det jeg tenkte som hovedmotiv.

 

takk for god respons!

 

burde kansje ta en tur til photoshop og justere levels litt i det første, begge er uredigert :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...