Gå til innhold

Anbefaling til et proft kompaktkamera


Anbefalte innlegg

Kjære brafolk,

 

jeg skal kjøpe et digitalt kompaktkamera til meg selv. Jeg har et Nikon D200 som jeg er meget fornøyd med, så ikke foreslå å "legg på mer penger og kjøp deg speilreflekskamera". Dette kameraet skal komplettere mitt D200-kamera. Greit å ha det når man skal ut på byen, er i utlandet osv. Uansett. Jeg stiller følgende krav til kompaktkameraet:

 

- Koste under 6000,-

- Må få plass i bokselomma

- Fungere greit under mørke omgivelser

+ Best mulig bildekvalitet :tease:

 

De to aktuelle kandidatene jeg har sett på er Leica D-Lux 3 og Canon Powershot G9. Men frykter liksom at sistnevnte blir i det største laget for å få plass til det i bukselomma.

 

Kom med forslag!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

og takk for svar. Av det jeg kan se, er bildekvaliteten noe dårligere enn Powershot G9, i tillegg til at det er like dypt :-|

 

Hva med Nikon P5100? Det er veldig kompakt, men skal ha bra bildekvalitet. Det eneste negative jeg har hørt er at det er litt for tregt, men jeg er usikker på hvor tregt.

 

Tom

Lenke til kommentar
Hei,

 

og takk for svar. Av det jeg kan se, er bildekvaliteten noe dårligere enn Powershot G9, i tillegg til at det er like dypt :-|

Det er ganske enkelt ikke mange kompakter med bedre bildekvalitet enn G9. Er det nivået du har lagt deg på, må du nok lete en stund...

 

Jeg ville kikket på Ricoh Caplio R7 og GX100. Sistnevnte har respektabel vidvinkel, førstnevnte har et nokså behagelig zoom-omfang, uten at bildekvaliteten er helt på jordet av den grunn. De er ikke perfekte, men ville begge stilt sterkt dersom jeg skulle hatt kompaktkamera ved siden av speilrefleksen.

 

Selv har jeg ikke noe annet kamera (akkurat nå venter jeg på nytt speilrefleks også), men kona har en Nikon P4 som er en hederlig kompanjong til en DSLR også. Nå er den nokså gammel, og utkonkurrert av nyere modeller, men f.eks. Fujifilm F40fd eller F50fd vil være gode alternativer i samme klassen. F40fd mangler mye manuelle-funksjoner, men for meg er faktisk ikke det så viktig på et kompaktkamera, siden det knapt blir noen forskjell uansett hva man gjør...

Lenke til kommentar

Skal du ha bildekvalitet, så må du nok velge G9 eller tilsvarerende.

 

Min erfaring er at jo smalere kamera er, jo dårligere bildekvalitet får man. Min teori er at dette er fordi god optikk trenger en del glass, og det tar plass.

 

Nå er jo Leica-kameraet et variant av en Panasonic modell - er noen kroner å spare der.

 

Tom

Lenke til kommentar

Har hatt G7 og solgte nettopp et Nikon P5000.......fordi jeg har bestilt G9 :) Min erfaring er at G7 var mye mer brukervennlig enn P5000. Jeg er ingen god fotograf men ser også at kvaliteten på G7 bildene er bedre enn P5000. Du skal forøvrig ha ganske store lommer for å få plass til G9.

Lenke til kommentar
Jeg prøver å få tak i et Fujifilm F31d. Det ser ut til å være det kameraet jeg er på jakt etter! :xmas:

 

Det er umulig å få tak i det kamraet, ja. Gir opp. Er F50fd virkelig SÅ mye dårligere enn F31fd?

Såvidt jeg skjønner, JA. Den er bra for klassen, men de har pøst på for mange piksler og sterk støyfkjerning (mye CPU), så det blir ikke skikkelig. Da er det bedre å kjøpe en Powershot A560 og vente på bedre tider!

 

Tom

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...