Gå til innhold

Nokia N82 og GPS


staagri

Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å en GPS mobil istedenfor en garmin 60CSX ...........

 

Jeg er nybegynner med GPS, så alle gode råd er hjertelig velkommen :).

6110 fikk i alle fall god omtale når den kom. Som standard kommer den med Route 66, men det går sansynligvis greit å installere Nokia Maps.

 

Om du kun ønsker at GPS'n skal vise hvor du er på kartet trenger du ikke å kjøpe noe abonnement, dette er gratis med Nokia Maps for 100+ land. Nedlasting av kart gjøres gjerne på PC. Navigasjon er den biten hvor GPS'n forteller deg hvor du skal svinge mens du kjører.

 

A-GPS overfører kun små mengder data (2000-4000 byte). I Norge betyr det typisk en 5-10 øre per gang. Pris for dataoverføring i utlandet må du sjekke med din operatør.

 

Nokia tilbyr ikke topografiske kart. Jeg kjenner til kun to produkter for dette fra henholdsvis Tracker (www.tracker.fi) og Garmin (www.garmin.com). Topografiske kart er ganske kostbare fordi lisenskostnadene til Statens Kartverk vistnok er temmelig høye. Dette gjør det lite sansynlig at Nokia vil levere slike kart gratis.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Her black N82 i ca 1 mnd og stor sett fornøyd. Brukte det forrige uke i Litauen og Latvia. Fant hotel i Klaipeda uten probelm. Men på vei til bake til Riga, visste seg at det var en kort demo for stemmegiude i Balticum. Måtte stoppe på motorvei og kjøpe 5 dagers lisense for å finne sted i Riga. Men det gikk greit. Tjeneste var aktivert.

Ellers, savner jeg fotoboks varsling. Kommer det til NOKIA MAPs? Er det mulig å importere fila med koordinater fra en annen leverandør?

Takk.

Endret av viking_s
Lenke til kommentar
Kan en bruke navigasjon uten stemmestyring, men med piler, uten å måtte aktivere og betale penger? Hvis det ikke går, kan en få forslag til rute uten å måtte aktivere?

Rute kan genereres uten å aktivere. Både stemmestyringen og pilene ligger inne i navigasjonskonseptet som koster penger.

 

Kan en få Maps 2.0 på norsk?

Hos meg er den på norsk. Kan ikke huske å ha gjort noe spesiellt for å få det.

 

 

Takker for svar!

Bare hyggelig :D

Lenke til kommentar

Et par nye spørsmål.

 

Noen som vet hva nøyaktigheten til GPS-en er? Synes at når jeg bruker den så kan den veksle mellom to nabogater og ikke helt vite hvor den befinner seg.

 

Hvordan kan en i GPS-programmet få opp forslag til rute fra aktuell posisjon til en adresse? Slik at GPS-en tegner opp ruten med piler/strek, ten å ha måtte kjøpt navigasjonspakken til Nokia?

Lenke til kommentar

twarken: Ang. nøyaktigheten så tror jeg at denne GPS'en får hjelp av basestasjoner til å triangulere signalene. Mao. dess flere basestasjoner rundtom, dess mer nøyaktig GPS. Når jeg går rundt i Oslo med GPS'en på er den dead-on hele tiden.

 

Jeg TROR det var sånn det var... correct me if I'm wrong :)

Lenke til kommentar

Brukte GPS'en i Bergen på onsdag, og eg blei sjokkert over kor mykje feil den viste! Endte med at me kjørte i ring i bergen lenge...

Andre som har prøvt den i Bergen? Rett og slett ein skandale å måtte betale så mykje for ein tjeneste som ikkje er oppdatert på norges nest største by!

Lenke til kommentar
twarken: Ang. nøyaktigheten så tror jeg at denne GPS'en får hjelp av basestasjoner til å triangulere signalene. Mao. dess flere basestasjoner rundtom, dess mer nøyaktig GPS. Når jeg går rundt i Oslo med GPS'en på er den dead-on hele tiden.

 

Jeg TROR det var sånn det var... correct me if I'm wrong :)

I think your wrong :p

 

Les litt om GPS hos Nokia. Hjelpen den kan få er informasjon om satelittenes posisjoner som lastes ned fra Nokia's server på internet via GPRS (3G / EDGE). Denne funksjonen som kalles AGPS gir raskere fiks fordi den vet vilke satelitter den skal lytte til, men posisjoneringen skjer utelukkende via triangulering mot GPS-satelittene. Om du mot formodning skulle finne dokumentasjon på at noe slik faktisk skjer vil jeg jo selvagt gjerne høre om det, men ..... tror ikke det.

 

twarken:

Når det gjelder nøyaktigheten til så påvirkes den allt mulig som topografi (fjell, daler, kløfter), vegetasjon (trær) og bygninger. Til og med vær og atmosfære (skyer, tåke, luftfuktighet osv.) kan påvirke dette. Har selv merket at en GPS kan fungere mye bedre på høyder over 1000 meter enn på lavlandet.

 

Om du på din N82 går til:

Meny -> Verktøy -> Tilkobling -> GPS-data -> Posisjon

 

Her kan du se en "estimert" nøyaktighet. Jeg kaller den estimert fordi jeg tror ikke GPS'er kan gi en absolutt nøyaktighet om sin egen nøyaktighet med tanke på alle elementene som kan forstyrre signalene.

Lenke til kommentar

Har litt problemer med A-GPS'en - tror jeg. Den er aktivert i programmet, men har en mistanke om at den likevel ikke er i bruk. Har vært rundt til fots uten at en eneste kb har blitt lastet ned.

 

Kan det ha noe å gjøre med internettkoplingen? Se symbol til venstre for kb-teller.

 

post-164274-1213816169.jpg

 

Har forøvrig en N78, men regner med at innstillingene er noenlunde de samme. :)

Endret av arild123
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da jeg nettopp har solgt min Nuvi 200 bilnavigatør, så vurderer jeg N82.

(Siden jeg ikke har så innmari bruk for en ren GPS så vurderer jeg heller en N82, som gir meg et OK kamera og telefon.)

 

Men har noen spørsmål.

Er det noen som har erfaring med N82 sammen med Garmin og topokart?

Har jeg forstått det rett at N82 fungerer som GPS, utenfor GSM-dekning, men da med litt lengre tid for søking etter satelitter, samt litt mer unøyaktig posisjonering?

Lenke til kommentar

hei,

 

Noen som vet om det går fint å bruke prøverversjonen (Nokia Maps) i utlandet hvis jeg laster inn riktig kart på forhånd? Varer prøveversjonen i 3 mnd i Norge bare? Mener det stod noe om 3 dager der også.

 

Og hva om jeg oppgraderer til Nokia Maps 2.0? Vil det medføre noen problemer med å bruke den i Europa?

Lenke til kommentar
Du kan trygt oppgradere til siste nokia maps 2.0 om du ikke har den. Det er bare en oppgradering av programmet som gjør det mer brukervenlig, og har ingen ting med navigeringslisens å gjøre.

 

OK, noen som vet om jeg kan bruke kartet i utlandet da? (Prøveversjonen)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Den prøve lisensen som følger med telefonene gjelder som regel i det område telefonen er solgt.

Har du kjøpt den i Norge så er det som regel Skandinavia som følger med tror jeg.

 

 

jeg kjøpte meg nettopp en n82 black med 1 årsnavigasjons et eller annet. hva menes med det? kor kan jeg finne den og bruke den=?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...