Gå til innhold

Fotokonkuranse V.4 Runde 9: "Advent"


  

59 stemmer

  1. 1. Fotokonkuranse V.4 Runde 9: "Advent"

    • "Da er juletreet i boks"
      4
    • "Pepperkake"
      6
    • "Adventstiden: fra venting til nådeløs nedtelling"
      14
    • "Vi venter"
      5
    • "Nesten i mål"
      4
    • "Fredfult i advent-tiden"
      8
    • "Adventlysene"
      18


Anbefalte innlegg

Temaet denne gangen er:

 

Advent

 

Fri tolkning

 

Bildene må være tatt i tidsrommet torsdag 14. desember - søndag 23. desember 23:59.

Bildene blir lagt ut søndag natt/mandag formiddag.

 

Nye deltagere bør spesielt merke seg regel nr. 2 og 7!

 

Innleveringsfrist: søndag 23 desember @ 23:59.

 

Etter innleveringsfristen blir bildene lagt ut i egen post for avstemming fram til torsdag 27. desember kl. 21:00.

 

Reglene for konkurransen:

 

1. DU må være fotografen bak bildet.

2. Bildet må være tatt mellom nevnte tidsperiode.

3. Du står fritt til å tolke temaet.

4. ”Stemmefisking” er ikke tillatt.

5. Maks filstørrelse: 350KB.

6. Bildestørrelse: Lengste side skal max være 1280 piksler.

7. Bildet skal være anonymt så lenge konkurranse og avstemming pågår. Bilder som har signatur, bilder som er postet tidligere, eller som blir postet i bildekritikken eller andre steder mens konkurransen pågår, vil derfor bli diskvalifisert.

8. Du kan kun benytte ett bilde i konkurransen.

9. Arrangør/Vinner av forrige runde, har ikke anledning til å delta.

10. Vinneren av konkurransen arrangerer neste ukes konkurranse, og har dessuten ansvaret for å underrette redaktøren på akam.no (faeri eller Aetius - evt epost til: [email protected]) når nytt tema er lagt ut, samt når bildene er lagt ut til avstemning. Dersom flere skulle stå med like mange stemmer, vil arrangør av inneværende runde avgjøre hvem som skal arrangere neste runde.

 

Fotografen bak de tre bildene som får flest stemmer, blir offentliggjort og gitt poeng fra 1 til 4. (1. plass = 4 poeng, 2. plass = 2 poeng, 3. plass = 1 poeng). Poengene teller i sammendraget. Det er verdt å merke seg at vinnerbildet fra hver runde uten videre kan bli brukt som illustrasjon for annonseringen av neste rundes konkurranse på akam.no.

 

Bildene sendes til meg som PM sammen med bildets tittel, dato og klokkeslett for når bildet er tatt og helst EXIF. Alle som leverer vil få en bekreftelse på PM om at bildet er mottatt. Har du levert bilde, men ikke fått bekreftelse når konkurransen nærmer seg slutten, ta kontakt så vi kan få ordnet opp tidsnok.

 

Lykke til og god jul!

 

"Da er juletreet i boks"

 

post-134150-1198452069_thumb.jpg

 

"Pepperkake"

 

post-134150-1198452169_thumb.jpg

 

"Adventstiden: fra venting til nådeløs nedtelling"

 

post-134150-1198452206_thumb.jpg

 

"Vi venter"

 

post-134150-1198452270_thumb.jpg

 

"Nesten i mål"

 

post-134150-1198452302_thumb.jpg

 

"Fredfult i advent-tiden"

 

post-134150-1198452332_thumb.jpg

 

"Adventlysene"

 

post-134150-1198508383_thumb.jpg

 

And thats all; god jul alle sammen, og lykke til med avstemningen til alle deltakere! <3

(liten edit, enda ett bilde lagt til osv.)

 

**avstemmning lagt til**

**siste bildet lagt til i avstemmningen**

Endret av macfjott
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merket meg at flere av bidragene denne runden har brutt regel nr 5 og/eller 6. Synes likevel ikke dette er diskvalifikasjonsgrunn, da dette enkelt kan løses. Men man bør kanskje prøve å unngå sånne ting i fremtiden, enten ved at arrangøren tilpasser bildet i rett størrelse eller ber deltager fikse det selv. Det er i alle fall irriterende når jeg sitter på min laptop som ikke har altfor stor skjerm, og må scrolle i alle retninger for å se hele bildet.

 

Sett bort i fra dette overtrampet, vurderer jeg bidragene slik:

 

1) "Da er juletreet i boks"

Veldig bra. Jeg får en flott nostalgisk følelse av å se barna som bærer juletreet hjem. Vet ikke om bildet er arrangert, men hvis ikke er bildet tatt i akkurat rett øyblikk; juletre-selgeren til venstre, og barna som nettopp har handlet på vei ut av bildet med et juletre bærende mellom seg. Det eneste som mangler er snøen for å få skikkelig julestemning, men det kunne man vel neppe gjøre noe med.

 

2) "Pepperkake"

Et artig bilde av en "sulten" gutt. Dessverre synes jeg blitzen ødelegger bildet her, både pga det harde lyset og pga skyggene det gir. Synd, for bildet har absolutt potensiale.

 

3) "Adventstiden: fra venting til nådeløs nedtelling"

Nok et flott bilde. Fin balanse i bildet, og fotografen får godt frem julestemningen. Vet ikke om klokkene på toppen av Aftenposten og Freia med hensikt er med i bildet, men de er i alle fall med på å understreke bildetittelen på en god måte. Det eneste som mangler er også her snø, men igjen kan man ikke gjøre så mye med akkurat det.

 

4) "Vi venter"

Egentlig litt kjedelig bilde med tre lys i mørket og store tomme områder. Bildetittelen er imidlertid viktig her, da den understreker at vi venter på noe mer. Vi venter ikke bare på at det fjerde lyset skal bli tent, men vi venter også på noe mer spennende.

 

5) "Nesten i mål"

I motsetning til forrige bilde, så er det IKKE store tomme områder her. Men problemet her er at bakgrunnen blir for forstyrrende, og siden alle fire lysene er tent burde de alle også vært i fokus.

 

6) "Fredfult i advent-tiden"

En litt annerledes jule/advent-stemning, som gir rom for ettertanke. Bildet er kledelig mørkt og dystert, samtidig som lysene gir budskap om fred og ro. Godt utført!

 

7) "Adventlysene"

Dette likte jeg. I motsetning til bilde 4 og 5, har fotografen her funnet den riktige balansen med tanke på bakgrunnen. Lysene er også fint i fokus, og står plassert i en flott tripp-trapp formasjon i riktig i forhold til hverandre. Om jeg ikke var i julestemning allerede, ble jeg i alle fall i det nå.

Lenke til kommentar
Merket meg at flere av bidragene denne runden har brutt regel nr 5 og/eller 6. Synes likevel ikke dette er diskvalifikasjonsgrunn, da dette enkelt kan løses. Men man bør kanskje prøve å unngå sånne ting i fremtiden, enten ved at arrangøren tilpasser bildet i rett størrelse eller ber deltager fikse det selv. Det er i alle fall irriterende når jeg sitter på min laptop som ikke har altfor stor skjerm, og må scrolle i alle retninger for å se hele bildet.

Ja, det er irriterende at folk ikke klarer å forholde seg til 10 regler. Både arrangører og deltagere bør ta seg sammen!

Fortsatt god jul!

 

Ellers synes jeg at det er veldig bra at noen tar seg tid til å kommentere bildene. Skal prøve å bli litt flinkere sjøl neste år!

Lenke til kommentar

Ja det er fint at noen kommenterer bildene på en slik saklig fin måte, som det nå ble gjort. Regner med bidragsyterne setter pris på det! Så det kan gjerne være en oppfordring til andre å gjøre også, men det kan jo være litt vanskelig å kommentere bidragene hvis man selv har deltatt - slik tydeligvis både du (Magneska) og jeg har gjort flere ganger...

Lenke til kommentar
Ellers synes jeg at det er veldig bra at noen tar seg tid til å kommentere bildene. Skal prøve å bli litt flinkere sjøl neste år!

Enig i den! Imidlertid syns jeg det er vanskelig å kommentere når jeg selv er med... (Edit: som Hr. Paranoid alt har sagt)

 

Når det gjelder de små regelovertrampene, så vil jeg si at størrelsesreglen er litt tullete. Jeg har kommet i skade for å bryte den selv med noen kb, men med den begrensningen vi har på dimmensjoner (som er mer meningsfylt IMHO), så er egentlig begrensning på filstørrelse litt redundant - det er grenser for hvor store filer man kan få.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...