Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

viftene starter i 1sek så slår alt seg av igjen.


Anbefalte innlegg

PC-er startet plutselig ikke idag etter å funket perfekt i 3uker.

har slått av og på psu og da starter hk opp igjen og viftene går på cpu/psu i 1sek før alt slår seg av. på hk lyser gul og blå LED. prøvde kjapt med annen ram uten at det hjalp. får aldri noe signal til skjerm.

virker som både psu og HK lever da de starter opp såvidt, og PC-en skulle vel starte om det var no feil med skjermkort(det gjorde i alle fall min gammle)

har slitt endel med at sikringen har gått i leiligheten her i det siste og lurer på om det kan ha hatt noe med saken å gjøre selvom ingenting virker helt dødt enda.

 

corsairs hx620

evga 680i

8500crucial 2gb

8800gts

q6600

Endret av asimov
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-rOwOH6vg

Hvor kraftig er strømforsyningen?

Les manualen til hovedkortet, og finn fram til Clear Cmos pinnene. (eller ta ut klokkebatteriet til hovedkortet i 15 sekunder)

Dette vil resette biosen, og instillingene til hovedkortet. (det vil da starte opp akkurat slik det gjorde første gang du starta maskinen)

Hvis du har strømforsyning under 600W, kan det hende maskinen trekker mer strøm enn strømforsyninga kan levere. (eller så er strømforsyninga defekt) Ei strømforsyning vil etter noen ukers bruk levere ørlite mindre strøm enn den er satt opp til.

Den setter seg liksom litt mer til ro.

 

Prøv først å resette biosen slik jeg sa. PS: trekk ut all strøm før du gjør dette.

Det kan også hende at hovedkortet har tatt kvelden. Pc`en vil da ikke starte, men kan ofte være på i noen sekunder for at hovedkortet skal få sjangs til å prøve å starte. Det er neppe Ram, Cpu, harddisk eller noen annen hardware; som er defekt siden hovedkoret da ville ha starta opp som normalt og funnet ut feilen selv.

Så: Enten så er det biosen som har låst seg, eller: hovedkortet er dødt, eller: strømforsyninga er død eller ikke kraftig nok.

 

PS: For å sjekke om strømforsyninga ikke er kraftig nok; koble ut alle harddisker, dvd-cd rom, ta ut diverse pci kort. Koble ut alt utenom cpu, ram og skjermkort. Prøv så å starte på ny. Hvis den starter da, er det strømforsyninga som ikke er kraftig nok. Hvis den ikke starter; er du tilbake til scratch. Har du en gammel strømforsyning liggende? En kamerat som har en? Hvis du får tak i en gammel strømforsyning eller lignende, prøv å sette denne i pc`en. Hvis den da starter, vet du at hovedkortet ikke er defekt. Da er antakeligvis strømforsyninga defekt.

 

Prøv deg litt fram. Dette er et vrient problem.

Endret av Slettet-rOwOH6vg
Lenke til kommentar

prøvde med en annen PSU, da startet den opp men uten bildet på skjerm, testet med et annet skjermkort og i alle pcie portene uten noe bedre resultat.

så ser ut som både PSU og HK har røket? merket meg at en kabinett vifte koblet till HK ikke startet heller, selvom cpu og alle lys på cpu osv så ut til å starte opp. dog med feilmelding 25 på HK'et som er "shadow bios/ video bios" uten noe mer forklaring, søkte litt på nett å uten å finne noe god forklaring på hva som foråsaker det.

må vel sende tilbake psu og hk som RMA :I

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...