Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Spill kjøpt på tilbud (skole lekse, vil ha innspill)


Perrern

Anbefalte innlegg

Jeg har her en skole oppgave jeg har svart på, siden den har med juss å gjøre tenkte jeg de proffesjonelle inspillene ville komme her.

 

Så her er oppgaven:

 

Kari Olsen har kjøpte det siste Harry Potter spillet på tilbud i butikken som julegave til barnebarnet sitt. Da barnebarnet skulle prøve spillet viste det seg at det var umulig å lese CD’en. Kari tok umiddelbart spillet tilbake til butikken og fortalte om problemene. Butikkpersonalet sa at siden spillet var kjøpt på tilbud var det slike ting hun måtte regne med, og at hun ikke hadde noen klagerett siden spillet var kjøpt på tilbud. Hun henvender seg til deg og ber om råd i saken. Hun synes det virker urimelig at hun ikke kan klage selv om hun har kjøpt spillet på tilbud. Du får i oppdrag å finne ut hvilke regler som gjelder og å gi Kari et råd. Bruk gjennomgått løsningsoppsett.

 

Og her er det jeg endte opp med:

 

Hva er problemet og hvem er parter i saken?

Kari har kjøpt et spill på tilbud som ikke fungerer som det skal.

 

Parter: Kari Olsen (forbruker), Butikkpersonal (Yrkesselger).

 

Aktuelle lovregler

Forbrukerkjøpsloven av 21.juni 2002

§ 1 Forbrukerkjøpsloven virkeområdet

§ 3 Ufravikelighet

§ 15, 16, 18 Tingens egenskaper, mangler mv

§ 26 Forbrukers krav ved mangler

§ 27 Reklamasjon

§ 29 Retting og omlevering

 

Partenes argumenter

Butikkpersonalet er yrkesselgere, kjøperen er forbruker. Forbrukerkjøpsloven gjelder, loven er ufravikelig, jamfør forbrukerkjøpsloven §§ 1 og 3.

 

Kari Olsen har kjøp et spill til barnebarnet, spillet kan ikke brukes på pc. Altså har den en mangel i jamfør §§ 15, 16 og 18. Dette er også innenfor reklamasjonsfristen som er på 5 år jamfør § 27. Kari Olsen har derfor rett på et nytt spill til barnebarnet sitt. Altså kan hun velge mellom retting og omlevering i samsvar med §§ 29 og 30.

 

Konklusjon. Kari Olsen kan i samsvar med §§ 29 og 30 velge om hun vil ha varen omlevert eller rettet. Om varen er på tilbud eller ikke har ikke noe å si.

 

 

Det jeg lurer på er: er det noen lover jeg har glemt? er det noe som er feil? er det et bra oppsett? osv.

Også er jeg litt usikker på reklamasjonsfristen på spill, om det er 5 eller 2 år.

 

på Forhånd takk for svar

Endret av Polemos_Theos
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Parten er ikke butikkpersonalet, men forretningen.

 

1. reklamasjonsfristene er nok ikke det viktigste, det viktigste er om det er en mangel ved varen.

 

2. Ta kort med at siden det dreier seg om forbrukerkjøp så gjelder forbrukerkjøpsloven, jfr. fkjl. § 1.

 

Kanskje også kort nevne ufravikligheten i § 3.

 

Det du skal drøfte er om det foreligger en mangel etter fkjl. § 15, jfr. § 16 (1) litra a. Husk at hovedregelen og utganjgspunktet ditt er i § 15 (1) og IKKE i (2) litra a-g. Altså, først så nevner du at varen skal oppfylle kravene i § 15 (1) (nevn gjerne kravene). Så begynner du å vurderingen etter (2). Her blir litra a og b som er det sentrale som du må drøfte mot.

 

Husk å nevn innsigelsene som at det var på tilbud, her kan du nevne at pris og kvalitet henger sammen. dette kan du ta medi drøftelsen.

 

Nevn at det er forretningen som formodentlig har bevisbyrden etter § 18 (2), men at du ikke vil ta stilling til det etter som det anses som spekulasjon i faktum. Faktum oppgir ikke tidspunktet fra når hun kjøpte det til ungen åpnet det.

 

Men du kan legge til grunn at hun har reklamert i tide etter den alminnelige reklamasjonstiden som er på to månder minst. OBS: I denne paragrafen så er det annet punktum som er hovedreglen, første punktum (setning) er bare en tillegstid som gis i noen få tilfeller.

 

Du kan sikkert legge til grunn at det er to år absolutt reklamasjonsfrist på spill, siden det ikke foreligger noen holdepunkter om noe annet. Dessuten er cder utsatt for slitasje siden datasiden er ubeskyttet (reelle hensyn kan du ta det under).

 

Håper dette var til hjelp, men ta til etteretning at dette ble skrevet halv tre på natten etter at jeg har skrevet en 14 sider lang oppgave om finansiell sikkerhetsstillelse :D

Lenke til kommentar

Hvis spillet hadde vert ett online spill i stilen BF2. Hvordan ville reglenne for bytte da være siden det her er en cd key inne i bildet som trengs for og spille på nette. Kjøp spill, kopier spill og cd key, lever tilbake, spill på nette med kopiert cd key. Så kommer en ny dud og kjøper innlevert spill (om det er lov og selge det på nytt), og han får ikke spillt på nette siden cd key er i bruk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...