Gå til innhold

Typisk webserver, hvor mange hits/sek tåler den?


BlackH

Anbefalte innlegg

Hei, jeg funderer litt på hvor mange treff per sekund et vanlig websted tåler før det får problemer. Problemstillingen er i forbindelse med et automatisk script som plutselig kan generere fem hundre til et par tusen sidevisninger i tett rekkefølge. Har nå lagt inn en sleep sak på 250ms mellom hver forespørsel. Bare funderer på hvor belastende det egentlig er for serveren. Om det i det hele tatt er nødvendig med sleep på 250ms.

 

Og hva hvis flere kjører det samtidig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig med tyldum her; Det er mange variabler, og vanskelig å gi et generelt svar.

 

En tilfeldig LAMP server med noe dynamisk innhold kan gjerne snurpe seg til på 50 forespørsler per sekund, mens våre heftigste pizzabokser med Oracle WebCache - som utelukkende leverer statiske objekter fra RAM - klarer om lag 5000 forespørsler per sekund.

 

Beste råd her er å kontrollere lasten på den aktuelle webserveren. Dersom den tilhører en tredjepart du ikke har spesiell avtale med, bør du forholde deg til vanlig crawler policy, på lik linje med indekseringstjenester.

Lenke til kommentar

Siden tilhører en tredjepart. Tredjeparten er imidlertid interessert i at programmet skal se dagens lys uten at det direkte er noe samarbeid.

 

Programmet utfører vanlig brukeraktivitet en bruker ville måtte gjennomgått for å lagre postene sine, bare at programmet gjør det automatisk, og relativt kjapt (om man ikke har for lang pause mellom sidelastingene).

 

Hvis det skal følge vanlig crawler policy bør det vel minst ha et sekund mellom hver sidelasting... hm.. Får vel høre med nettsiden om det er mulighet for å sjekke effekten av belastningen programmet genererer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...