Gå til innhold

Heimevernet: Porsangmoen eller Værnes? + spørsmål om heimevernet.


Bruktbilen

Anbefalte innlegg

Noen som har erfaringer fra Porsangmoen? Lurer på om hvordan det er der.

 

Fikk også et brev der det stod: "Etter gjennomført tjeneste på Porsangmoen eller Værnes garison vil du bli overført til Heimevernsdistrikt i ditt hjemfylke". Hva betyr dette? Er det slik at jeg er X uker/måneder på P eller V for så å dra til et nytt sted og være den siste perioden av de 6 månedene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg var i Porsangmoen-leiren en uke på skyteøvelse, og et mer øde sted skal du lete lenge etter. Bortsett fra at velferdsbygget var relativt bra var det ikke stort annet der. Nærmeste tettsted er Lakselv, som er 20-30 minutter unna med bil. Jeg vil anta at Værnes er et mye bedre valg.

Lenke til kommentar

Jeg har gjennomført HVUB på GP. Om jeg vil anbefale dette til deg kommer helt an på hvilken tjeneste du er ute etter. Du har sikkert lest her og sett at GP udtanner jegere og Værnes utdanner til innsatsstyrke. Jegere er mye i skogen og bærer en del sekk, lager OP og slikt. Dette er helt fantastisk om det er dette du vil og naturen i skytefeltet der øvelsene stort sett går er flott. Da jeg var inne var det mulighet å låne hytter som forsvaret eier i området i helger og slikt. Lakselv er som eught sier ca 3 mil fra leiren, men da jeg var inne hadde garnisonstroppen fast bussrute til sentrum hver dag så det er ingen problem å komme seg dit. Velferden ved GP er bra og en god kino. Leiren er bare en skygge av det den var tidligere så det er veldig god plass og mulighet for kjempe samhold i troppen fordi man stort sett bare har hverandre etter endt tjeneste på kvelden. Dette høres kanskje litt stusselig ut, men jeg likte det i alle fall. Det var i alle fall tidligere også mulighet å ha med eget våpen og dra på rypejakt og slikt når det er sesong for dette.

 

Som jeg har skrevet i en annen tråd i denne delen av forumet ble jeg utplassert på setermoen som UB-korp de siste 6 måneder. Der var jeg troppsbefal. Mange av de andre ble lagførere. Når jeg dimmet ble jeg sersjant og er nå befal i mitt lokale HV distrikt. Blir kallt inn til øvelse en gang i året.

 

Du bør tenke igjennom hvorfor du vil da lederkurs i forsvaret. Om det er for å få en litt anderledes førstegangstjeneste er det rett å ta UB. Om du ønsker en karriære i forsvaret anbefaler jeg det å ta Befalskole som går over 2 år. Da er du ett år på skole og ett år som sersjant. Når du er ferdig som sersjant etter endt praksisår får du fenrikgraden. Det er noen år vanskelig å få videre engasjement som sersjant etter UB, og i mitt kull var det bare 3 stk. (av 26) som fikk det umiddelbart etterpå.

 

Edit:

Jeg glemte å nevne det om utplassering i praksisperioden som omhandler at ditt hv distrikt har førsteprioritet på deg om de vil ha deg. Det var i alle fall slik da jeg var inne. Situasjonen ute i distriktene var da slik at de fleste distrikt ikke hadde behov, så det var vel bare 2 stk. fikk slik tjeneste. Resten ble sendt til hæren eller HVUV sin mannskapsutdanning på værnes. Hva du får gjøre i praksisperioden kan derfor ofte være tilfeldig, alt etter hvilket behov som finnes. Og for å svare på sistespørsmålet ditt er UB-utdanningen todelt, 6 måneder på kurs og 6 måneder i praksis.

Endret av valentino
Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Tror nok Værnes(Kan bli tvingt til Porsangmoen hvis det er for få frivillige) er plassen for meg, men egentlig høres begge like spennende ut.

 

 

 

Og for å svare på sistespørsmålet ditt er UB-utdanningen todelt, 6 måneder på kurs og 6 måneder i praksis.

 

Så, det er slik at jeg er først 6 månder et sted for så 6 måneder et annet sted? Trodde det var slik at det var 6 måneder med tjeneste så måtte du inn en gang i året etter det, hvertfall det jeg har blitt fortalt på email og brev, 6 måneder tjeneste.

Lenke til kommentar

Du er 6 måneder på GP eller værnes som kurselev, deretter blir du overført til praksis i en annen avdeling de siste 6 måneder som praksis som UB-korporal. Når du dimmer får du sersjantvinkler og blir innrullert som befal i ditt lokale hv-distrikt for repetisjonsøvelser maks en gang. Det er mulighet for mer aktivitet dersom du tar initiativ for å få kurs og/eller delta i innsatsstyrken som trener ca 30 dager i året.

Lenke til kommentar
Du er 6 måneder på GP eller værnes som kurselev, deretter blir du overført til praksis i en annen avdeling de siste 6 måneder som praksis som UB-korporal.

 

UB er vel ikke noe alle skal bli, må vel sende inn søknad? Samt at det er opptakskrav om jeg husker rett. Så, hva skal resten gjøre etter de første 6 månedene? Eller er det noe jeg ikke ser?

Lenke til kommentar

Når du skrev at du hadde valget mellom Værnes og GP gikk jeg bare ut ifra at du ville ta befalskurs fordi det er dette som går begge stedene. Menige blir kun utdannet på værnes ved HVUV så vidt jeg vet. Disse har 6 måneders førstegangstjeneste, og deretter 1 uke i året på rep.

Les mer om innholdet i denne tjenesten her og det er en inforbrosjyre nederst på siden.

 

Det stemmer det at befalskurs er noe du må søke deg inn på og oppfylle visse krav for å blir akseptert som kurselev.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...