Jump to content
Sign in to follow this  
~~Undertaker~~

Problem med port 80 (web server)

Recommended Posts

Hei, kjører Ubuntu Server ved hjelp av vmware. Har innstallert LAMP og serveren er oppe og går på port 8080, (har testet med andre porter også og alle fungerer fint, UNNTATT port 80).

 

Har forwarda porten riktig i routeren. Den fungerte før med en FTP server jeg kjørte, men får den ikke til å fungere nå lenger.

 

Alt ser normalt ut, som sagt så fungerer serveren utmerket på port 8080 eller andre. Så problemet ser ut til å ligge i routeren eller vmware (men er usikker).

 

Noen som har forslag på hvordan jeg kan feilsøke? Tips? Har googlet mye og finner ingenting der.

 

Har internett fra NGT.

OS på serveren er Win XP, men det er ubuntu server som blir kjørt ved hjelp av vmware.

(alle brannmurer er av).

Edited by ~~Undertaker~~

Share this post


Link to post

Har sjekket og port 80 er ikke synlig. :(

 

Tror ikke NGT blokkerer den. Har lest et sted at det er muligens routeren som bruker den porten til sin egen web-interface.

 

Er det noen som kan bekrefte/avkrefte det?

Share this post


Link to post

Hmm, ja ser ut til å være problem i routeren. Det går an å koble den eksterne IP-en min til en bestemt maskin i nettverket nettopp til web-server formålet, men når jeg trykker "ta i bruk" så skjer ingenting... irriterende. Har prøvd frakoblet også. Virker som en feil med Javakoden inne i routeren.

Share this post


Link to post
Hmm, ja ser ut til å være problem i routeren. Det går an å koble den eksterne IP-en min til en bestemt maskin i nettverket nettopp til web-server formålet, men når jeg trykker "ta i bruk" så skjer ingenting... irriterende. Har prøvd frakoblet også. Virker som en feil med Javakoden inne i routeren.

 

Ser denne er 11 måneder gammel men er nok flere med samme problem. 'Ta i bruk' linken i webinterfacet har en enkel java syntax feil. Høyre klikk og kopier lenkemål, paste/lim så inn i adressefeltet. Da ser du en lang adresselinje, med masse url mellomrom som er %20 osv. Helt til høyre ser du det siste ? før en fnutt ' .. Fjern alt mellom fnuttene unntatt ? tegnet og trykk enter og vips får du ok boksen.

 

Jeg har meldt fra om denne feilen allerede når jeg fikk boksen for et par år siden men oppdatering av sofware er en manuell jobb for hver enkelt.

Edited by _richter_

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...