Gå til innhold

RC helikopter snurrer bare rundt og rundt


2bb1

Anbefalte innlegg

Hei, har kjøpt meg et slikt populært radiostyrt helikopter, men når jeg starter det så bare snurrer det rundt og rundt uten å lette. Det ser også ut som den øverste rotoren snurrer raskere enn den nederste.

 

Noen som har opplevd noe lignende, eller vet hva årsaken kan være?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan være så enkelt som trimmen. Sett begge på høyre side i midtstilling, på venstre side setter du den som er til gass helt ned, og den til "hale sving" setter du i midten, om den allerede står i midten dytter du den motsatt rettning av den veien helikopteret roteret. Er riktig at rotorene har litt forskjellige hastigheter, det er pga at det ikke har noen halerotor.

Så se om dette kan være til noe hjelp, så flyr jeg et batteri i mens;)

Lenke til kommentar
Nei, det har dessverre ikke noe med trimmen å gjøre ser det ut som. Har prøvd alle innstillinger, men det er fortsatt en "kraft" som gjør at helikopteret roterer.

 

Andre forslag?

Da må du nok på mottakeren å justere. Vet ikke hva du har, men på min Twister Bell 47, som begynner å bli noen år gammelt er det 2 hvite justerings skruer. om jeg ikke husker feil er en av disse til å justere dette. Trimmen er mer til fin-innstilling. Men ta bare litt av gangen på skruene, og husk også hvilken posisjon skren(e) stod i,så du får satt de tilbake i "nystilling" Men pass fingrene osv i det du setter i kontakten tilfelle rotorene begynner å rotere.

Lenke til kommentar

Den har ikke noe halerotor nei, men den nederste rotoren går såpass mye saktere enn den øverste at jeg ser ikke helt hvordan de skal kunne oppheve hverandre. Og en annen merkelig ting, er at om jeg setter det på full fart, så går naturligvis rotorene raskt rundt, men nesten ingen antydning til å lette en gang. :hmm:

Lenke til kommentar

Alle 4 rotorbladene er montert til å "blåse" nedover ja. Enten er det noe jeg har oversett, eller så må det være noe galt med helikopteret. Sjappa jeg kjøpte det i har ikke åpent igjen før på torsdag heller, så kunne tenkt meg å fly litt i helga da men. Får feilsøke videre :)

Lenke til kommentar

Hei har du fått den til å fungere?. Jeg har selv 3 twister helikopter, to stykk twister hawk og en twister bell 47 medvac . De du mest sansynelig må gjøre er å justere Proportional og Gain skruene, fin justere deg frem til et forhold mellom disse til helien er stabil å hovrer pent, et lite tips er å sette Gain i sirka 70% hvis du driver med innflyvning. Trimmen på fjernkotrollen bruker du til å justere under flyvningen for å etter justere slik at du kan holde en fin stabil hovring, dette på grunn av en minkende effekt på bateriet etter hvert under flyvnongen. Jeg har noen filmer på youtube der jeg driver med litt inneflyvning, finner dem hvis du søker på efloegstad :cool:

 

Alle 4 rotorbladene er montert til å "blåse" nedover ja. Enten er det noe jeg har oversett, eller så må det være noe galt med helikopteret. Sjappa jeg kjøpte det i har ikke åpent igjen før på torsdag heller, så kunne tenkt meg å fly litt i helga da men. Får feilsøke videre :)
Lenke til kommentar
Nei, har ikke fått det til å fungere dessverre.

 

De Proportional- og Gain-skruene, hvor er disse? Og hva er "hovrer"? :blush:

 

Trimmen på fjernkontrollen er vel de sliderene på fremsiden regner jeg med.

Proportional og Gain skruen finner du på motakeren i helikopteret ved siden av det lyset som indikerer kontakt med fjernkontrollen. Hovre = sveve (stå stille i luften), Når du skall skru på Proportional skruen må du huske på å koble av bateriet å deretter koble det til i gjenn for å få virkning for hver gang du justerer. Du setter side beveglese trimmen på fjernkontrollen i nøytral posisjon. Skru frem og tilbake på Proportional skruen til du treffer de punktet som får helikoptret til å holde nermest konstant retning under hovring.

Lenke til kommentar
  • 6 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...