Gå til innhold

Dyr i bur - dyreplageri


Anbefalte innlegg

Jeg blir bare mer og mer sikker på at jeg aldri, aldri skal ha burdyr igjen. Jeg syns det er egoistisk å stenge et dyr inne fordi vi selv syns det er koselig, et marsvin som løper løs noen timer om dagen lever fortsatt 90% av livet i et bur uten særlig aktiviteter. Og jeg som holder på å dø av kjedsomhet bare jeg er syk og må holde meg inne i èn dag....

 

Det er altfor få burdyr som lever optimalt. De fleste kaninbur er kjempesmå - i forhold til de store slettene som kaninene opprinnelig skal løpe på. De fleste burene har heller ikke høyde for at kaninene kan hoppe, eller grave seg ganger og lage gjemmesteder. Og de fleste får maten sin servert uten å trenge å bevege seg det minste for det.

Er det bare jeg som syns det er kvalmt at vi avler frem kjæledyr som er avlet for å ligge i et bur og sture og være kosete og snille når vi vil det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er til en viss grad enig; det er ikke mange burdyr (fælt at det har blitt et ord, egentlig) som har et optimalt liv egentlig.

Det finnes selvfølgelig dem som setter seg virkelig inn i det og gir f. eks chinchillaene sine et helt rom innredet i kjelleren, men f. eks de fleste som har hamster/marsvin har dem jo i buret 90% av dagen, og tar dem ut når det passer dem. Altså, en hamster hadde sannsynligvis ikke overlevd om du satte den ut i skogen, men betyr det at det er rett å oppbevare den i et bur hele dens liv selvom..?

Lenke til kommentar

Ja, jeg har vært borti folk som gir dyrene sine hele rom eller lar fuglen fly løs i huset 24 timer i døgnet, og det syns jeg er kjempeflott!

Og som du sier så hadde aldri et hamster overlevd i naturen, men det er jo fordi vi avler dem til å være kjæledyr, og vi støtter jo det ved å kjøpe "burdyr"

Lenke til kommentar

men hva skjer hvis ingen kjøper dyrene?? De vil jo dø hvis de ikke finner et hjem. Det vil ta lang tid og mange døde dyr før man kommer ned til et nivå der avlingene reduseres. Jeg har selv hatt rotter og jeg tror at mine rotter hadde et veldig godt liv i bur, mye bedre enn ville rotter i kloakken osv. De hadde veldig mye selskap i hverandre og var utrolig omgjengelig og smarte dyr. Vil tørre å påstå at rotter er smartere enn mange hunderaser.

Lenke til kommentar
Vil tørre å påstå at rotter er smartere enn mange hunderaser.

 

Really?

 

Er ikke helt enig her. Dyr som har levd i bur hele sitt liv har ingenting å sammenligne med, det er jo deres optimale liv, dessuten er det jo litt begrenset hva er slikt dyr forstår og hva som egentlig er bra og dårlig. Er enig i at å sette et kanin i et bur som kun er 3-4 ganger større enn seg selv er unødvendig, og hvis dyret lever veldig kjedelig så er det vel noen fysiske behov som ikke blir tilfredsstilt, f.eks. har jeg hørt at deguser kan dø av kjedsomhet og depresivitet hvis de lever alene, spesielt i et lite bur. Har selv hatt en del gnagere og tror de har hatt det bra, har kjøpt store bur med flere etasjer og greier, men mye av "lidingen" som de kanskje har, er egentlig vår lidelse og hvordan vi ser på dem. Er f.eks. vanskelig å se om en maur lider eller har det bra og jeg tror de fleste driter i dem egentig :p

Lenke til kommentar

Hamsteren min bor i ett 3etasjers hus, og han er mer ute enn jeg er. Tror ikke han lider. Leker med han hver dag, flere ganger i dagen. Gjemmer maten rundt i huset slik at det skal bli litt mer krevende for han. Vet at mange som har gnagere ikke behandler de så bra. Men mitt hamster har det i hvertfall bra. Elsker han over alt på jord :love:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...