Gå til innhold

Hvor ble det av Cell-CPU'en?


sm1pea07

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Cell-CPUen er ikke egnet for vanlig PC-bruk, da den bare har en ekte CPU-kjerne - de åtte SPEene fungerer ikke spesielt godt som generelle prosessorkjerner, kun for spesialfunksjoner.

 

 

Du blir nok aldri å se en ren Cell-drevet maskin som ikke er beregnet på kun number-crunching, men det blir sikkert å komme Cell-baserte akseleratorkort for spesielt interesserte, akkurat som diverse raytracing/FPGA/og så videre kort som finnes på markedet i dag.

 

Cell er veldig god på data-intensive applikasjoner, akkurat som en GPU; hvis du overser PPC-kjernen har den vel egentlig mer til felles med en GPU enn en CPU for den del.

Endret av CCTSM
Lenke til kommentar
Et godt eksempel her er PS3'n. En del programvare finnes, men det utnytter ikke Cell-CPU'n i det hele tatt.

 

Hadde vert gøy å sett en Cell CPU benchmarka mot AMD / Intel. Skulle ikke tro den yter mere enn tilsvarende PowerPC CPU'er. Men det er litt merkelig at Sony / IBM har brukt så mye midler på å utvikle en slik multifunksjon CPU når PS3'en alikevel har seperat GPU basert på G70 (GF7800). Kamuflert som RSX her da :whistle:

 

Det er nytenkning da men.... Microsoft har nok engang vil jeg si produsert en suksessoppskrift med X360'en, næmlig kun det som trengs for å gjøre jobben :roll:

Endret av sm1pea07
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...