Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

VW Caravelle fra 80 tallet..


El Netzor

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Sitter her å tenker på framtiden med bil osv som alltid.. Jeg har kommet fram til at en Caravelle/Transporter fra 1980 tallet er noe for meg. Jeg skal ha bensin og bakhjulstrekk. Gjerne størstingen på 2,1 liter og 112hk (Innsprøytning). Er dette noe å trimme? Hva kan man få ut av en slik uten å bruke så altfor mye penger? Og, er innsprøytningsmotorer enkle å trimme?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ahhh... Langporsche!

 

En motor uten turbo blir rimelig dyrt og trimme. Det koster mer enn det smaker. Sette i porshe motor er vel det letteste.

Få tak i en med insp. så blir alt litt lettere ved evt. ombygging.

 

Man får sikkert tak i noe trimgreier et eller annet sted. Hvis du finner noe så forhør deg her inne om det er noe og satse på. Mange som har hatt rare prosjekt på de bilene så det er ikke umulig at det finns noe bra billig trim til org.motoren.

Lenke til kommentar

DJ-motoren kan du egentlig bare kaste. 2.1i 112hk er en problemmotor på mange måter... Problemer med kjøling, topper, injectionsystem, computer, ventiler(løftere), tenning, startmotor.. Everything.:p Selvsagt så kan den holdes vedlike, men du må mest sannsynlig overhalde den og så holde den godt vedlike..

 

-Overhaling av motor, bytte topp, pakninger + ventiler+++

-Skifte det råtne kjølesystemet (slanger, radiator, varmeapp.) og så bytte over til G12-kjølevæske, RØD type.. Da blir du kvitt alle kjøleproblemene med bilen.

-Bytte pakninger rundt om på bilen, fjerne rust, tectylbehandle.

 

Det som har vært populært å gjøre med disse bilene er å stappe i en Subaru boxer-motor, rekke 5'er fra Audi og V.A.G 1.9TDk-motor.

 

Hadde svært lyst på sånn bil før, vet igrunn ikke hvorfor, men ble veldig facinert av dem :p Syns det er bra komfort i Coach og GL-utgaven.

Lenke til kommentar

Hei igjenn!

 

Jeg har lest om at motoren har litt problemer med kjøling osv ja! Hvor får man i tilfelle tak i en litt større motor som passer relativt greit til akslingen?

 

Også, er det noen som vet om en Caravelle/Transporter motor fra 80 tallet som gis bort selges billig i Stavanger området?? Er dette noe man kan kjøpe på Knoksen?

Endret av Wichmann
Lenke til kommentar

Her var det litt ja.. Å bytte motor er vel ikke så lett med tanke på å få det registrert osv? Men var litt rundt på www.subarubus.de og var noen tøffe filmer der :!:

 

Ellers, er det noen som vet hvor jeg kan få tak i en Caravelle/T3 motor veeldig billig i Stavanger området som jeg kan skru på?

Lenke til kommentar
Er vel boxer motor så turbo konvertering blir dyrt tror jeg. Du må ha dobbelt av alt. Manifoil, turbo etc.

 

Og montere turbo kun på den ene rekka går ann, men...... det blir ikke helt bra.

 

Bare lurer, siden jeg synes å huske at Impreza GT / WRX har boxermotor og singelturbo. Du MÅ vel ikke ha dobbel-turbo-oppsett? Eller er det noe spesielt med VW Caravelle?

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...