Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Flimring på skjermen


Anbefalte innlegg

Hei.

 

For litt over en uke siden spilte kompisen min WC3 tower defence på PC-en min. Han lagde så mange tårn at det begynte å lagge kraftig. Plutselig skjedde det noe, og det kom flimring på skjermen. Jeg trodde flimringen skulle gå bort, men den fortsatte å være der. Noen ganger er den mer kraftig, og noen ganger er det ikke flimring i det hele tatt. Jeg kan som regel se på filmer som ligger på PC-en, men hvis jeg skal se på en DVD begynner det å flimre så det blir umulig å se noe. Har lagt til et bilde:

 

http://bildr.no/view/120741

 

Det jeg lurer på er om det er noe galt med skjermen, driveren eller skjermkortet. Eller er det kanskje noe annet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette ser stygt ut. Har dere overklokket skjermkortet?

 

Dere kan forsøke å fjerne og reinstallere skjermkortdrivere. Men det er godt mulig det er noe galt med skjermkortet. Viss dere har tilgang til en annen skjerm kan dere i alle fall utelukke skjermen. Du kan forsøke å underklokke skjermkortet for å se om det blir bedre.

Lenke til kommentar
Det jeg lurer på er om det er noe galt med skjermen, driveren eller skjermkortet. Eller er det kanskje noe annet?

Siden det er en skjermdump så er det i hvert fall ingenting galt med skjermen eller kabelen. Skjermdump hentes fra grafikkortet etter prosessering i GPU og før Ramdac (for det er jo den analoge utgangen du bruker her).

 

Siden PCen starter og ikke har noen feil med oppstarten av windows så fungerer både prosessoren, ram, harddisk og hovedkortet. Hadde det vært noe galt med driveren ville du fått feilmelding eller svart skjerm. Hadde det vært nordbroa på hovedkortet ville ikke skjermkortet gitt bildet i det hele tatt. Dvs. at vi har snevret ned feilkilden til å måtte være maskinvaren på skjermkortet med unntak av Ramdac, frekvensfilteret, og pluggen.

 

Jeg er ganske sikker på at det er GPU-en som er ustabil. Det kan igjen komme av flere årsaker, men for å ta de vanligste:

- For varm GPU, f.eks som følge av defekt vifte, for mye støv i vifta, kjøleren har løsnet, for mye overklokking etc.

- For høy hastighet på GPU (Det kan også gjelde ikke overklokkede skjermkort. Dvs. en fabrikasjonsfeil)

- For høy eller for lav spenning til GPU. Det kan skyldes feil setting av spenning, dårlig spenningstilførsel eller dårlige spenningsregulatorer. Sjekk f.eks om det er noen defekte kondensatorer. (topp som buler eller er sprukket)

Lenke til kommentar
Hm.

 

Så antageligvis er det en permanent skade?

 

Jeg sjekka vifta på grafikkortet (ATI Radeon 9800), og det var en god del støv på ribba rundt som blokkerte luftgjennomstrømningen. Ribba der var også veldig varm.

Jeg hadde også et Radeon 9800 før. Det ble også veldig varmt. Jeg skiftet den fabrikkmonterte kjøleren med denne http://www.microplex.no/product.aspx?pid=ARCOLVSATI3 . Sørget for god luftgjennomstrømning i kabinettet, og jevnlig renhold med luft på boks. Fungerte utmerket etter det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...