Gå til innhold

T-bird på Asus A7N8X, problemer med å montere CPU


BigWhig

Anbefalte innlegg

Har foreløpig et Abit KT7A-Raid kort, og skulle i kveld oppgradere til Asus A7N8X og DDR-Ram.

 

Har et problem med montering av CPU. Prosessoren faller fint på plass i socketen, men jeg får ikke til å låse den, "spaken" stritter i mot når jeg prøver å bøye den forsiktig på plass. Socketens øvre del glir ikke skikkelig på plass over den nedre delen, slik at jeg får lagt ned "spaken". Er ca 1 mm ute av posisjon. Har prøvd å lirke litt forsiktig, men uten hell. Har ingen problemer på det gamle hovedkortet.

 

Jeg er 100% sikker på at prosessoren ligger rett, da det ikke skal gå an å legge denne feil. Det er heller ingen bøyde pinner på prosessoren. Alt skulle være ok.

 

Kan det være noe galt me socketen? Har desverre ikke annen prosessor å prøve med nå, og heller ingen lett tilgjengelig.

 

Håper noen kan ha noen tips. Vil nødig ødelegge noe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okey, har prøvd å bruke litt makt, og fikk spaken helt ned, men da stod den i helspenn og sokkelen var heller ikke helt i posisjon, slik den skal være. Dessuten var det så vidt at spaken ikke spratt opp av seg selv. Altså er det noe som må være galt.

 

Er det ingen andre som har opplevd noe tilsvarende, eller som har noen tips?

 

Kommer til å ta PC-en med til et lokalt PC-verksted for å prøve en annen prosessor der, og se hva de sier der. Kjedelig hvis jeg må levere tilbake hovedkortet og få et nytt, slikt tar jo minst en uke.

 

Alle tips tas i mot med takk.

Lenke til kommentar

Har hatt samme problem.. men aldri hatt en T-bird da. hadde en athlon xp. Men går vel ut på det samme

 

men hvis det er en gullpil i et av hjørnene på CPU.. så skal den peke opp i høyre hjørne eller noe sånt.. det er en pil på socketen også.

 

i et av hjørnene så mangler det en pinne eller to. det blir som et pusslespill.. bare se hva som passer

 

du kan jo altids lese manualen også :yes:

 

kan hende jeg tar helt feil :rofl:

Lenke til kommentar

Det finnes ingen termistor som står mot cpu i A7N8X DEluxe, DU må bare presse den på plass, den spretter ikke opp igjen, selv om det virker sånn. Når du får skvisa på cooleren er det ikke kjangs i helvete om den spretter opp igjen. JEg måtte bruk makt for å presse ned plaststikken, og det virket som om den ville knekke. Det burde vært brukt stål/alu stikke, slik som på mitt første socket7 hk hadde (ASUS P5A). Ikke vær redd, bare press!!!!

Lenke til kommentar

Hmm... Er ikke helt overbevist.

 

Skyline:

Kunne du være så grei å sjekke en liten ting? Hvis du ser på sokkelen, ligger den øverste delen helt jevnt over den nederste delen, og dekker denne helt , eller får du også en ca 0.5 - 1 mm stripe som ikke blir dekket av øvre delen? På det gamle kortet mitt overlapper øverste delen av sokkelen den nederste helt.

 

Hvis andre har samme kortet, kan dere gjerne sjekke det med sokkelen dere også.

 

Kan vel ikke være meningen at du må stole på at kjøleren holder spaken på plass? Rene katapulten den spaken hos meg hvis jeg spenner den ned, og den er virkelig løs på avtrekket. Jeg tok litt borti spaken, og den spratt opp av seg selv, det gjør den ikke på det gamle.

 

Uansett en takk til alle som har svart her!

 

Flere erfaringer fra folk med samme hovedkort ønskes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...