Gå til innhold

Mitt vannkjølingsprosjekt


eSik

Anbefalte innlegg

Som dere sikkert har fått med dere har jeg et "lite" vannkjølingsprosjekt på gang. Dette vil bli en slags miniverson av overklokking.no's dreammachine, Project OX! For de som ikke helt vet hva prosjektet mitt går ut på:

 

Jeg skal vannkjøle CPU, chipset, GPU, skjermkortminne og hovedkortminne. Jeg vil ha en radiator utenfor vinduet slik at temperaturen vil ligge mellom 0 og -20c i vinter! Dette er sammet prinsippet som OX, men med litt "svakere" hardware. Mens OX kan briefe med det beste av hardware og et hjemmelaget alu kabinett, er mine spesifikasjoner:

 

Epox 8KHA+, TwinMos PC2700 minne, XP1700+ AGKGA, ATi Radeon 8500, div. kobberblokker, BlackIce Xtreme radiator, Eheim 1060 pumpe +++ Alt sammen i et Chieftec BigTower. Jeg begynner på prosjektet imorgen og håper å komme med bilder/info om to ukers tid...

 

Så, har dere noen gode forslag til navn? Har faktisk ikke tenkt på det i det hele tatt :smile:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei eSik

 

Og du var skeptisk til mitt prosjekt?

 

Ser at du skal kjøle ned div komponenter i maskinen, via vannkjøling. Du skriver at du skal ha radiator ute. Dette MÅ gi kondens.

 

Luften som er inne er som regel forholdsvis tørr. Men den inneholder alltid vann, jeg vet ikke hvor kaldt det må bli før det danner seg kondens, men tipper på ca 10 grader...?

 

Du skriver at med deg er det, på vinterstid, mellom 0 og -20 grader. Det vil vel si at du kan faktisk få kuldegrader på vannledningen inn i maskinen.

 

Så lenge du isolerer slangene som inneholder det kalde vannnet går det vel greit, men poenget er jo å kjøle ned komponenetene. Da må du blotte kjøleflatene, og der må det danne seg kondens, tror jeg....

 

Tar jeg her helt feil? Tror ikke det, tar gjerne imot pepper om jeg gjør det!

 

 

R K Skaar

Lenke til kommentar

Selvsagt vil det bli kondens! Du har tydeligvis ikke lest mine tidligere innlegg.

 

Jeg vil bruke frostveske istedet for vann i mitt system! Slangene skal isoleres med 2cm isolasjon. I tillegg skal alle komponenter sprayes med plastidip. På toppen av det hele skal jeg dekke cpu-sokkel og alt annet som ikke er tildekt med silikonbasert kjølepasta. I teorien kan jeg da senke kassa ned i badekaret uten at det vil få noen konsekvens :smile:

 

Ang. Radeon 8500 vil HWNO skrive artikkel om denne. Jeg har uansett ikke dette kortet enda da jeg må kvitte meg med GF2Ti kortet mitt først :smile: Men regner med å få meg et slikt kort om 1-2 uker.

Lenke til kommentar

Hei eSik

 

Ja, jeg har nok ikke fått med meg dine tidligere innlegg, om hvordan du skal ordne kondens problemet. Ser løsningen din, men tviler litt om det funger i drift, uten å skape trøbbel.

 

At du vil bruke frostveske i kjølesystemet regnet jeg med. Frostvesken kjøler jo bedre enn vann og hindrer korrosjon.

 

Håper på bilder av proskjektet ditt.

 

For ordens skyld vil jeg bare si at jeg er tilhenger av spesielle løsninger, som funger (eller ikke ble så helt bra). Liker å eksprementere litt selv.

 

Ønsker deg hvertfall lykke til!

 

R K Skaar

Lenke til kommentar

BlackIce Extreme er det den dobble Blackice'n? Har den vanlige sjøl så bare lurte...

 

Duron 850@1155 load temp: 38

Maze2 ,Blackice, Eheim 1048

Klarer ikke mer uten voltmod..

Litt høy temp men det er fordi jeg liker det litt stille !! Hater vifte støy...

 

Sorry sneik seg inn en liten typo!!

_________________

Competent people solve problems, smart people prevent them!

 

[ Denne Melding var redigert av: Shepherd på 2002-01-05 21:50 ]

Lenke til kommentar

Hvorfor bruke ren frostvæske i ledningene når du kan blande. Med alle de komponentene kommer ikke vannet til å bli så kaldt som du ønsker uansett. Hvertfall ikke med Peltier.

 

Men pass på å skriv nøye den delen med kondens løsning jeg har lurt på det en god stund nå. Skal bygge ut mitt vannkjølings anlegg og case modde ganske snart..

 

Lykke til ihvertfall

Lenke til kommentar

BlackIce Extreme er en singel radiatior som gjør det bedre enn BlackIceII (som er den doble).

 

Skal bruke kjøleveske-vann 50-50 trur jeg...

 

Vannet vil nok ikke bli så kaldt som jeg ønsker på alle komponentene nei, men hvis jeg passer på at vannet går innom cpu først vil jeg nok ligge på minusgrader! Jeg skal ikke ha Peltier.. I første omgang er det kun cpu og chipset som skal ha vannkjøling uansett...

Lenke til kommentar

Takker, takker :smile:

 

Det vil nok ta laaaang tid før jeg blir helt ferdig.. Men jeg regner med at del 1 av prosjektet mitt blir publisert om to ukers tid! Vil også få en bildeside med ukentlige oppdateringer. Blir nok ikke skikkelig ferdi med prosjektet mitt før om et halvt år (må jo fikse løsninger til sommeren også).. :smile: Det blir jo sikkert masse utskiftnigner og komplikasjoner på veien :razz: Men jeg skal holde dere oppdatert!

 

Syntes dere jeg skal gå for ArticXP? Kanskje litt harry, men liker det :smile: Noen som har noen andre forslag? Gjerne på norsk :grin:

Lenke til kommentar

ArticXP er jo et greit navn, men jeg ville ventet dersom det skulle komme inn noen bedre. Jeg er absolutt ikke noe flink til å komme på navn men hvorfor ikke? :

 

Prosjekt Isbre :lol:

Prosjekt Norsk Natur :roll:

Prosjekt Kald Natur :cool:

Prosjekt KULDESJOKK ! :grin:

 

Hva synes du om de da? Navnene er i alle fall norske !

Lenke til kommentar

Jeg kan forresten huske at jeg leste om en fyr som hadde gjort et liknende prosjekt, han hadde gravd ned en svær gassbeholder under huset. Dette virket jo litt drøyt. Men så s¨det ut som om han bodde på landet også (fra bildene da han gravde). Tror faktisk at han brukte gravemaskin til hullet!

 

Har dessverre ikke noen bra navn på dette innlegget :smile:

Lenke til kommentar

Hei... du stjeler min ide her... :wink:

Aner ikke hva du har planlagt tidligere, men nå har jeg solgt gamle PC-deler nok til å sette sammen 3 diverse PC'er (gamle er ganske relativt her...) for å finansiere mitt storprosjekt... i første omgang, modde Cheiftec'en. Det er jeg godt igang med. Så kjøpe hardware, hvor jeg sitter bom fast. Tenkte å vente til 2000+ CPU fram AMD kommer, men da må jeg vente til alt av lagre er tømt for 1900+, og det gidder jeg ikke. Så jeg kjøper heller 1900+ om et par ukers tid. Skal heller ha Gf3Ti500 enn Radeon 8500. Sitter litt fast på hovedkortRAM-delen. Men hovedproblemet er kjøling. SKAL ha vannkjøling, SKAL bruke kjølevæske, men jeg hadde ærlig talt ikke tenkt på kondensen... pokker, da.

 

*gir opp storstilt prosjekt*

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...