Gå til innhold

Minikonkurranse etterbehandling til HDR


svenni84

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen.

Jeg har i en annen tråd (bildekritikken) lurt på hva dere synes om et HDR-bildet jeg har laget. Selv er jeg ikke helt fornøyd og siden jeg er rimelig grønn på HDR har jeg veldig lyst til å se hva andre kan få til. Jeg tar med andre ord opp igjen tråden med etterbehandlingskonkurransen som jeg likte godt (til tross for at jeg ikke alltid var enig med vinneren :whistle: ), og dersom interessen er der kjører vi på videre. Jeg forbeholder meg retten til å avgjøre hvem som vinner denne gangen basert på mine subjektive meninger. Deretter lar vi vinneren dra i gang videre dersom vedkommende gidder. De andre gangene var det riktignok raw-behandling, men litt forandring har alle godt av.

 

Jeg har dessverre kun tre jpeg bilder tilgjengelig, tatt med iso 100, f/6.3, 1/640s, 1/1600s og 1/4000s. Håper det er mulig å få til noe bra! Vi sier at fristen er til fredag kl 2000. Da dømmer jeg. Dersom noen har kommet med noen bidrag...

 

Kjør på!

 

Bildene er fra Riva del Garda, helt nord i Gardasjlen i Italia. Jeg skal være i italia et år for å studere, og disse var tatt mens vi var og klatret i en nydelig vegg med utsikt som på bildene. Fantastisk sted.

 

post-76586-1193607303_thumb.jpg

post-76586-1193607423_thumb.jpg

post-76586-1193607546_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Vil du ha "sick-HDR" eller et godt bilde, som ikke har masse fantasy farger? Et godt bilde med stort dynamisk omfang?

Bra spørsmål og egentlig kjernen i konkurransen. Det jeg personlig er ute etter er et bilde som har bra dynamisk omfang, men som ikke skriker HDR. Jeg har slitt litt med dette og har fått noen resultater som er ganske artig, men som ikke lengre kvalifiserer som fotografi i den forstanden jeg kjenner det (minner mer om maleri). Men alle bør gjøre hva som som de synes ser best ut, og vise fram hva de kan og hva som er mulig med HDR. Litt forskjellig hadde jo vært gøy. Kanskje man ikke vinner, men det får da heller være (er vel ikke derfor man er med er det?). Diskusjon er bra.

 

Altså, jeg setter pris på alt, men vil trolig kåre min favoritt/vinneren fra de mer konservative bildene. Evt kan vi lage poll og greier som før. Mer styr, men egentlig ett fett for meg. Kom med innspill dersom dere ikke takler betingelsene.

Lenke til kommentar

Rask konvertering til HDR, samt litt random redigering. Måtte dog gjøre det manuelt pga. at Photoshop mente bildene ikke hadde nok dymanisk omfang eller noe sånn.

 

EDIT: Prøvde i etterbehandlingen å gjøre bildet mindre flatt og skape mer liv. Om jeg klarte det eller ikke er ikke opp til meg å bestemme.

post-101271-1193684277_thumb.jpg

Endret av Gissan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...