Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Hjelp til 3KJ-oppgave: titrering


Anbefalte innlegg

Trenger sårt hjelp til akkurat denne oppgaven, som er hentet fra våreksamen i 3KJ 2001

 

For å hindre at mikroorganismer ødelegger vin, tilsettes SO2, som virker hemmende på dem. Innholdet av SO2 i en vin bestemmes ved at 100 mL (100 cm3) vin pipetteres over i en erlenmeyerkolbe, tilsettes svovelsyre og titreres så med 0,0100 M jodløsning til ekvivalenspunktet. Titreringsreaksjonen kan skrives

 

SO2(aq) + I2(aq)+ 2H2O(l) --> 4H+(aq) + SO42-(aq) + 2I-(aq)

 

1) Hvilken indikator kan man bruke for å bestemme ekvivalenspunktet?

 

2) Forbruket av jodløsning var 7,80 mL. Vis at konsentrasjonen av SO2 i vinen da må være 50 mg/L.

 

På forhånd tusen takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...