Gå til innhold

Erfaringer med gratis ghost/imaging/clone-verktøy?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har idag testet imaging via Norton Ghost, Acronis Trueimage og et linuxbasert imaging-verktøy som heter Clonezilla.

 

Status: Norton Ghost og Acronis Trueimage henger seg under lasting (Sikkert pga drivere), men jeg tok meg ikke bryet med å finne løsningen på dette, da jeg i utgangspunktet er ute etter et gratis verktøy.

Clonezilla så ut til å fungere fint, fikk laget imaget(via smb) og lastet det tilbake èn gang. Så syspreppet jeg PC-en og laget et nytt image, men da jeg skulle laste dette tilbake klikker clonezilla helt mongo(masse i/o-errors).. Forsøkte et par ganger til med andre settings osv, men klikker ved rundt 30% samme hva jeg gjør... Heller ikke det første imaget vil tilbake... Merkelig.

 

Noen som har gode erfaringer med andre gratis imaging-verktøy?

 

/greigutt

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan også prøve DriveImage XML

Denne har et windowsbasert klientprogram, men du kan boote fra en WinPE / BartPE boot CD, og kjøre klienten derfra. (Samme softwareprodusent.)

 

Jeg personlig har ingen utstrakt erfaring med denne, kun hjemmebruk, men har ikke hatt noen problemer med den i det hele tatt. Valgte dette programmet fordi det så ut til å være det mest prominente freeware imaging-verktøyet som var for Windows.

Lenke til kommentar

Leftie: Kjørte du lokalt til disk, eventuelt USBdisk? Husker du hastigheter du lå på ved bruk av DriveImage XML?

 

marw_the_big_headed_rhino: Jeg lagde bare bootcder fra konsollet til både Acronis og Symantec uten å ta hensyn til drivere, fikk heng fra begge to når jeg bootet PC-er med de. (Man må kanskje legge inn drivere?) Når det er sagt ser jeg jo i utgangspunktet etter noe som er gratis, derfor jeg ikke tok meg tid til å prøve ut med drivere.

 

/greigutt

Lenke til kommentar
Leftie: Kjørte du lokalt til disk, eventuelt USBdisk? Husker du hastigheter du lå på ved bruk av DriveImage XML?

Jeg kjørte lokalt til disk. Antar litt av det du er interessert i, er å vite hva slags hardware som er støttet via BartPE, og det er jeg veldig usikker på. Du kan lese litt om å legge til storage/nettverksdrivere her: http://www.nu2.nu/pebuilder/help/english/drivers.htm. Hva en USB-disk kvalifiserer som i denne sammenhengen, har jeg ikke klart å finne noe svar på.

 

Hastigheter er jeg redd jeg ikke sjekka i det hele tatt. Rebuildene jeg har gjort, har stort sett vært utført over natta.

Endret av Leftie
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...