Gå til innhold

226BW eller 226CW?


TheRuthless

Anbefalte innlegg

Etter mye om og men, har jeg endelig bestemt meg for at den 5 år gamle 19'tommern min skal skiftes ut. Dette var ikke et lett valg etter mange fine spille år sammen. Jeg er altså en "gamer", og ser også endel på filmer, og leter etter en skjerm utifra det utgangspunktet. Jeg spiller for det meste WoW, CS, og TrackMania.

 

Så hvilken skal jeg velge?

 

Jeg har selv kommet fram til 3 alternativ, som dere gjerne må kritisere.

 

https://prisguiden.no/product.php?productId=62690

 

https://prisguiden.no/product.php?productId=62684

 

https://prisguiden.no/product.php?productId=62686

 

Ikke akkurat så variert, men jeg likte utseendet og spesifikasjonene til den typen skjermer, men vil heller ikke si at jeg har stort peiling på slikt. Når det er sagt så har jeg mest lyst på 20 tommern, men har noen spørsmål.

 

Hvilken av disse skjermene bør jeg velge?

 

Jeg har hørt at hvis jeg velger 20 tommer så kan det hende at høyden på skjermen blir lavere enn 19 crt'en jeg har i dag, kan dette stemme?

 

Er det verdt de ekstra 900kronene for å få 2 ekstra tommer(fra 20-22)?

 

Er disse skjermene i hele tatt et bra valg for meg?(personlige erfaringer spesielt hvis noen har negative)

 

Hvilke andre bør jeg eventuelt ta?

 

Det begynner å nærme seg jul snart og i den forbindelse lurer jeg på om jeg eventuelt burde vente på noen nye modeller?

 

 

Håper dette ikke blir for mye å spørre om :)

Endret av TheRuthless
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror eg ville satsa på 226BW skjermen, den har fått gode omtaler og eg tror man "minst" "må" ha en 22" widescreen skjerm. Men 226BW kom i hardt vær pga. bruk av minst 4 ulike paneltyper, i "jakta" på seinvinteren/våren og de satte inn "billigpanel" for og dekke etterspørselen - sånn sett er den optimale skjermen på 22" fra Samsung nå 226CW - koster litt mer, fra 2725,- hos Pixmania ( som nå har tatt seg sammen, og forteller pris i norge, ikke som før når den var norsk ex. "tolling" som kosta noen øre..).

Satsa selv litt på ny skjerm, i sommer skifta eg fra 20" LCD til 24" widescreen, de har samme høyde på bildet (1200 punkt), har samme avstand som før til skjermen.

Satsa på Samsung sin 24" som skulle komme, men etter og ha sitte i noen uker og fått ny leveringstid fra dag til dag lenger inn i "fremtiden" satsa eg på en BenQ skjerm på 24" (WZ) - litt for sein til og "snappe den" fra NetShop som hadde ei kampanje i juli :mad:

Lenke til kommentar

Hmm, ja da står jeg egentlig mellom 226BW eller 226CW, men finner egentlig ikke helt ut hva som er den store forskjellen er(bortsett fra at CW bruker 5 watt mindre strøm og har litt bedre kontrast) og hva alt dette pratet om paneler er. Når jeg spurte litt rundt på butikkene som har disse skjermene så viste de ikke hva dette dreide seg om og påstod at panelet skulle være det som stod oppgitt fra samsung(TN eller noe)

 

Så er det noen som gidder å forklare meg dette, eller som foreslår at jeg skal se på andre skjermer?

Lenke til kommentar

Joda, tror jeg begynner å få litt mer peiling på hva som er forskjellen på panelene, men jeg føler ikke at jeg kommer meg så mye nærmere svaret mitt, ettersom at det er mange som skriver i den tråden at de er delvis misfornøyd med 226CW at fargene er dårligere enn 226BW og at det fortsatt ikke er 100% sikkert med S-panel og Samsung bare har fjernet merkingen av hva som er hva. Men nå har det jo gått en måned siden folk var aktiv på den tråden, så da lurer jeg på om det har lekket ut noe mer info siden den tid? Personlig begynner jeg å falle mot et annet skjerm merke.

 

Jeg tenker forresten å kjøpe skjermen på mamoz, er det noen som har erfaringer med hvilket panel jeg får der hvis jeg kjøper 226BW? Eller er det helt random hvilket panel man får?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...