Gå til innhold

Flagget vårt


Del1

Anbefalte innlegg

Så en liten annonse om diskriminering, og sier ting om at landet vårt har blitt mer fargerikt gjennom årene.

 

http://www.human.no/hostkampanje/

 

Men det er vel ikke noen grunn til å "ødelegge" flagget vårt med å bruke andre farger? Jeg vet det kanskje ikke har så mye å si, men jeg ble bare litt sur når jeg så denne annonsen. Vis litt respekt for flagget våres selv om det ikke er 17. mai...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, nå støtter jeg at flagget skal forandres.

Men den anonsen var litt, vel, teit. De vil forandre flagget for å illustrere forskjellene med livsyn og den slags. Men likevel beholdt de det helvetes korset, bare i flere farger. Det var bare litt ironisk, føler jeg.

Lenke til kommentar

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel slik at du unngår at en moderator stenger tråden. Vennligst forsøk å tenk på dette neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

Tråden bryter også med tre-ords-regelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men ta gjerne og p_report.gif dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet.)

Lenke til kommentar
Herregud, alt man skal la seg provoseres av i våre dager. Vurderer å henge opp ett 'Sildesalaten', flagg vi har på loftet, bare på pur f.

 

 

Helt enig! Hvorfor bry seg om et tøystykke med farger på?

Så ingenting skal få lov til å være "hellig" lengre? Er det det som er cluet?

I så fall må jeg se meg sterkt uenig. :)

Lenke til kommentar

JEg syns og det er viktig å respektere flagget vårt! For meg er det Norske flagget ett symbol på at vi er ett fritt land, vi er en av de beste landa å bo i (selv om det av og til ikke føles sånn, men hadde vi bodd ett annet sted og kommet til norge kunne det jo hende at vi følte det befriende) og jeg er stolt av å være en nordmann! Jeg kan vise med det Norske flagget at jeg er gla i mitt land! Så sånn sett blir det og helt feil for meg å se flagget med andre farger! Men og på grunn av mitt syn på flagget syns jeg også det var respektløs av Otto Jespersen å brenne ett flagg til en annen nasjon! Hadde jeg sett noen brenne det norske flagget hadde jeg blitt lei meg og sint!

Lenke til kommentar
Jo, men hvis DU ikke kan forstå det på egenhånd. Er det ikke vits for meg å prøve å forklare det. Ser du er 14 år. Kanskje det å modne litt hjelper for grunnleggende forståelse for nasjonalisme og historie.

Jeg tror at min genrasjon ikke syns flagget er like viktig som dere. Vet ikke hvor gammel du er, men går ut i fra at du er en del eldre enn meg etter innlegget dit.

Og det er mye viktigere ting enn flagget som kan "repsresentere" Norge. Feks. hva vi har gjort og hva vi kommer til å gjøre. Samme for meg om noen brenner flagget vårt, bare de ikke brenner byene våre.

Lenke til kommentar

Når jeg var 14 kunne jeg gjerne gått på Nille, kjøpt et norsk flagg og brent det utenfor kjøpesenteret.

Tror visse ting kommer etter hvert...

 

Om vi ikke hadde hatt flagget hadde vi bare vært et navn, flagget er et symbol for navnet og en del av historien om Norge.

 

Hvis du hadde reist til månen og lagt igjen en ostehøvel kunne det vært hvem som helst, selv om det kansje er en norsk oppfinnelse.

Setter man ned et norsk flagg derimot vet man at dette er en norsk person eller noen som representerer Norge.

 

Du kan lese noe av det historiske her.

Og hva Lovdata sier om flagget i Lov om Norges Flag

Endret av goggen90
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...