Gå til innhold

Trådløs fra meg til naboen? Hvordan fungerer det?


Shoo

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
følg manualen til Linksys for hvordan du oppretter et sikret nett. Så glemmer du mac-adresser og stress.

 

Har dette NOE som helst å gjøre med probleminnstillingen min, eller..? Virker ikke slik... Jeg har allerede satt opp et sikkert nettverk, men problemet mitt, er jo at naboen ikke finner nettverket i det hele tatt! Må slå av 'encryption' for at han skal finne nettverket...

Lenke til kommentar

Firmware dikterer jo brukergrensesnitt, så det har alt å si. Jeg tok et skjermskudd av mitt oppsett her. Jeg bruker OpenWrt med X-Wrt web-interface. Installasjon av det er forklart i signaturen min. Med åpen SSID (dvs. at routeren er synlig for alle trådløskort som har fungerende driver), WPA kryptering (det er mer enn trygt nok), navnet routeren er synlig med er OpenWrt, passordet er der hvor stjernene er. Har ikke Linksys manualen for hånden, men mener det var rimelig tilsvarende der. Legg merke til at ESSID Broadcast er satt til Show, da skal den vises (og det gjør den her).

Endret av Del
Lenke til kommentar

Foreslår at du starter med å resette routeren. Hvis du legger inn filter for macadresser o.l. uten å ha forbindelse på forhånd så er det lett å rote seg helt bort.

 

Velg en kanal mellom 1 og 11. Sett et unikt nytt navn på nettverket slik at evt kryptering kan legges inn på nytt hos nabo. Sjekk at SSID er synlig og at naboen får internett til å virke.

 

Nå først er tiden inne for å sette kryptering...

Lenke til kommentar

Ok... fikk det til å koble opp mot nettverket mitt, men jeg må da ha "Wireless SSID Broadcast" som ENABLED. Først da får naboen min frem nettverket mitt nettverkslisten hannes. Vi har ordnet WPA-sharekey også. Men straks jeg setter "Wireless SSID Broadcast" DISABLED, så finner han ikke nettverket mitt i det hele tatt... Så det betyr vel at jeg må fortsette å ha "Wireless SSID Broadcast" som ENABLED for at han skal kunne finne nettverket mitt, eller..?

Lenke til kommentar

Ja, skal markere den som løst, så snart jeg har funnet ut hvordan han finner nettverket mitt manuelt, når den ikke dukker opp i nettverksøket... og det vet jeg ikke hvordan man gjør...

 

Må jeg altså ha SSID Broadcast hele tiden på ENABLED da, eller?

Lenke til kommentar

Hvorfor skal du skjule det? Hvis folk virkelig vil finne den, ser de den likevel. Ingen klarer å koble seg på likevel, bare du har et greit passord. Hvis det betyr mye for deg å skjule det, så ligger problemet i softwaren som følger trådløskortet til naboen din, det er der han må kunne legge inn SSID og påloggingsinformasjon manuelt. Dette er relative greit å gjøre i linux, men i windows brukes jo gjerne softwaren som følger kortet, og da er det helt opp til fabrikanten hvordan de har gjort det.

Endret av Del
Lenke til kommentar

Hvis du bruker WPA med et passord som består av tilfeldige tall/bokstaver så er det ikke noe særligv vits å skjule nettet eller bruke MAC-filter. De programmene som knekker WAP slår opp i ordlister og sjekker mot vanlige ord helt til de finner noe som matcher. Bruk et helt kryptisk passord og det er nærmest umulig å hacke.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hvordan har det seg at nettet til min stasjonære PC (som ligger oppe) går så treigt på nettet imens nettet her nede fungerer finfint? Er det noen spesielle innstillinger man må ta seg av, kanskje? Begge er tilkoblet via den samme routern.

Lenke til kommentar

Hmm... var det jeg å stusset på. Skal prøve å renske maskinen også se om det hjelper. Ble forresten foreslått at det kan være skade på selve kabelen som går fra routern til maskinen... Får først prøve å renske maskinen også se hva som skjer.

 

En annen ting... Jeg har satt en god del mapper på deling og sånt på nettverket, men når den andre PC-en (den med internetthastighet problemer) prøver å komme seg inn i de delte mappene, så går det sååå lang tid før den greier å åpne noen mapper... Er dette også pga. kabelen/hastigheten da, hmm?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...