Gå til innhold

Vista OEM lisens ugyldig etter BIOS oppdatering!


WAM

Anbefalte innlegg

Etter å ha innstalert mer RAM på mitt asus P5b deluxe hovedkort, oppgraderte jeg bios til asus sine sider (versjon 1216). Etter dette ville ikke vista starte og en beskjed om å reaktivere. Dette gikk ikke og da jeg ringte teknisk support var beskjeden at jeg kunne "prøve" å reinstalere eller kjøpe ny oem utgave. Grunnen var ifølge microsoft at jeg opppgraderte biosen! Har fler opplevd dette etter biosoppgradering?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette var vel dråpen for min del. Har nå instalert XP og gleder meg over raske oppstarter og lite ressursbruk.

Prøvde å be om ny nøkkel men det var blank avvisning, de mente jeg skulle kontakte asus...som om de skulle hjlepe meg eller ha noe ansvar

Lenke til kommentar

Det samme skjedde også med mitt system, men det var da jeg oppgraderte fra 2 til 4 GB minne. For min del hadde ikke BIOSen noe å si - jeg oppgraderte BIOS 3 ganger på mitt EVGA NF68 nForce 680i SLI under samme Windows-installasjon, uten at reaktivering ble trigget. Jeg ringte Microsoft, og gav ettertrykkelig beskjed om at lisensnøkkelen IKKE var blitt brukt på andre maskiner. Riktignok hadde jeg byttet hovedkortet en gang, dog til et av samme merke og modell (oppgradering fra AR til A1-revisjon). Fikk da aktivert Windows på ordentlig måte.

 

Så min anbefaling er å ringe MS igjen, forhåpentligvis kommer du fram til en litt mer forståelsesfull kundekonsulent.

Lenke til kommentar

Ærlig talt, syntes jeg så altfor ofte hører at lovlydige kunder med lisens og alt i orden må krangle med microsoft.

 

Det er jo idiotisk hvis det er sånn at f.eks. Vista ikke takler små oppgraderinger i en PC eller noe så elementært som en bios oppgradering.

 

Denne tråden om tilnærmet krangling med Microsoft er langt fra unik. Tips fra andre om at man må mase og ringe flere ganger, fordi noen kundebehandlere er mer flinke enn andre osv. er jo også "høl i hue". Dvs. tipsa om å ringe flere ganger er ikke dumme, men det er idiotisk at det skal være person og humøravhenig hos MS hvilken service man får.

 

Hvis MS ønsker å redusere piratkopiering så kan dem ikke holde på å stikke masse kjepper i hjula for det som oppriktig vil ha et ekte og gyldig produkt.

 

Jeg syntes Hw.no snar bør vurdere en kritisk artikkel om hvordan dette er i virkeligheten.

 

Dette oppmunter jo ikke til økt bruk av lovlige lisenser.

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...