Gå til innhold

Skrivebordsmiljøene gammeldagse "by default"?


Anbefalte innlegg

For ikke lenge siden kjøpte jeg meg en ny laptop til skolebruk, som selvfølgelig hadde Vista forhåndsinstallert. Har prøvd Vista før, men det var før jeg gikk over til linux. Har for det meste brukt Windows før, og har ikke noe til overs for Vista - det kommer jo ikke med særlig mye funksjoner utenom det sikkerhetsmessige og selvfølgelig "eye candy". Uansett: Det fikk meg til å sammenligne litt Vista og skrivebordsmiljøene gnome og KDE.

 

Se skjermbilder av disse her:

 

Slik ser Vista ut "out of the box":

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5...sta_Desktop.png

Slik ser GNOME ut (ikke 2.20, avhenger av distro):

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Gnome-2.20.png

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:GNOME_screenshot.png

Slik ser KDE (gjerne) ut:

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:SnapshotKDE37.png

Først må jeg bare få si: Jeg bryr meg IKKE om hvordan disse skrivebordsmiljøene ser ut, da jeg uansett hadde modifisert dette selv, så det er ikke derfor jeg skriver dette!

 

Nå for tiden blir bare linux mer og mer populært til skrivebordsbruk, og tror dere ikke da at linux potensielt kan virke mindre attraktivt for private brukere om de sammenligner skrivebordet til det de er vandt med: Vista (evt. XP) og linux-distroer som bruker KDE/GNOME (ca. alle)? Jeg tror at flere ville vurdert linux om det også grafisk kunne konkurrere med Vista (det kan selvfølgelig det, men ikke "out-of-the-box")?.

 

Nå kan det hende jeg generaliserer litt her og tenker at alle er opptatte av pent (G)UI, men jeg tar likevel sjansen på å komme med en slik påstand. Si meningene deres her!

 

PS: Vista bruker 50-70% av systemminnet (1GB ram på laptopen) ved internettsurfing!

 

Edit: Og før dere svarer - Jeg VET at hva som er finest er SUBJEKTIVT, men jeg tror de fleste ville være enige likevel!

Endret av pedervl
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For det første så er det screenshottet av GNOME veldig gammelt, slik ser det defaulte ut nå:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Gnome-2.20.png

 

Vel jeg tror tankegangen til de som lager default theme til kde/gnome at det utseendet skal være mest mulig iniutivt og enkelt for å passe gamle mennesker og små barn beste mulig, noe jeg synes Windows Vista ikke gjør.

Lenke til kommentar

Ja jeg vet at det ikke var helt nyeste gnome, derfor skrev jeg "ikke 2.20" atmed linken, men jeg vet at når jeg installerte Ubuntu 7.04 så var det noe ala det bildet jeg linka til, utenom fargene som jo selvfølgelig var mye penere enn helgrått.

 

Jeg er også enig i at skrivebordsmiljøene GNOME og KDE er lette å forstå seg på, noe jeg virkelig merka med Vista. Var ganske knotete å finne diverse innstillinger, MEN jeg mener fortsatt at GNOME og KDE kunne vært utført penere; kan vi ikke få begge deler?

 

EDIT: Og de som alltid har brukt Windows vet jo ikke at linux kan være enklere, så da er det ikke derfor de bytter. Altså mener jeg at om linux var penere grafisk kunne det få flere til å bytte - altså handler ikke dette om hvor enkelt ting er, men hvor fristende det er å bytte!

Endret av pedervl
Lenke til kommentar

Utseende er veldig viktig, i allefall for meg. Nå for tiden får man ikke default GNOME, KDE, XFCE osv, da de fleste distroer (utennom et par) "pynter" på desktop'en selv. De fleste distroer ser ok ut, personlig synes jeg ingen gir noe WOW-faktor (eller noe som helst som gjør at jeg beholder default). GNOME-desktop'ene har en tedens til å virke litt kjedelig, mest p.g.a valg av Clearlooks-aktige themes. KDE-desktop'ene har en tedenes til å bli et fargekaos.

 

Etter min mening er det mye som kan gjøres på grafikkfronten,

Endret av olear
Lenke til kommentar
Vel linux har jo mange flere 3D effekter i forhold til vista som fks. CompizFusion som skal være tingen akkurat nå, den blir aktivert default i kommende utslipp av Ubuntu(så lenge skjermkortet har installert fullt fungerende driver).

9645547[/snapback]

Ja! - det var det jeg glemte å skrive... fusion er jo selvfølgelig langt fremfor alt Vista klarer å spy ut av effekter, og bidrar nok til at flere vil prøve linux, men om vi ser bort i fra det, kanskje noen ikke vil ha eller kan bruke det, så er vi jo tilbake til start. Jeg er veldig glad i compiz fusion (selv om jeg synes beryl kjører glattere), men jeg mener at GNOME og KDE likevel trenger oppussing. Dessuten legger fusion effektene oppå skrivebordsmiljøene, så sånn sett blir jo f.eks. selve skrivebordet ikke noe særlig penere.

 

Kanskje KDE4 er svaret? (har ikke sett så mye på det, så skal ikke uttale meg).

Lenke til kommentar
Kanskje KDE4 er svaret? (har ikke sett så mye på det, så skal ikke uttale meg).

9645612[/snapback]

 

De skissene til KDE4 sin oxygen-look jeg har sett synes jeg så veldig lovende ut, en slags mellomting mellom OS X, Vista og renheten i GNOME. Nå har dem vel ikke bestemt seg enda, men jeg synes vertfall de var på rett vei! :cool:

Må si jeg liker dagens GNOME-utseendet godt og i grunnen også Ubuntu sitt, men det ser jo rimelig traust ut i forhold til Vista, vertfall inntil man finner fram kuben. ;)

I hvilken grad Ubuntu sitt utseendet er reelt problem for å kapre brukere kan sikkert diskuteres mye, men jeg tviler på at det er noe pluss....

 

PS: Beste på å følge utviklinga til Oxygen på er nok å lese bloggene på oxygen-icons.org

Lenke til kommentar

Jeg bruker både Vista og Ubuntu på maskinen hjemme og synes skrivebordmiljøene på begge er helt greie. Jeg bryr meg ikke så mye om eyecandy, men det som gjør at jeg bruker mesteparten av tiden i Windows er at jeg har noen programmer som jeg ikke har funnet noe fullgodt alternativ til.

 

Jeg liker Linux bedre og bedre og ser fram til dagen jeg kan anbefale det til tanter og andre som spør familiens "PC-Guru" om hjelp.

Lenke til kommentar

Eye-candy er nok ganske viktig for mange som vurderer å bytte til Linux. Hvor kult er det ikke med ett 3D skrivebord? oO

 

Eller... tror vel egentlig at det er andre faktorer som teller mer, jeg ville neppe ha byttet til Linux, om det bare var for Compiz eller Beryl. :)

 

Men igjenn, det kan jo være en avgjørende faktor for mange. Også synes jeg Ubuntu burde levere med flere "fargerike" skins til skrivebordet som default. Standard Ubuntu er jo trist å se på, og clearlooks er ikke så spesielt spennende det heller.

 

Men nå er vel litt av målet til Canonical at Ubuntu skal kunne kjøres på de fleste pc-er, og ikke bare de som kom ut for noen mnd siden. (som jeg har en følelse av at er målet til MS)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...