Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bredbåndsforbindelse - NGT - ADSL2+


Anbefalte innlegg

Har fått ADSL2+ fra NextGenTel, med SpeedTouch 546i router.

 

Spørsmålet er som følge, hvilken type bredbåndsforbindelse benytter NGT?

 

TypeA-1

TypeA-2

TypeA-3

 

eller

 

TypeB-1

 

Jeg får kun typeB-1 til å fungerer, hadde B-1 ved vanlig ADSL også, mente bestemt at det skulle være A-X.

 

Har dere greie på dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Raske svar, takker for det.

 

Glemte en opplysning, hadde 6.5mbit linje tidligere, har samme hastighet ennå.

 

Jeg har ventet på denne linja lenge, en teleteknikker ringt meg i dag og fortalte at han hadde byttet til ADSL2+ kort i sentralen. Da gikk jeg ut i fra at alt var OK.

 

Kanskje NGT må gjøre noe ytteligere før jeg får riktig oppkobling?

Lenke til kommentar

Det kommer helt ann på hva utstyr du er koblet mot i sentralen. hvis du har et surf abbonement så er det 99% PPPoE (altså B1)

 

Dersom det ikke er surf, men dne vanlige produktlinjen så kan det både være PPPoA eller PPPoE. om du har kontakt er det jo enkelt å se hvilken som er hvilken, da den vil så som "koblet til" i webgrensesnittet, men de andre står enten som "koblet fra" eller "kobler opp".

 

Dersom du ikke har kontakt kan du egentlig ikke finne ut av det på egenhånd, men de på supporten kan fortelle deg det enkelt.

 

Du kan bruke eksempelvis "ppp ifdelete intf TypeA_1" for å slette ubruke tilkoblinger etter du har funnet ut hvilken du faktisk bruker. Det kan i noen tilfeller forebygge mot noen typer ustabilitet. Dette skriver du selvfølgleig fra telnet. (for de som ikek vet hva telnet er, så er det best å bare ikke rote med det, siden om du sletter feil tilkobling så mister du nett-tilgangen, så ikke fjern ubrukte tilkoblinger ved midnre du er 100% sikker)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Hei

Når jeg går inn på selve SpeedTouch routeren så står det hvilken bredbåndsforbindelse jeg har, dvs B-1. Jeg er oppkoblet mot NGT. Jeg trudde jeg skulle ha A-1 eller A-2 eller A-3.

 

Som sagt så hadde jeg B-1 når jeg hadde vanlig ADSL, jeg har samtidlig samme hastigheten nå som før bytte av ADSL2+ kort i sentralen.

 

Jeg trur jeg vil holde meg unna telenet.

Lenke til kommentar

Altså, det kan fint være en annen type forbindelse enn når du hadde vanlig ADSL. Når de oppgraderte deg så må du jo nødvendigvis bli flyttet overt på en annen kontakt med ADSL2+ støtte (ved midnre du sto på en fra før), og da kan det være det utstyret ikke benytter seg av PPPoA, men PPPoE.

 

Alt i alt så er dette ikke noe problem. Så lenge EN av de fire kommer opp som "koblet til" i webgrensesnittet, så er det i orden. Det trenger ikke være samme som du hadde.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Kom på å sjekke hvilket abonnement jeg har på hjemmesiden til NGT, der står det: - Ditt abonnement er ADSL 6500.

 

Jeg trudde at jeg hadde fått ADSL2+ når teleteknikkeren ringte å sa at han hadde byttet til ADSL2+ datakort i sentralen. Regner da med at teknikkeren sender en melding/rapport til NGT for videre arbeid og kobling. :hrm:

 

Under "installasjonsstatus" så står det bare at jeg ble oppkoblet i 2003, altså dette systemet er ikke i bruk.

 

Det blir vell ADSL2+ etter hvert :whistle:

Lenke til kommentar

Du kan fakttisk trimme linjen ytterligere dersom den er rolig og uten store forstyrrelser (noe den neppe er i og med at du får så god hastighet til å begynne med).

 

Først av alt, be support sette på "Fasttrack", eller "ikke-target-profil". Dette setter noe lavere marginer for støy, men øker hastigheten. Det har også den fine sideeffekten å redusere pingtiden med 25-50ms siden informasjnonen sendes lettere enkapsulert på denne måten. Ufordelen er at det KAN potensiellt gjøre linjen mer sårbar for ustabilitet, men det er jo enkelt å reversere, så det kan være verdt å forsøke. Gitt de gode signalene du har fra før vil det neppe lage noe problem for deg.

 

Deretter kan du trimme enda mer ved å manuellt justere signal/noise ratio marginen. På en speedtouch kan dette gjøres via DMT.exe (google it). Normalt margin er 10DB (konservativt) eller 6DB (normal), men en god linje kan gå så lavt som 2-3DB uten problem. Lavere margin = mer hastighet, og hvor langt ned du kan gå før du begynner å merke ustabilitet må du nesten bare føle deg litt fram på. Pinglogging av store pakker for å se etter pakketap eller høy responstid er en god metode.

 

Fikk selv 22mbit brutto som standard, men etter overnevnte trimmingsmetoder fikk jeg den opp i 25mbit (altså teoretisk maks), uten stabilitetsproblemer.

 

Jeg annbefaler ikke dette til alle, så rot kun med det dersom du har god peil, og ta backup av config på ruteren slik at dersom du tabber deg ut så kan du resette og laste inn konfigurasjonen for å komme tilbake der du var.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Takker for tipsene.... :thumbup:

 

Skal kjøre i den originale settingen nå i noen dager så får jeg se hvordan linjen oppfører seg. Deretter vil jeg sette meg godt inn i de tipsene som du ga meg.

 

Hovedoppgaven i dag var å få opp linja og det greide vi (eller NGT). virker stabilt så langt.

 

:cool:

 

Edit: Glemte en ting.

Den går fortsatt på Type B-1 tilkobling.

Endret av John Kr
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...