Gå til innhold

Hvilken nettleverandør anbefaler dere?


Anbefalte innlegg

Synest det er på tide at vi får opp en tråd om akkurat dette, siden dette er et spørsmål som ofte blir etterspurt. Jeg skal muligens få en poll her og, men før det kommer vil jeg høre litt med dere.

 

Hvilken anbefaler dere? For å få en oppsumering;

 

=======================================

* NextGenTel - Nextgentel er Norges nest største bredbåndsleverandør. Selskapet har en godt utbygd infrastruktur med fleksible og gode produkter. Er den aktøren som er best på pris i fohold til ytelse av de riksdekkende aktørene. Tilbyr spesielle kampanjer via Bredbåndsguiden. Nasjonal dekning. OK service og hastigheten er som regel du du får i følge det jeg har lest.

 

* Ventelo BlueCom - Ventelo er i dag blant de fem største tilbydere av bredbånd i Norge etter å ha kjøpt opp Catch/Bluecom. Selskapet har en godt utbygd infrastruktur med fleksible og gode produkter. Ventelo har gode priser i forhold til ytelse. Elendig service i følge det jeg har lest, og hastigheten er ikke alltid riktig. Bare problemer egentlig.

 

* Tele2 - Tele2 leverer bredbånd til "OK" priser. Er relativt godt kjent. Har ingen erfaring med de selv, så noen andre får komme med en erfaring.

 

* Telenor - Telenor er Norges største leverandør av bredbånd og har lang erfaring i å levere bredbåndstjenester. Telenor tilbyr privatkunder bredbåndstelefoni og adsl. Griskinger, i følge det jeg har lest. Hastigheten stemmer ikke, og de pleier som regel å være trege med å oppgradere hastigheten til fiber f.eks... Dårlig erfaring fra mange.

 

* Altibox (Lyse) - Ett av Norges suverent raskeste Internett. Med bredbånd fra Altibox (Lyse) får du lynrask internett. Du velger mellom 10,25 eller 50 Mbit/s - så rask at store filer lastes ned på få sekunder. Har bare hørt gode omtaler om Lyse, og vil derfor anbefale de selv! Hastigheten skal være kjempebra, i tillegg til service. Husk at Altibox (Lyse) bruker fiberkabel.

 

* Bynett i Tromsø - Bynettet er et lynkjapt nett som knytter sammen eiendommer, eneboligområder, offentlige etater og anlegg i hele Troms...

Bynett er et åpent fiberoptisk bredbåndsnett for alle former for digital kommunikasjon, som for eksempel datatrafikk, Internett, telefoni, TV, film, musikk, spill og alarmsignaler. Bynett fungerer som et stort intranett eller et lokalnett. Skal visstnok være kjempebra i følge det jeg har lest.

 

* Bredbåndsservice - Bredbåndsservice het tidligere Bredbåndsfabrikken og det ble satt igang en storsatsing på fiber i Norge, men bedriften gikk i underskudd og stoppet derfor utbygning. De plassene de rakk og bygge ut til kan fremdeles få internett igjennom dem, men det skjer ingen videre utbygging. BBF ble etterhvert kjøpt opp av Hafslund og skiftet dermed navn til Bredbåndsservice. De leverer 10Mbit og 100Mbit i Oslo. Takk til Gordion for denne infoen!

 

* Direct Connect - Direct Connect har samme dekningsgrad som Telenor og leverer adsl og shdsl til både private og bedrifter. Noe høye etableringspriser, men god og personlig service. Jeg har ikke lest så mye om de, så har ikke noe si selv her.

 

* Start - Start er en relativt ny leverandør (startet opp i 2005) som er eid av Dagbladet og Powertech. Selskapet tilbyr kun ADSL løsninger. Jeg har ikke lest så mye om de, så har ikke noe si selv her.

 

* Get - Get tilbyr bredbånd, telefoni og Digital-TV. De er godt kjent, har gode priser til hastigheten de leverer. Har ingen erfaring med disse, så kan ikke si noe her heller.

=======================================

 

Jeg er ikke ekspert på dette, tvert imot, men synest at en tråd som dette kan være nyttig for mange :) Grunnen til at jeg egentlig laget denne tråden, var fordi jeg selv skal ha meg nytt bredbånd, og lurer selv på hvilken jeg skal velge. Derfor har jeg noen spørsmål:

 

1. Jeg kan få Lyse, som skal være meget bra. Det ligger allerede en sånn kabel i gaten (Kvernevik, Stavanger), men ikke inn til huset vårt. Hvor mye koster det å få Lyse til å grave en sånn mottaker til huset vårt? Når de har gravt, så skal jo jeg selv grave det inn til huset :)

 

2. Ser at Get tilbyr 10000/1250 til 479 kr.. Går det over telefonlinjen, eller er det noen andre kabler her? For å si det enkelt, kan jeg bestille det uten å bekymre meg?

 

Og til slutt, kom gjerne med forslag, for denne tråden vil bli oppdatert :) Alt fra tips og sånnt. Skal også legge til poll senere. Jeg har selvfølgelig glemt en del i nettleverandør-listen, så bare si ifra om jeg skal legge til noen du anbefaler.

Endret av Danny Boy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kunne du utdype deg litt? Aldri hørt om Altibox før :) Legge til Bredbandservice? Tenker du på Bredbåndsguiden da?

9536247[/snapback]

 

 

Altibox er et unikt nasjonalt samarbeid mellom lokale partnere. Du får med Altibox tilbud om bredbåndsløsninger fra en kjent ...
Altibox er med andre ord Lyse og samarbeidspartnerene deres.

 

Bredbandsservice het tidligere Bredbandsfabrikken (BBB som satset i Norge tror jeg) og det ble satt igang en storsatsing på fiber i Norge, men bedriften gikk i underskudd og stoppet derfor utbygning. De plassene de rakk og bygge ut til kan fremdeles få internett igjennom dem, men det skjer ingen videre utbygging. BBF ble etterhvert kjøpt opp av Hafslund og skiftet dermed navn til Bredbandsservice. De leverer 10Mbit og 100Mbit.

Lenke til kommentar
Takk skal du ha! :) Har nå oppdatert.

9536374[/snapback]

Stryk det som står i parentes om at jeg tror det, har sjekket at det stemmer.

Bredbåndsfabrikken var en internettleverandør i Norge eiet av svenske Bredbandsbolaget. Selskapet bygde eget fiberoptisk telenett i Oslo og tilbød 10 Mbit/s Internettaksess til beboere i borettslag.

 

Selskapet ble kjøpt av Hafslund Telekom i desember 2005, etter at Telenor solgte grunnet pålegg fra Konkurransetilsynet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...