Gå til innhold

Telenor skal tilby fiber til hjemmet


Anbefalte innlegg

http://www.digi.no/php/art.php?id=397565

 

Telenor skal tilby fiber til hjemmet

Av Harald BrombachADSL2+ er ikke raskt nok for nye tjenester. En kontrakt med Alcatel avslører at Telenor har større planer.

 

Alcatel-Lucent sendte i dag ut en pressemelding hvor det kommer fram at selskapet skal levere løsninger for fibernett til norske husstander. Løsningen kalles FTTH (Fiber-to-the-Home) og vil være basert på teknologien Gigabit Passive Optical Networks (GPON).

 

I tillegg skal Alcatel-Lucent levere løsninger for VDSL2, som åpner for hastigheter på opptil 100 Mbit/s over kobberkabler, riktignok med klare begrensninger i kabellengden. Dette vil leveres der fiber ikke er tilgjengelig.

 

Med fiber oppnår man langt større rekkevidde og muligheter for å øke hastigheter langt utover 100 Mbit/s ved behov.

 

- Stadig mer avanserte og båndbreddekrevende IP-tjenester stiller nye krav til teknologien som skal håndtere dem. Alcatel-Lucent har i 2007 registrert en betydelig økning i etterspørselen etter passive optiske nett (PON), og det er den nye Ethernet og IP-baserte gigabitvarianten som nå etterspørres, sier Øyvind Stevenson, salgsdirektør i Alcatel-Lucent Norway, i en pressemelding. Han refererer til en rekke GPON-kunder både i Sverige og Danmark.

 

Alcatel-Lucent har ifølge Stevenson vært Telenors hovedleverandør av løsninger for bredbåndsaksess siden 2000.

 

- Vi ser nå frem til å støtte Telenors fiber-til-hjemmet prosjekt, sier han.

 

- Vi har vært Telenors hovedleverandør av løsninger for bredbåndsaksess siden 2000 og ser nå frem til å støtte Telenors fiber-til-hjemmet-prosjekt, sier Øyvind Stevenson, salgsdirektør i Alcatel-Lucent Noway.

 

- For at brukerne skal kunne få glede av triple play, det vil si raskere data, telefoni, HDTV og flere TV-kanaler med god nok kvalitet, må tjenesteleverandørene tilby opptil 100 Mbit/s til hver husstand. Da må de over på fiber og PON-løsninger, sier Stevenson.

 

Alcatel-Lucent skal levere selskapets 7342 ISAM FTTU (Intelligent Services Access Manager Fiber to the User), som ble lansert i 2005 og var da den første plattformen som etterkom GPON-anbefalingene som er gitt av FSAN (Full Service Access Network group). Denne skal gi tilgang til 2,5 gigabit per sekund. Enhetene integreres med Telenors IP-baserte DSL-plattform som har samme styringssystem.

 

digi.no kommer tilbake med mer om Telenors planer.

 

Det var virkelig på tide, trodde virkelig at Telenor hadde sovna helt i timen. Men ser egentlig ikke hva Telenor skal med FTTH, de kjører jo ikke makshastighet på ADSL2+ linjene sine engang :p

 

Edit: Skal sies at det er for sent for min del, bestilte Kabel-TV fra BNTV for ei stund sia ^^

Endret av Gordion
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det var virkelig på tide, trodde virkelig at Telenor hadde sovna helt i timen. Men ser egentlig ikke hva Telenor skal med FTTH, de kjører jo ikke makshastighet på ADSL2+ linjene sine engang :p

 

Edit: Skal sies at det er for sent for min del, bestilte Kabel-TV fra BNTV for ei stund sia ^^

9534013[/snapback]

 

Dette er ikke så nytt, TN selv har jo sagt de skulle begynne og rulle ut fiber rundt 2008/2009 ved flere anledninger til pressen.

Det som blir interessant her er jo hvor og hvor mye som de satser de første årene.

Lenke til kommentar
Velkommen etter TeleHor...

9534053[/snapback]

 

Velkommen etter hvem da? SVJV tilbyr ingen operatører fiber i en landsdekkende skala. Eneste som er i nærheten er vel NTT i Japan. Videre så er dette snakk om GPON, som er en ganske ny teknologi og det er veldig få som benytter det i et kommersiellt prosjekt per dd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...