Gå til innhold

Test av AMD Athlon MP 2400+


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
grei test men xeon er ikke så mye mere http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...4&GrpID=11&s=pl

 

men hovedkorta koster 5000-7000 :evil:

skjønner ikke hvorfor

 

Xeon blir totalt sett en meget dyr løsning, hovedsakelig grunnet dyre hovedkort. Greier man seg med en Xeon-kort med 400 FSB og uten AGP-port blir det ikke så ille, men det gjør at PCen bare er brukbar til tallberegninger.

 

Hardware.no vurderer å ta en Xeon-test, vi får se når det blir en realitet.

Lenke til kommentar
I quote

"Vi har tatt en nærmere kikk på AMDs foreløpige flaggskip på serverfronten."

 

Hva er poenget med å gi prosessoren minus pga dårlig ytelse i spill?

Skal se Xeon (soon 2 be junk) trekkes ned pga samme grunn...

 

Server != gamerig

 

Den trekkes ned på det fordi den ikke er god på det. Det er mange rundt omkring som tror at to prosessorer er glimrende til alt, og da må man få fram at dual-systemer har sine fordeler og ulemper. Ligger ikke noe mer dramatisk til grunn.

Lenke til kommentar

dual athlon systemer er meget raske og gir meget god ytelse til en "billig" penge. Ingen dual-systemer er i dag beregnet for spillbruk (selv om det fungerer helt greitt), men til tallknusing (web/databaseserver osv). Jeg benytter selv dual AMD systemer til terminalservere (3 stk msi k7dmaster med mp2000+'er i 1U kabinetter), og disse fungerer upåklagelig. (holder på å bytte til 2400+ nå pga mindre varme fra disse)

 

Prisen på hovedkort til dual xeon var nok det som gjorde at jeg valgte AMD i starten. Nå ser jeg at det tidligere "problemet" med AMD i 1U rack servere er redusert mye pga tbred-versonen av Athlon MP (rev b er kjøligst). 2 stk MP2400+ ble 6-7 grader kaldere enn 2 stk MP2000+(0,18 taknologi) med samme kjølere.... har sammenlignet med en 1U sak med dual 2,4 GHz xeon, og denne virker ikke noe sprekere, tvert om..

Varmere er den også.. (enn 2400+)

 

Prismessig så kommer Xeon 2400 MHz meget godt ut, men sammen med et DYRT hovedkort blir totalprisen mye høyere enn dual Athlon MP.

 

Synd at ikke nvidia vil produsere nforce3 SMP chipset.. med doble DDR400 kanaler, serial ATA raid5 og dual gigabit lan... hehe det hadde blitt bra til spilling også..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...