Gå til innhold

Hvorfor stenges noen tråder?


Anbefalte innlegg

Jeg har merket at det ofte stenges noen tråder med forklaring at det allerede finnes/fantes slik tråd tidligere, og at det bare er å søke på forumet, mens noen andre tråder som også har blit omtalt utallige mange ganger forblir åpne for diskusjon.

Det er ofte slik at det stenges tråder hvor folk utrykker sin misnøye med diverse nettbutikker, mens f.eks. tråder om "hjelp til innkjøp av ny datamskin - maks 8000", "ny barbær til fattig student - 6000" blir diskutert i uendelige selv om det finnes MANGE slike (hvor også behovet er det samme - litt gaming, litt skrivng, litt Photoshop, litt videoredigering, litt av hvert).

Eller hva med "burde jeg kjøpe Core 2 Duo eller Core 2 Quad", eller "forskjell på 8800GT og 8800GTS", "minne til overklokking", "svart-hvit bilde ved bruk av S-video kabel".... dere skjønner poenget.

Er ikke dette, ifølge retningslinjer https://www.diskusjon.no/index.php?act=SR&f=60#10 spam?

 

Jeg synes det er morro med alle disse (repetisjon er bra for hukommelse), men likevel spør jeg meg og dere hvor går grensa for at en tråd blir stengt? Hvorfor er dere mer "følsome" for noen tema enn for andre?

Ja, jeg har lest både nettikette og retningslinjer.

 

(Skrivefeil kan jeg ikke gjøre noe med)

Endret av jokab
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi stenger i utgangspunktet ikke tråder på forumet, med tre hederlige unntak:

 

1. Innholdet i tråden strider med retningslinjene. Dette er heldigivs relativt sjelden, med unntak av tråder som ber om hjelp til piratvirksomhet.

 

2. Innholdet får etterhvert preg av spam og moderatoradvarsler ikke hjelper på situasjonen. I utgangspunktet prøver vi å rydde opp, men noen ganger krever det bare alt for mye ressurser. Det er ofte tråder der temaet er kontroversielt. (Og dermed i strid med retningslinjenes punkt 2. Skjønt det er et punkt vi bruker nøysomt da vi ikke vil drive meningssensur.)

 

3. Det finnes alt en aktiv tråd om emnet der denne diskusjonen kan finne sted. Dette fordi det er praktisk at folk bare behøver å forholde seg til en tråd der man diskuterer et gitt emne. Det postes allerede så mange tusen poster i forumet hver uke at det er de færreste gitt å holde oversikten.

 

Men det finnes en grense for denne nytteeffekten. På et eller annet tidspunkt blir slike tråder samletråder hvor man ikke lenger ser skogen for bare trær. Og det er også slik at man lett kan ende opp med trådkapringsproblemer, hvor det opprinnelige problemet kommer i skyggen for nye brukeres spørsmål.

 

Retningslinjenes punkt 10 er primært rettet mot like innlegg/tråder av samme bruker.

 

Når det gjelder kjøprsråd som du nevner som et eksempel er det bare slik at det er blitt så mange tråder om det at vi har tatt konsekvensen av det og laget en egen kategori for det. Det er jo også slik at hardware blir "utdatert" fortere enn svint, og at gårsdagens råd kan være passe allerede. Vi anbefaler allikevel folk å se om det alt finnes en passende tråd.

 

Men dette er en rent praktisk vurdering av fordeler og ulemper av nye tråder kontra samletråder i de ulike kategorier. Trådene som stenges i webshop-kategorien er gjerne generelle tråder som det finnes andre av allerede. Der hvor brukeren vil ta opp en konkret sak stiller det seg anderledes. Ser du på de første par sidene i kategorien finner du sikkert et dusin åpne tråder om hver av f. eks. Komplett og Netshop, de er ikke stengt fordi emnene er forskjellige.

 

Og fordi de er konstruktive og ikke ender i slossing. Vi har ingen svarteliste over emner som skal stenges. Derimot har vi erfaring med visse typer tråder, og følger disse tettere enn andre. Om det kommer enda en tråd av typen "Super gaming-PC til max 10 000" så er ikke det noe vi kommer til å få problemer med. Kommer det en ny tråd av typen "X-butikken vil ikke gi meg nye PC" så vet vi at noen brukere kommer til å bli sinte på hverandre. Se punkt 2 over.

 

Så enkelt sagt, vi er mer "følsomme" for emner som erfaringsmessige ender opp i trolling og flammekriger.

 

Men all moderering er øyeblikksaktiviteter basert på rapportering. Vi sitter ikke å leser hver eneste tråd som postes på forumet, og er avhengige av at dere rapporterer dem. Mener dere at en tråd bør stenges fordi det finnes en identisk tråd som heller kan brukes, så rapporter den. Mener dere at en stengt tråd ikke burde vært stengt allikevel så ta det opp med moderator og argumenter for hvorfor.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Dersom dere reagerer på avgjørelser anbefaler jeg at dere tar det opp med angjeldende moderator, så får dere en begrunnelse. Vi er avhengig av tilbakespill.

 

Å si at vi "tar helt av og er maktsyk rett gjennom" gir hverken noen forklaring på hvordan denne maktsyken arter seg, og gir ingen pekepinn på om det er moderatorer som går utover sine fullmakter (eller om fullmaktene er for vide) eller om det er reglene dere er uenige i. Adressen for en eventuell kritikk er i følge reglene avhengig av omstendighetene:

 

1. Reaksjoner på enkeltavgjørelser skal tas med angjeldende moderator først, og om dette ikke fører frem med forumstyret på epost.

 

2. Reaksjoner på retningslinjer og andre regler eller policyavgjørelser kan tas opp her under Tilbakemeldinger om forumet. Da kan man få andre brukere med på diskusjonen, og vi får et inntrykk av hvordan forumets brukere ønsker seg dette.

 

3. Dersom dere reagerer på en eller flere bestemte moderatorer så ta det opp med forumstyret på epost.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Men hvorfor er forskjellene så store.

Noen tråder stenges gang på gang for opprydding og åpnes igjen,menst andre tråder der folk spammer disse sannsynelig i håp om å få dem stengt,blir stengt og forblir det.

Vi ser tråder stenges der det er positiv tilbakemelding fra trådstarter,samtidig som opptil 3 tråder fra en annen bruker med negativ vinkling lever i beste velgående.

Når en så sitter med info som sier at tråden egentlig burde vært åpnet men at adminteam motsetter seg dette,ja da er det grunn til å lure :hmm:

Endret av Snekker`n
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...