Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Bluescreen/KMIXER.SYS - - WHAT?!


Anbefalte innlegg

Ayeah

 

PC'en fryser til bluescreen av og til og jeg har ikke kompetansen til å diagnosere problemet. Jeg mistenker at det har noe med RAM'en å gjøre, fordi den er av dårlig DELL kvalitet.

 

Når jeg får bluescreen står det at det virker som at det er følgende fil som skaper problemer: kmixer.sys.

Videre står det litt forskjellig info som jeg tenkte dere kanskje kunne bruke til å pinpointe problemet: Page_fault_in_nonpaged_area. Teknisk info: STOP: 0x00000050 KMIXER.SYS - adress 9ccbda3 base at 9cc2e00, datestamp 948fcd31

 

Dumper fysisk minne

Dumping av fysisk minne ferdig OSV.

 

Nå skal det være sagt at det ikke virker som at dette har noe med temperatur å gjøre fordi jeg har kjørt Orthos uten noen ustabiliteter. Jeg har også bootet maskinen med memtest86 uten at den har funnet noe. Bluescreenen pleier å forekomme når jeg bare sitter å hører på musikk og surfer på internett eller tegner - altså ikke noe som krever noe særlig.

 

Jeg kan jo selfølgelig bare kjøpe et nytt sett ram, men det koster penger, og jeg må spare penger til Japan i vinter.

 

Setter stor pris på hjelp.

Klem :ph34r: Yahord

Endret av yahord
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okey. Takk for svarene så langt. Det setter litt mer fokus på problemet som antagelig vis har noe med lydkortet\lyddriveren min. Nå er jeg så uheldig at jeg har et creative SB audigy 2 kort. Creative, som aldri klarer å lage gode drivere, har for tiden sluttet dele driveren til kortet mitt. De alternative driverne jeg har funnet har enten ikke fungert, bare gitt meg 2.1 lyd, kommet med diverse feilmeldinger eller påstått at jeg ikke har riktig kort. Jeg har prøvd 2 lydkort som jeg VET fungerer og hovedkortet mitt er nytt. Fikk samme melding på det gamle hovedkortet også.

 

Etter å ha prøvd litt av hvert tenkte jeg at Creative kunne pule seg selv i rompen, så jeg bare koblet opp anlegget til hovedkortet. Lyden er forsovet like bra som med lydkortet uansett. Etter at jeg gjorde dette tenkte jeg ikke noe mer over saken.

 

Kan dette ha noe med kmixer.sys problemet mitt? Hvordan løser jeg det og hvor kan jeg finne en passende driver.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har kjørt memtest før, uten resultater, men jeg kan prøve igjen i morgen mens jeg er på forelesning.

 

De siste gangene jeg har fått bluescreen så har det ikke kommet opp en problemfil en gang. Hvis jeg ikke får noen resultater på memtest i morgen, så reformaterer jeg og kjøper ny ram som siste løsning hvis det heller ikke fungerer.

 

Takk for hjelpen, jeg setter virkelig pris på det.

Lenke til kommentar
Kjørte memtest igjen. Lot den ta to Pass (tok litt under 2 timer), men den fant igenting. Installerer windows på nytt nå og hvis det ikke funker så må jeg bare kjøpe ny ram...?

9644895[/snapback]

Om ikke memtest finner noe så er det nok ikke feil på minnet, som jeg sa tidligere så bruker dell kingston, som regnes som de bedre ved stock hastighet.

 

Denne feilen kan faktisk knyttes til en liten brutal feil på hovedkortet. Nemlig at noen av kondensatorene på hovedkortet kan ha en feil. Det var en periode rundt år 2000 der en fabrikk som lagde kondensatorer spionerte på en annen fabrikk, men de spionerte på "blueprints" som hadde en feil. Nemlig at den hvite guggen utvidet seg over tid, så etter en stund så gikk toppen på kondensatoren i stykker, og den ble ubrukelig.

 

'Selv om dette er lenge siden så kan det jo skje igjen, du kan jo sjekke om du har en ødelagt kondensator.

 

Noen kondensatorer har harde topper, altså hele er av metall utvendig. Men de fleste er plast på siden, og en sammenfoldet metallbit på toppen. Så om du ser på alle kondensatorene, så kanskje noen av de har buet seg oppover og lekket ut litt hvit guffe. Er verdt et forsøk. Det er ofte lett å skille de fra de som er helt flate på toppen.

 

Bilde: http://www.hardware-one.com/reviews/abitse.../capacitors.jpg

 

Det har ikke lekket ut på disse, tror bare det hvite er blitzrefleksjon.

 

Her er bilder av ødelagte kondensatorer, og en litt mer dyptgående forklaring av problemet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...