Gå til innhold

flytte raid til en annen pc.


Phingoc1

Anbefalte innlegg

hey..

 

på den pc'en jeg har nå har jeg 2 disker i JBOD. men har kjøpt meg nytt hk, cpu, ram og skjermkort, og vil flytte de to diskene i JBOD over til den nye pc'en. På den gamle pc'en har jeg VIA raid kontroller hvis jeg ikke husker helt feil. Sata disker.

 

hva gjør jeg? :p

 

takk for alle svar.

 

os er win xp pro sp2.

Endret av YellowFellow
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

litt off topic, men forstår meg ikke helt på hvorfor folk gidder å sette opp jbod "raid" bare for å få større volumer (med mindre man har gått tom for stasjonsbokstaver da), mår man hverken øker sikkerhet eller ytelse, og kun skaffer seg eventuelle problemer? sikkert greit med veldig mange små disker, eller holder på med ekstremt store filer men. noen spesiell hensikt som jeg har oversett?

 

men uansett, on topic.. :p

jbod er jo bare en måte å slå i sammen disker på, altså burde jo dataene ligge på diskene på helt vanlig måte som uten raid. så med mindre raid-kontrolleren på den nye maskinen krever at du formaterer når du setter opp nytt raid-oppsett, burde det vel gå greit?

Lenke til kommentar

i noen tilfeller er det også eneste mulighet for å faktisk kunne utnytte disk kontrolleren på hk. slik som med de 4 raid s-ata pluggene på A8N sli premium. skal du ha disker der, så må du sette i raid, og da er jbod en fin mulighet for de som ikek ønsker å miste lagringsplass.

 

selv blir det vel raid 5 på mitt hk når jeg får kjøpt et par disker til, slik at jeg får tømt de 4 stk 250gb diskene jeg har føre jeg setter de i raid.

 

edit: beklager at jeg ikke kan bidra til ditt sprøsmål, men jeg følte at det var greit å informere om dette

Endret av Spirre
Lenke til kommentar

Vel, jeg har ingen personlig erfaring med Jbod, men jeg vil tro det går an å oppløse raidet uten å miste data, slik at filene settes sammen igjen og lagres på en enkel disk. Med mitt hardware raid må man i allefall initialisere diskene før man setter opp et nytt raid, så å oppløse raidet, flytte diskene til en annen manskin og deretter sette opp ett nytt raid, er sannsynligvis ikke mulig.

 

Om du ikke får noen bedre svar her, ville den eneste muligheten vært å flytte dataene over midlertidig til et annet sted, og sette raidet opp igjen på en annen maskin (men det har du vel tenk på alt? :hmm: )

 

Vel, gudd løkk :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...