Gå til innhold

Q6700 G0 4,1 GHz med 3DMark06=20081


Anbefalte innlegg

Endelig brøt jeg 20K i 3DMark06. Måtte prøve å overklokke en quad med min Vapochill LS fasekjøler. Har tidligere brukt en X6800 på 4,3 GHz og med 8800GTX OC hadde jeg rundt 13500 poeng. Tenkte jeg måtte ha quad i G0-utgaven p.g.a. varmeutvikling og Q6700 har jo kun dette. Etter en del prøving sitter jeg nå med quad stabilt på 4,1 GHz og 8800GTX OC i SLI. Og dermed ble 20K-grensen brutt. Tjohoo.

 

Kan jo legge til at jeg bruker EVGA 680i SLI med P30-bios. Kortet anbefales i motsetning til P5N32E-SLI som fungerte dårlig med quad. På tomgang har jeg 1,625Vcore som faller til 1,60 med to kjerner på full last og 1,576 med alle fire kjerner på full last. Må også legge til at PC og Vapochill er bygget inn i eget kabinett med tilførsel av uteluft via kraftig kanalvifte. Uten kald frisk luft hadde nok Vapochillen fått pusteproblemer :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Temp. på CPU?

9445858[/snapback]

 

Siden det er fasekjøling på CPU så leses tempen i selve kjølehodet, og den viser rundt -39C under 3DMark06. Noe som er veldig bra for Vapochill LS på quad, men så er jo oppsettet lettere modifisert.

 

Og her er bilde av det hele. Unnskyld rotet men jeg er nettopp ferdig med å mekke på det. Du ser øverst til venstre i bildet inn- og uttak for luft. På utsiden av veggen er det en 350m3/h kanalvifte som blåser inn luft. Eksosen ledes ut til venstre av boksen gjennom et lydisolert "ventiltak" hvor det er et par 120mm vifter som drar ut luft. Selve kassen har Vapochill LS i bunnen og med et Noisecontrol bigtower på toppen. Det lages mye varme så derfor måtte jeg lede den ut av rommet, men om vinteren kan jeg få varmluft rett ut i rommet hvis det blir kaldt :-)

 

Inntaket på utsiden av huset står i skygge hele dagen. Legg merke til fleksirøret nederst til høyre. Lufttrykket inn er såpass høyt så jeg kan lede overskuddet via fleksirøret til kontorplassen på høyre side i rommet. Så her er det mulig på varme dager å få en kjølig bris også når PCen er avslått. Kanalviften styres trinnløst av en regulator på veggen uavhengig av PCen.

 

Det er brukt tykke ferdigmalte huntonittplater som demper lyden i tillegg til støydemping innvendig, så hele saken er stillegående. Det måtte til for Vapochillen støyer mye.

 

post-2909-1189175671_thumb.jpg

Endret av oddgeir
Lenke til kommentar
Temp. på CPU?

9445858[/snapback]

 

Siden det er fasekjøling på CPU så leses tempen i selve kjølehodet, og den viser rundt -40 under 3DMark06. Noe som er veldig bra for Vapochill LS på quad, men så er jo oppsettet lettere modifisert.

9446239[/snapback]

Av ren nysgjerrighet, kunne du ta et par bilder av kjølingen/kabinettet? :)

Lenke til kommentar

Må bare kommentere at det ikke var meningen i utgangspunktet å lage et slikt "monster", ref. utseende og ytelse.

 

Sist jeg overklokket var i 1998 med Intel Celeron som med enkel modding kjørte på 450 MHz i stedet for 300. Så nå var det på tide med noe nytt etter at standard Athlon64 ikke var like bra lenger. Det begynte med at jeg kjøpte en E6300 som jeg testet med luftkjøling. Og den måtte ha god tilgang til kjølig luft. Og så kom X6800 i hus innkjøpt fra Stoolman. Og den kunne presses lenger skjønte jeg med god kjøling. Og så ble Vapochill innkjøpt, men den bråkte jo sånn. Og så hadde jeg noen Huntonittplater liggende osv, osv.

 

Jeg skulle bare ha en spillemaskin. Og det ble det jo.

Lenke til kommentar
Hva er gjort med LS-en? Sjeldent de klarer en overklokka Quad uten å ha blitt modda. Men, tror nok den temperaturutlesingen er noe feil. Med mindre den er bygd om til auto-c skal det være nærmest umulig å ha -39C på en overklokka Quad.

9500652[/snapback]

 

Selve LS'en er det ikke gjort noe med, men husk at den står i et stort lukket kabinett med kraftig gjennomstrømning av kjølig/kald uteluft. Tror heller ikke dette hadde gått hvis LS'en hadde stått i vanlig rom hvor temperaturen fort kommer kommer opp i 25+. Temperaturavlesningen ser ut til å oppføre seg normalt og det er god kontakt mot CPU. Ser at overklokkere på forumet til xtremesystems.org bruker aircondition med kaldluften rett mot fasekjøleren. Blir noe av det samme i mitt tilfelle, med den forskjell at luften blir kaldere hos meg på denne tiden av året.

 

Uansett, det er tydelig at min LS klarer varmen fra quaden siden den stabilt klarer å holde 4.1 GHz.

Endret av oddgeir
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...