Gå til innhold

Hvordan spare best mulig?


Wizendraw

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg sitter på en del penger (i overkant av 700k), og lurer på hvordan jeg best kan plassere dem. Jeg er 18 år, går siste år på vgs og bor hjemme. Ettersom jeg arva pengene før jeg fylte 18 så står de foreløpig hos overformynderiet, men de har "bare" 4% rente. Har sett banker som reklamerer med 5%.

Jeg har begynt å tenke på leilighet, og med de sinnsyke prisene som er i Oslo nå så går jo de pengene fort. Pappa er også interessert i å være med på å betale noe slikt, ettersom huslånet hans/vårt er blitt ganske kraftig redusert som følge av at han også har fått en del penger. Det er da snakk om å ta opp nytt lån på huset og kjøpe leilighet for de pengene pluss de pengene jeg har.

 

Mitt spørsmål er egentlig hva som lønner seg i forhold til kortsiktig sparing av penger. Jeg har inntrykk av at man bør sitte en stund hvis man skal investere i fond, og det er jeg ikke nødvendigvis interessert i. Banksparing er kanskje det lureste? Har dere i så fall noen tips om hvilke banker som gir best rente? Bor altså i Oslo, så "sparebanken indre gokk" går ikke.

 

Håper det ble nogenlunde klart. Er svært takknemlig for svar =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bank2.no gir 4,91% rente nå, og 5,16 fra 24.09. Da kan du også få gratis og gebyrfritt VISA-kort.

 

Hvis du tror du trenger pengene i løpet av et år eller to synes jeg bare du skal la dem stå i banken. Evt. kan du vurdere fond med lav risiko, f.eks. Skagen Avkastning, men siden renten har blitt såpass høy tror jeg ikke det er så mye å tjene på det.

Lenke til kommentar

jeg ville satt dem i fond.. Gode, store fond med god historikk..

 

Hvis jeg har bare noen hundre, tusen, kroner på depotkontoen setter jeg dem heller i fond, enn å la dem stå til en ussel rente.. -pengene vokser seg på 50-100 kroner på noen uker bare.. Det jeg har der nå er 500 kroner bare, men på 2 uker har de vokst 5,45% -og det er mer enn de ville vokst i banken på ett helt år...

 

skal du ha dem der i noen år så er det lenge nok til å være sikker på at du ikke har kjøpt på topp, hvis du spør meg.. kanskje går kursen ned til påske, og du ligger litt i minus, men da er du nok i god plussmargin når det kommer til jul 2008..

 

Store fond med god historikk stopper ikke i gjørma, om det blir mye regn som senker farten ned..

 

EDIT: Regner med at du ikke har pengene i kontant, så det er bare å overføre pengene til sparebank indre gokk, om det er den banken med best vilkår.. Behøver ikke besøke banken personlig..

Endret av Daniel-G
Lenke til kommentar

Et råd som går igjen her, og som er et godt råd, er å starte sparing i BSU. Her er det snakk om kun kr 15.000,- pr år, men skattefordeler og god risikofri bankrente gjør denne sparingen gunstig. Pengene bindes til boligkjøp, men det burde vel gå greit?

 

Ellers så ville jeg vært skeptisk til aksjefond. Dette er plassering hvor du bør ha lengre tidshorisont. Kombinasjonsfond med en høy andel rentebærende papirer, eller rene rentefond kan være en grei løsning. I ett oppadgående rentemarked (som nå) ville jeg satset på et rentefond som investerer i korte renter, fremfor lange renter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...