Gå til innhold

Hjemmeprosjektor til film, spill m.m., hvilken/hvor mye?


GalFisk

Anbefalte innlegg

Har spart opp endel penger, så jeg tenkte jeg skulle spandere en prosjektor på meg selv... Det jeg lurer på er hvor mye man må regne med å betale for en brukbar PC-prosjektor (helst 1024x768), jeg er ute etter en som har bra bildekvalitet, er grei å innstille, kan stå rimelig nær lerretet (nåja, veggen), som ikke har en masse skrot jeg ikke trenger som fx høyttalere, fjernkontroll++ (men gjerne tilkoblingsmulighet for fx TV/videospiller), og som er verdt penga. Jeg har omtrent null peil på prosjektorer selv, så synspunkter/innspill/erfaringer/hvasomhelst mottas med takk.

PS: Ikke foreslå webshoper i Norge, jeg har flyttet til Sverige:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

xga(1024*768) prosjektorene er ganske dyre, så ville egentlig styrt unna disse hvis det ikke er et "must". svga gir Ok bilde til hjemmebruk.

 

Panasonic PTAE100 er en bra billig prosjektor.(svga/700 ansi, støtter Widescreen)

Med dempet belysning er 700 ansi helt topp til hjemmekino.

Panasonic garanterer 5000 timers bruk på lyspæra. (Noe jeg tror er bra)

 

Sett denne til 15000. Fåes kansje enda billigere

Lenke til kommentar

Glem iallefall Panasonic PTAE100. Det er en gammel modell på vei ut - greit at den er billig, men for noen tusen mer får du som sagt den splitter nye InFocus X1 som er rost opp i skyene av gud og hvermann. På prosjektorfronten akkurat nå foregår det en rivende utvikling, og utstyr som var bra for et år siden og gjerne kostet mange ti-tusen kroner - kan enkelt overgås idag med utstyr til under 20.000 kr. Så IKKE kjøp noe gammelt skot, er min anbefaling.

 

Ellers synes jeg denne ser interessant ut:

http://pcworld.no/index.cfm?fuseaction=art...0DC2F0A1BAAD6E3

 

Denne er også DLP og koster ca 25.000. Skulle jeg kjøpt idag ville det blitt InFocus X1 eller den i URLen over.

Lenke til kommentar

Tror jeg går for X1, bare jeg finner ut hvor/hvordan man kan få tak på den... er den kanskje så splitterny at den ikke selges i Norge/Sverige ennå? Fant veldig lite informasjon om den, og ingen webshoper ser ut til å ha den. Finnes det evt. webshoper i andre land som har den og som kan levere til Sverige, eller er den så ny at jeg må regne med å vente?

Lenke til kommentar

Du kan få en svinbra SXGA prosjektor nå til under 20000. Predata selger ut Davis sin CinemaTen projektor for 19900,-. Skulle ha meg projektor selv rett før jul. Etter mye sjekking på nettet osv. ble jeg overbevist om at dette var et utrolig bra tilbud.

 

CinemaTen DLP projektoren er på 1000 ANSI Lumen, har en max oppløsning på 1280x1024 (SXGA). Den har en kontrast på 600:1 og til og med innbygget linjedobler. Optikken kommer fra Carl Zeiss +++

 

I 2001 katalogen til Hifi Klubben kostet denne 75000,- og i USA har den kosta 10990$ men selges nå på tilbud til 4599$.

 

Har som sagt kjøpt den selv og er mer en fornøyd. Det kommer sikkert mye knask på markedet nå som er billig, men mener du bør se nærmere på CinemaTen før du bestemmer deg. Jeg selv har ikke angra et sekund på dette kjøpet.

 

http://www.gotocol.com/davisten.html

 

http://www.projectorcentral.com/projector_...d=1131&metric=1

 

Rune.

Lenke til kommentar

Hm, den virker digg:)

Problemet er å få tak på den (eller hvilken som helst av de foreslåtte), ettersom jeg bor ganske ulokalt i Sverige, så postordre el.l. er det eneste brukbare alternativet. Jeg vil altså gjerne ha forslag med linker til nettbutikker el.l. (kan godt være andre enn i Sverige, så lenge de sender hit uten å ta en formue for det).

Lenke til kommentar

Jo jo, Davic CinemaTen er gammel (et par år). Men det er jo grunnen, sammen med at Davis ikke eksisterer lengre, for at de selger den ut for prisen som nå er satt. Hvilken projektor er det som selges med slike spesifikasjoner i dag? Ikke en enste en under 40000,-

 

Uansett så har jeg jo denne projektoren selv, og bilde er bare helt utrolig bra. Det kommer som jeg nevnte helt sikkert mye bra saker nå som er lavere priset en det vi tidligere har sett.. Men.... om denne projektoren har vært på markedet en stund så gjør ikke det noe, eller? Hvilken projektor for under 40000.- er det som kan skilte med DLP, 1280x1024 (SXGA), innebygget linjedobler! optikk fra Carl Zeiss, kontrast 600:1 osv osv.

Har jo som nevnt denne projektoren hjemme i stua nå. Og det viktigste av alt er kvaliteten på bilde. Det er, tro dere meg, helt ubegripelig bra!

Blir selvfølgelig litt entusiast når jeg selv har kjøpt en slik projektor, men for under 20000,- må dette uansett være det beste kjøpet du kan gjøre nå!

 

Noen her som har sett den i bruk og etter det er negativ til prisen?

 

Rune.

Lenke til kommentar

Neida, misforstå meg riktig. Davis CinemaTen er et bra kjøp så absolutt til under 20.000,- Men spørsmålet er om ikke InFocus X1 er et bedre kjøp, til en enda billigere penge. Bl.a. er kontrasten på X1 bedre enn på Davis CinemaTen.

 

Jeg har verken sett den ene eller den andre, så kan egentlig ikke uttale meg. Men har hørt fra andre som påstår de har peiling, og de hevder også at X1 er bedre enn Davis'en. Av småting jeg har fått med meg, så kan det nevnes at X1 er betydelig mindre enn Davisen og at pæra varer over 3000 timer, kontra Davis'en på 2000. Dette blir det raskt penger av, for pærer koster kjapt 5000,- kroner... I tillegg er viftestøyen fra Davisen sjenerende, samt at viftene ikke er aktivt styrt - dvs de går konstant. Tror også kontrasten og lysstyrken på X1 er bedre enn Davisen.

 

Begge bruker DLP brikker fra Texas Instruments, men X1 bruker altså en helt ny brikke mens Davisen bruker en gammel brikke. Hva forskjellen mellom disse er, kan jeg ikke uttale meg om uten å undersøke nærmere.

Lenke til kommentar

Jeg har en Philips Ugo S-Lite (LC5131) DLP.

Den bråker litt for mye, men er ellers meget fornøyd!

Liten og lett.

 

Mitt råd:

-Skal du se mye på film, kjøp DLP-projektor!!! (bedre farger m.m.)

-Kjøp gjerne brukt, men ikke en som er for gammel (Utviklingen har gått fort de siste årene!)

-Se/test og ikke minst HØR på projektoren før du kjøper! (at den ikke bråker for mye)

-Skal du se mye film, bør du prøve å få tak i en med ekte 16:9 format. (De fleste har "16:9-funkjsoner" - men dette er bare tull)

-Sammenlign på

http://www.projectorcentral.com/

-Let etter tester / sider med info om projektorer. Finnes mange!

-Og så er det selvølgelig dette med kontrast og lysstyrke, les mer på nettet...

Lenke til kommentar

Har allerede bestemt meg for at det skal være DLP:)

Her vel egnetlig tenkt å bruke den til litt av hvert, men hovedsaklig med PCen som kilde. At den er billig i drift er jo et stort pluss, så lenge vifta ikke overdøver PCen er jeg fornøyd (og PCen bråker rimelig mye), og hvor bærbar den er har ikke så mye å si (tror jeg ihvertfall).

Nå her jeg ihvertfall litt mer peil på hav jeg er ute etter enn jeg hadde før..

Hvor stor forskjell er det egentlig mellom LCD og DLP rent visuellt sett? Det er jo to helt forskjellige teknologier (DLP er ganske stilig), men hva er forskjellen i praksis?

Lenke til kommentar

Det verste med LCD projektorer er vel at nettmasken i LCD brikken kan vises på lerretet - kan være irriterende for noen, mens andre knapt legger merke til det. For DLP sin del, så opplever noen "regnbue-effekten" mens andre igjen ikke merker det i det hele tatt. For de som er veldig følsomme for "regnbue-effekten", vil det å se på en DLP prosjektor vanligvis medføre vondt i øyne og hodet. Det er fordeler og ulemper med alt...

 

Når det gjelder kjøp av prosjektor, har jeg vært i kontakt med www.predata.no. Det må bare nevnes at den Optomaen nevnt tidligere i tråden, og som PCWorld har en reportasje om, koster ca 35.000 (!) altså en skrivefeil på 10.000 kr i PCWorld.

 

Jeg ble også anbefalt X1 fremfor Davis CinemaTen, så da er det vel bare å smøre seg med tolmod og vente til slutten av februar da :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...