Gå til innhold

Den store Dell XPS m1530 tråden


Anbefalte innlegg

skal kjøpe ny laptop, og lurer på og kjøpe en slik en... men har lite peiling, så er vell bare ut ifra det derer sier att eg vurderer og kjøpe en slik en. men ser det er flere typer av denne... tenkte eg skulle bruke den til spill, musikk, film og skole arbeid.. hvilken av modellene burde eg velge da????

kan ikke noen fortelle meg hva som er så bra med den... i og med att eg egentli ikke vet så mye om det å kjøpe pc.. har de sisste 4 åra hatt mac i tillegg:P

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har du sett på Inspiron 1720? Den er rimelig likt spesifisert som m1530 (hvis den fortsatt selges med 8600M GT-skjermkort, 1520 mistet dette da XPS 1530 kom).

 

Hvis PC-en din blir varmere med årene kan det hjelpe med en innvendig støvrens, clean XP-installasjon og kanskje ny kjølepasta mellom CPU og heatpipe.

 

Ja, det blir antakelig Inspiron 1720, selv om jeg da ikke får fingerprint reader eller HDMI. Noe annet en Dell kommer ikke på tale, siden jeg bor på Gran Canaria og de ligger måneder etter Norge på sånt, etter det jeg har sett i butikkene. Innvendig støvrens trenger den helt sikkert, jeg har kun blåst litt av RAM-brikkene. Har bare vært litt nervøs for å begynne, siden jeg aldri har gjort sånt på en laptop før. Jeg får vel lese gjennom bruksanvisningene.

Lenke til kommentar
er det noen av dere som har fått 1530`n som har problemer med det trådløse nettverkskortet? Når jeg slår av maskinen og så slår den på igjen så plages jeg med å koble på trådløst nettverk. den eneste løsningen jeg har funnet så langt er å disable nettverkskortet for så å slå det på igjen...

 

Har et lignende problem, men ikke helt likt. Min Pc fungerer helt fint de første 10-20 minuttene jeg er på nett etter jeg har slått den på, så plutselig fungerer det ikke lengere. Er koblet til nettverket men kommer ikke på nett. Er koblet til lokalt og internett som ble nevnt tidligere i tråden i et annet problem med nettverket. Har testet på to forksjellige trådløse nettverk og det samme skjer. Har prøvd å slått av McAfee antivirus samt slått av og på WiFI'en med bryteren på høyre siden, men det hjalp ikke.

Har også prøvd å gå inn og logge av og på nettverket men det hjalp heller ikke. Må slå av og på PC-en for å kunne surfe i noen minutter til.

Noe kloke hoder som vet hva som skjer??

På forhånd takk!

 

Har forsket litt mer på problemet mitt angående dette og funnet ut at det kun oppstaår problemer når jeg prøver å laste ned noe fra f.eks bittorrent eller Limewire.

Nettet går i heng slik at vanlig surfing ikke er mulig. Må koble ut nettet eller av og til restarte maskinen for å komme tilbake på nett. Nedlastingen starter heller aldri, så er ikke slik at det går noen minutter før det kutter. Er tilkoblet nettet og har full styrke når maskinen går i heng, men låser seg helt ute fra nettleseren.

Kan surfe i flere timer så lenge jeg ikke starter noen nedlastninger, men når jeg har lastet ned drivere og div programmer fra nett så har jeg aldri hatt problemer.

Har prøvd både med Utorrent og Bittorrent samt Limewire. Gikk fint den første dagen da jeg hadde maskinen. Da kunne jeg laste ned uten problemer.

Virker vel da som om nettverkskortet er helt i orden da eller??

Er det noen instillinger i brannmur e.l. som gjør dette?

Noen som kan hjelpe???

Lenke til kommentar

Må bare spamme litt ang levering..Mest sannsynlig vil den være i Oslo i morra,med mindre noe drastisk skulle skje. Så vet jeg ikke om jeg får tid til å kjøre innover å hente den, hvis ikke så har jeg allerede fått installert vista 64 bits og fått testet en del på dette tidspunktet torsdag kveld :D

Lenke til kommentar
Må bare spamme litt ang levering..Mest sannsynlig vil den være i Oslo i morra,med mindre noe drastisk skulle skje. Så vet jeg ikke om jeg får tid til å kjøre innover å hente den, hvis ikke så har jeg allerede fått installert vista 64 bits og fått testet en del på dette tidspunktet torsdag kveld :D

kjøper du x64 utenom? har lyst å prøve å legge det inn med medfølgende nøkkel, selv om jeg er skeptisk til at det går. er noen der ute som påstår at det går greit..

Lenke til kommentar

Hei! Har nå blitt godt kjent med min XPS :D Og har noen erfaringer for de som er like nerdete som meg. Det gikk omtrent en dag før jeg så meg nødt til å fjerne alt innhold på disken(det følger jo med så mye tull med dagens pcer). Ny installasjon av windows gjør at man kan gjøre "sin egen" installasjon uten alt av ekstraprogrammer og man finner ut av en del ting underveis. Jeg fikk min XPS med blu-ray(noe jeg ikke angrer på etter det siste døgnets nyheter om formatkrigen), og med dette følger det Media Direct med Blu-ray codec. Ved installering av dette programmer så er det VIKTIG å installere i følgende rekkefølge: MD -> BR-codec pakke -> BR-codec pakke oppdatering -> MD oppdatering. Kjøres oppdateringene i motsatt rekkefølge vil hele greia gå i dass. Har prøvd Nero 8 med Blu-ray, men det kommer bare melding om at firmware'en må oppdateres på spilleren på 2 av mine 3 filmer (200,- bortkastet). Når jeg bestilte var det ikke mulig å velge annen disk enn 250GB, så jeg bestilte en fra Amentio med 7200rpm og 200GB(angrer ikke) samt en kapsling for 2,5" usb-disk slik at jeg kunne bruke den jeg byttet ut. Må innrømme at den blå fargen ikke er så blå som man får inntrykk av på nettsiden. Den er mer mørkeblå til en anelse grå. Fingeravtrykkleseren funger som en drøm. 1680x1050 er et must når man har Blu-ray. Er enig i at knappene over tastaturet er noe knotete. Har ikke hatt problemer med oppstart etter hvilemodus som enkelte her skriver. Det tar overraskende kort tid å lade batteriet fra 0-100%. Et tips for dem som skal installere windows på nytt, og ikke bruke den medfølgende gjenopprettingsfunksjonen, er å laste ned alle drivere fra nettsiden hos dell og lagre dem på harddisken/usb. Da går det så mye raskere å komme seg i gang igjen. Har noen spørsmål så bare spør!

 

PS! Noen her som er villig til å sende meg XPS/Dell bakgrunnene som fulgte med. De forsvant ved første formatering :blush:

Endret av Amphion
Lenke til kommentar

Har et par spørsmål om PCen...

 

1. Hvilken skjerm av disse foretrekker dere: (De er ca. like dyre)

 

15,4" UltraSharp™ WXGA (1280x800) CCFL-skjerm (220 nit) med TrueLife™ [inkludert i prisen]

 

15,4" widescreen WXGA+ (1440 x 900) TFT-skjerm med TrueLife™ [legg til 250.00 kr eller 13,-/måned-1]

 

2. Hva er forskjellene på webkameraene?

 

2,0 megapikslers kamera og Tuxedo-svart for CCFL-skjerm [inkludert i prisen]

 

2.0 mega pixel Camera & Midnight Blue for CCFL Display legg til 0.00 kr

 

3. Er forskjellen på 5400 rpm og 7200 rpm veldig merkbar?

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar

Ser dette ut som et bra valg, folkens?

 

Intel® Core™ 2 Duo-prosessor T7250 (2,00 GHz, 800 MHz FSB, 2 MB L2-buffer)

Ekte Windows Vista™ Home Premium - norsk

Standardgaranti - 1 års XPS Premium Hardware Support (inkl. spill- og på stedet-støtte)

2,0 megapikslers kamera og Tuxedo-svart for CCFL-skjerm

15,4" widescreen WXGA+ (1440 x 900) TFT-skjerm med TrueLife™

Biometrisk fingeravtrykksleser med SVART preg

4096 MB 667 MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2 x 2048]

250 GB (5400 rpm) SATA-harddisk

NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT med 256 MB dedikert grafikkminne

Fast 8x DVD+/-RW slank stasjon med innstikksplass, inkludert programvare

6-cellers primært litiumionbatteri (56 W/t)

 

PRIS: 9760,00

Lenke til kommentar
Et tips for dem som skal installere windows på nytt, og ikke bruke den medfølgende gjenopprettingsfunksjonen, er å laste ned alle drivere fra nettsiden hos dell og lagre dem på harddisken/usb. Da går det så mye raskere å komme seg i gang igjen. Har noen spørsmål så bare spør!

Et enda bedre tips er å laste ned nye drivere istedenfor de utdaterte driverene dell tilbyr, spesiellt med tanke på skjermkortdrivere og brikkesettdrivere ;) Har også hørt om flere som har problemer med de trådløse nettverkskortdriverene

Nividia GeForce 8600M GT

Mobile Intel PM965 Express Chipset

Intel Wireless WiFi Link 4965AGN

Takk. Men hastigheten på maskinen, avgjøres den noe av harddiskhastigheten?

Ja, det gjør det naturligvis. det er eneste fordelen med 7200rpm også. ulempene er at man får mere støy, høere strømforbruk og høyere tempratur som kan resultere i mere ustabil maskin. Husk det at jo større disken er, jo fortere jobber den. Er ikke sikkert 200gb 7200rpm er særlig kjappere enn en 320GB 5400rpm. Hvem som er raskest av de er meg ikke kjent, men marginene er SMÅ!

 

EDIT: Hvis du er ung og bruker maskinen til mere enn kabal og mail, så er det ingen tvil om at du bør gå for 1440x900 mener jeg..

Endret av HulkHaugen
Lenke til kommentar

Bestilte denne pc akkurat,bestilte med dette spec:

XPS M1530, Intel Core 2 Duo Processor T7700 (2.4GHz/800MHzFSB, 4M L2 Cache)

 

Tuxedo Black Casing XPS M1530

 

1GB, DDR2, 667MHz 2 Dimm for XPS M1530

 

15.4 inch Wide Screen WXGA+ TrueLife LCD with 2.0 MO Camera for XPS M1530

 

Camera Software XPS M1530 2.0MP

 

256MB NVIDIA GeForce 8600M GT

 

120GB 5400RPM SATA Hard Drive for XPS M1530

 

Microsoft Windows Vista Home Premium Edition, English

 

Media Direct 3.3

 

DELL SUPPORT 3.4,DIM/INSP

 

Internet Search and Portal

 

Icon Consolidation Application

 

Vista, PC-Restore, Dim/Insp

 

Dell Owners Manual installed on your system,click on icon after system set-up to access

 

DELL RESOURCE DVD,BACK-UP, XPSM1530

 

Turbine Lord of the Rings Online

 

ADOBE ACROBAT READER 8.1 DIM/INSP

 

8X DVD+/-RW Slot Load Drive for XPSM1530

 

Roxio Creator Basic

 

Integrated High Definition Audio 2.0

 

Intel 4965AGN Wireless-N Mini-card

 

Trend Micro PC-cillin InternetSecurity, English, 15-Month Subscription

 

56 WHr 6-cell Lithium Ion P Primary Battery, for XPS M1530

 

No Internet Service Provider Requested

 

No Productivity Software requested

 

Soft Contracts - Banctec

 

1 Year Limited Warranty

 

No Warranty, Year 2 and 3

 

Warranty Support,Initial Year

 

Limited Warranty and Service Contract

 

Dell Hardware Warranty PlusOnsite Service, Initial Year

 

Type 3- Third Party At HomeService, 24x7 TechnicalSupport, Initial Year

 

LoJack Theft Recovery Service - 1 Year

 

Adobe Pepe,English

 

Intel Centrino Core Duo Processor

 

You have chosen a Windows Vista Premium System

 

DataSafe Online Dim/Ins/XPS

 

Datasafe Online 10GB,1 Year Free

 

XPS,Datasafe 10GB,1YR(Incl w/price)

 

 

Fikk dette systemet for 7600 kr eller 1343$ som jeg betaler.

Er dette en god pris eller?

 

Jeg skal bestille ram fra amazone, fordi ramen til dell er overpriset.

saa blir og ende opp med 4Gb ram, og 64-bit vista.

Men hvilken ram kan man bruke til denne?

Lenke til kommentar

Da holder jeg på med bestillingen :thumbup:

 

Fant rabattkode på 5 % for studenter:

 

Kode: $H?TP9R$XFH234 Klikk Her For Å Åpne Denne Kupongen + Gå Til Dell

Tilbud: 5% Dell StudentRabatt Kupong ( Gjelder bare studenter )

Gyldig: Frem til - 27.02.08

 

 

 

 

Snakket også med support:

10:35:26 **********: Men når kommer den med LED-skjerm?

10:36:33 Niklas_Moser: det har jag dessverre ikke fået et dato på

10:36:39 **********: ok..

10:36:45 **********: Penryn prosessor da?

10:36:58 Niklas_Moser: det håber vi kommer inden om en måned

Lenke til kommentar
Må bare spamme litt ang levering..Mest sannsynlig vil den være i Oslo i morra,med mindre noe drastisk skulle skje. Så vet jeg ikke om jeg får tid til å kjøre innover å hente den, hvis ikke så har jeg allerede fått installert vista 64 bits og fått testet en del på dette tidspunktet torsdag kveld :D

kjøper du x64 utenom? har lyst å prøve å legge det inn med medfølgende nøkkel, selv om jeg er skeptisk til at det går. er noen der ute som påstår at det går greit..

Jeg har fått det gratis gjennom skolen da, kommer til å kjøre Business Edition.

Så lenge man kjører samme Edition kanskje så vil det sannsynligvis gå, men ikke ellers. Tror ikke det vil funke for min del hvertfall. Kan jo alltids prøve og se åssen det går.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...