Gå til innhold

Den store Dell XPS m1530 tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Heisann,

 

Bachelor: Det er til Netcoms Mobilt Bredbånd opplegg. Med en slik port kan du surfe på nettet hvor som helst i landet. Dette forutsetter et abonnemang fra Netcom på Mobilt Bredbånd.

følg denne linken for mere info....

Jeg har selv en slik ordning, og er ganske fornøyd.

 

yamaha90: Som tidligere nevt kan du ringe Dell kundeservice og spørre dem. Hvis du ikke kommer noen vei med de engelske kan du prøve de norske kundekonsulentene.

 

BennyXNO: Tror neppe din kone trenger penryn prosessor for og surfe på internett ;)

 

PixlFace: De vil nok passe utmerket, bare dobbeltsjekk at det er den riktige typen. Hvis du vill ha 4GB på dual channel må du bestille 2 stk 2GB minne. :thumbup:

 

Simalarion: Ofte er det fase 2 som tar lengst tid og er mest irriterende, fase 3 gikk på ca dager for meg. Ta det med ro, du får den ganske snart :thumbup:

 

Min er ferdig ekspedert og har forlatt Dell. Min kundekonsulent har vært en utrolig flink fyr og jeg kan si med hånda på hjertet at dette er noe av den beste servicen jeg har vært borti på en lang stund.

Min levering vil i følge Schenker finne sted den 25.02.08. Med andre ord nå til Mandag.

 

MVH

Ban-One smileypulldownsunglasses-xENo.gif

Endret av Ban-One
Lenke til kommentar
BennyXNO: Tror neppe din kone trenger penryn prosessor for og surfe på internett ;)

 

Hørt noe så dumt? ;) Penryn generer mindre varme, altså er det behageligere å ha den på fanget. Ergo, hvorfor gå for en varm "gammel" prosessor, når du kan få en ny og relativt kald prosessor?

 

Hun trenger helt klart ikke Vista x64 Ultimate heller, men siden det er jeg som er IT-bossen hjemme så har hun ikke noe valg.

 

Edit: Gratulere med ny maskin snart!

Endret av BennyXNO
Lenke til kommentar
BennyXNO: Tror neppe din kone trenger penryn prosessor for og surfe på internett ;)

 

Hørt noe så dumt? ;) Penryn generer mindre varme, altså er det behageligere å ha den på fanget. Ergo, hvorfor gå for en varm "gammel" prosessor, når du kan få en ny og relativt kald prosessor?

 

Hun trenger helt klart ikke Vista x64 Ultimate heller, men siden det er jeg som er IT-bossen hjemme så har hun ikke noe valg.

 

Edit: Gratulere med ny maskin snart!

om du skal ha 2,4ghz+ så er det jo en ting, men jeg håper ikke du kjøper det for å lese e-post..

 

Hei

Har nå fått status Din bestilling er i produksjon den 02/18/2008 Fase:3. Produksjon .

 

Er det denne fasen som tar lengst tid?, erfaringer?

Min gikk fra fase 2 til fase 5 på samme dag ;)

Endret av HulkHaugen
Lenke til kommentar

For det første blir PC-en slettes ikke varm med "den gamle" prosessoren og jeg har ikke hatt noe problemer med å surfe med den på fanget i lengre perioder. Dessuten er prosessoren slettes ikke gammel.

 

Syns ikke tonen var så fin egentlig... :dontgetit:

 

Jeg fikk min på fredag :D :D :D

Er veldig fornøyd med alle komponentene, spessielt med den gamle prosesoren, den er veldig rask og gir fra seg lite varme. Visste ikke at gamle prosessorer kunne være så gode egenlig.

 

Specs:

2,4 "gammel" prosessor

1440 sjerm

2 GB minne

256 "nytt" skjermkort

Lenke til kommentar

Slapp nå av Jakkemannen, Både du og BennyXNO har et poeng.

Jeg vil bare understreke at prosessoren slettes ikke er gammel, den er ifølge mange en meget rask prosessor som utvikler lite varme (Untak hos de med tonnevis av programmer samt spill installert).

 

Dere må lære dere at dagens PC-er ikke er dårlige, det meste man får på markedet vil tilfredstille den enkle surfer. Dessuten tror jeg nok ikke jenter er så kjempehekta på de nyeste komponentene hele tiden, bare hun kan gjøre de grunnleggende tingene som og surfe, jobbe i Word osv.. tror jeg hun blir kjempefornøyd.

 

Men hvis Benny skal slippe til med spill og andre ting så blir jo saken anderledes ;)

 

MVH

Ban-One smileypulldownsunglasses-xENo.gif

Endret av Ban-One
Lenke til kommentar

Jeg vurderer å kjøpe M1530 med disse specsa til 9 100 kr:

 

PROSESSOR Intel® Core™ 2 Duo-prosessor T7250 (2,00 GHz, 800 MHz FSB, 2 MB L2-buffer

OPERATIVSYSTEM Ekte Windows Vista™ Home Premium - norsk

KUNDESTØTTETJENESTER Standardgaranti - 1 års XPS Premium Hardware Support (inkl. spill- og på stedet-støtte)

FARGEVALG 2,0 megapikslers kamera og Tuxedo-svart for CCFL-skjerm

LCD 15,4" widescreen WXGA+ (1440 x 900) TFT-skjerm med TrueLife™

BIOMETRIC IDENTIFICATION Biometrisk fingeravtrykksleser med SVART preg

MINNE 2048 MB 667 MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2 x 1024]

HARDDISK 250 GB (5400 rpm) SATA-harddisk

GRAFIKKORT NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT med 256 MB dedikert grafikkminne

OPTISK(E) STASJON(ER) Fast 8x DVD+/-RW slank stasjon med innstikksplass, inkludert programvare

PRIMÆRBATTERI 9-cellers primært litiumionbatteri (85 W/t)

 

 

Jeg lurer på et par ting:

- Hvor lenge varer batteriet (9celler)

- Går det an og ha den på fanget, eller blir det veldig varmt?

- Høytalerene? Er de gode?

- Bråker viftene mye?

- Noen som har rabattkoder?

Lenke til kommentar

Hehe, håper virkelig ikke syntes tonen var ufin. hehe Med både smileys og gåseøyne så trodde jeg folk skjønte at jeg satte ting på spissen.

 

Det blir ikke kjøpt noe 2.4 her i gården nei. Synes ikke ytelsesforskjellen rettferdiggjør prisen.

 

Men dere må jo være enig i at skal maskinen vare lengst mulig, så bør man ha nyest mulig hardware (bugfri helst da og drivere kan jo bli et problem). Penryn på samme hastighet er vel 0,5% kjappere enn den gamle prosessoren og den skal være noe kjøligere. Ellers er det vel ikke de store forskjellene.

 

En trøst til dere andre som har kjøpt den "gamle" prosessoren, dere har i allefall ikke gjort noe dårlig kjøp, og maskinen deres kommer til å vare minst like lenge som den jeg kommer til å kjøpe. :thumbup:

Lenke til kommentar

Dell kundeservice ja.. Her er min historie, vær forberedt på whining.

 

Da rabattkodene kom opp på forumet i januar hadde jeg allerede bestilt. Jeg fant ut at med koden ville jeg spart ca 1400 kr. PCen var imidlertid allerede sendt da jeg fant ut at koder eksisterte (et par dager unna levering om jeg husker riktig) så å benytte koden ville medføre kansellering av ordren, betaling av frakt (visstnok 400kr, min besparing er da reduset til 1000kr for de hodesterke) og at jeg fikk pcen senere. Jeg la derfor en snedig plan om å gjøre en avtale med Dell som begge parter tjente på. Jeg ringte Dell kundeservice og mitt første tilbud gikk på om jeg kunne få utbetalt rabatten uten å avbestille pcen. Det gikk ikke (som forventet). Mitt andre forslag var at istedet for å kansellere og bestille med rabatt får jeg 2års idiotforsikring (ca. 900kr). Det gikk ikke. (Ikke uventet, jeg hadde sett at idiotforsikring kun kunne bestilles på kjøpstidspunkt. Det er uansett dette Dell sannsynligvis ville kommet billigst unna med). "Kanskje du vil ha noe fra butikken istedet?" sa den hyggelige kvinnen jeg snakket med. Dette var mitt siste alternativ og jeg hadde sett meg ut et par ting på forhånd til en samlet verdi på ca. 900kr: en lås og ei g3 lasermus. (900kr i Dell sin komisk overprisede nettbutikk ja, dvs ca. 600 på mamoz.no). Dama i andre enden prøvde seg med en "vi kan dessverre bare sende ut èn ting", men jeg trenger ikke briller for å gjennomskue det selgertrickset der så etter en "ok da tar jeg heller 1000kr i rabatt og bestiller på nytt" og en "samtale med sjefen" (enda et selgertricks..) kunne de "gjøre et unntak". Jeg skulle få musa og låsen i posten og til tross for et par sleipe selgertricks var kundeservice på godsida mi.

 

ca. 10. januar får jeg pakken, den viser seg å inneholde låsen men ingen spor av musa.. Jeg ringer Dell etter et par dager (var bortreist) og lurer på hva som skjer. Ny dame denne gangen, svensk og hyggelig. Det hadde da oppstått en feil slik at musa ikke hadde blitt sendt. De skal fikse det. Dagene går. Jeg ringer igjen Dell mandagen for over to uker siden og lurer på hva som tar sånn tid og hvorfor jeg ikke har hørt noe. Den hyggelige mannen jeg snakker med sier jeg skal bli oppringt av damen jeg har snakket med før så snart hun er ferdig med kunden hun har på telefon. Jeg venter i to timer på telefon før jeg ringer opp Dell igjen (klokka nærmer seg 16), kommer til samme hyggelige mann som denne gangen går og snakker med svensken selv. Svaret jeg får er at hun ikke har glemt saken. Fyrt opp av to timers ventetid spør jeg hva som er så vanskelig med å få sendt den musa, jeg har ventet omtrent en måned etc etc. Han setter meg over til svensken. Hun sier de er tomme på lager (hvorfor har jeg ikke fått vite dette før??), jeg spør når jeg kan få mer info om når de får den inn igjen og når den blir sendt, hun sier hun skal ta kontakt på torsdagen.

 

Det kommer hverken e-post eller telefon på torsdagen, men jeg kan ikke si jeg er overrasket. To uker går før jeg i dag får mail om at de beklager ventingen og har sendt en mer avansert modell enn musa jeg bestilte. Jeg bestilte Logitech G3 lasermus med ledning (450 på mamoz.no), jeg får en Logitech MX Revolution trådløsmus som riktignok er dyrere, men blir HELT FEIL til mitt bruk. Den har halvparten av dpi'en på G3, den er mye større og må lades siden den er trådløs, dette passer elendig med at jeg skal bruke den til en laptop. Når jeg bestiller en motorsykkel hjelper det ikke at SUVen jeg får er dyrere, den passer ikke til mitt bruk.. Amatørmessig av Dell å endre på bestillinga uten å engang prøve å ta kontakt med meg først, men nå gidder jeg ikke styre mer med det her. Enden på visa (forhåpentligvis, Dell kan jo kløne det til igjen) blir sannsynligvis at jeg selger musa de sender meg og heller kjøper en G3 på mamoz.

 

Konklusjon: Dell sin kundeservice er hyggelig på alle måter, du får også god service fram til de ser de har bæsja på leggen, men når det skjer går du tilsynelatende sist i køen.

Lenke til kommentar
Hehe, håper virkelig ikke syntes tonen var ufin. hehe Med både smileys og gåseøyne så trodde jeg folk skjønte at jeg satte ting på spissen.

 

Det blir ikke kjøpt noe 2.4 her i gården nei. Synes ikke ytelsesforskjellen rettferdiggjør prisen.

 

Men dere må jo være enig i at skal maskinen vare lengst mulig, så bør man ha nyest mulig hardware (bugfri helst da og drivere kan jo bli et problem). Penryn på samme hastighet er vel 0,5% kjappere enn den gamle prosessoren og den skal være noe kjøligere. Ellers er det vel ikke de store forskjellene.

 

En trøst til dere andre som har kjøpt den "gamle" prosessoren, dere har i allefall ikke gjort noe dårlig kjøp, og maskinen deres kommer til å vare minst like lenge som den jeg kommer til å kjøpe. :thumbup:

 

 

hehe ;) jeg skjønte at du satte ting på spissen og er selv veldig tilfreds med at jeg har bestilt denne med dual core 2 2,4ghz som er en rask og veldig bra prosessor.

 

Det er som du sier ikke store forskjellene mellom penryn og dual core 2.

Ytelsesmessig så er det ca bare 5% som skiller på samme klokkefrikvens og det er ikke vært prisen i mine øyne. Regner med at denne penryn-prosessoren vil koste mer enn dual core 2 og da er det blir det jo omtrent det samme om man kjøper den beste dual core 2 (2,4ghz på dell.no) eller en penryn på f.eks 2 eller 2,2ghz til samme prisen... Om noen skjønner hva jeg mener... :p

 

Men er det noen som kan svare meg på om jeg vil få problemer med å evt bytte til xp pro 32bit ifra vista home 32bit?

 

Sett i en annen tråd at en hadde problemer med at xp pro ikke ville starte med 4gb ram..

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar
Det er som du sier ikke store forskjellene mellom penryn og dual core 2.

Ytelsesmessig så er det ca bare 5% som skiller på samme klokkefrikvens og det er ikke vært prisen i mine øyne. Regner med at denne penryn-prosessoren vil koste mer enn dual core 2 og da er det blir det jo omtrent det samme om man kjøper den beste dual core 2 (2,4ghz på dell.no) eller en penryn på f.eks 2 eller 2,2ghz til samme prisen... Om noen skjønner hva jeg mener... :p

 

Hos zepto.no så er prisen stort sett det samme for de ulike prosessorene, så jeg regner med at den kommer til å gå for samme pris hos Dell oxo. Altså ingen prisforskjell.

 

Men er det noen som kan svare meg på om jeg vil få problemer med å evt bytte til xp pro 32bit ifra vista home 32bit?

 

Sett i en annen tråd at en hadde problemer med at xp pro ikke ville starte med 4gb ram..

 

Takker for svar.

 

4 GB kan lage problemer for XP, men hvis du endrer boot.ini og legger inn flagget /PAE så skal det fungere.

Lenke til kommentar
Det er som du sier ikke store forskjellene mellom penryn og dual core 2.

Ytelsesmessig så er det ca bare 5% som skiller på samme klokkefrikvens og det er ikke vært prisen i mine øyne. Regner med at denne penryn-prosessoren vil koste mer enn dual core 2 og da er det blir det jo omtrent det samme om man kjøper den beste dual core 2 (2,4ghz på dell.no) eller en penryn på f.eks 2 eller 2,2ghz til samme prisen... Om noen skjønner hva jeg mener... :p

 

Hos zepto.no så er prisen stort sett det samme for de ulike prosessorene, så jeg regner med at den kommer til å gå for samme pris hos Dell oxo. Altså ingen prisforskjell.

 

Men er det noen som kan svare meg på om jeg vil få problemer med å evt bytte til xp pro 32bit ifra vista home 32bit?

 

Sett i en annen tråd at en hadde problemer med at xp pro ikke ville starte med 4gb ram..

 

Takker for svar.

 

4 GB kan lage problemer for XP, men hvis du endrer boot.ini og legger inn flagget /PAE så skal det fungere.

 

 

meget mulig at prisen blir den samme, men er det dumt å ikke vente på penryn prosessoren eller har det heller lite å si om man skal bruke PC-en til spill, surfing, grafikk, og narmale brukspområder..? Kan jo meddele at jeg nå har en intel celeron M på 1,6 ghz og 1gb ram :p

Lenke til kommentar
meget mulig at prisen blir den samme, men er det dumt å ikke vente på penryn prosessoren eller har det heller lite å si om man skal bruke PC-en til spill, surfing, grafikk, og narmale brukspområder..? Kan jo meddele at jeg nå har en intel celeron M på 1,6 ghz og 1gb ram :p

 

Helt ærlig tror jeg det har lite å si. Siden Core 2 Duo er en så bra prosessor, så holder den i evigheter og vil ikke ha noe utslag selv om Microsoft kommer med et nytt operativsystem om 2 år. Så burde den holde i mange år.

 

Du vil merke stor forskjell på din nye maskin i forhold til din gamle, det er i allefall helt klart.

 

Gratulere med ditt nye kjøp.

Lenke til kommentar
Jeg vurderer å kjøpe M1530 med disse specsa til 9 100 kr:

 

Jeg fikk dette for 8700kr, villig til å vente litt ekstra på dette da prisen ser ut til å være utrolig bra:

 

Base

Intel® Core™ 2 Duo T7250-prosessor (2,00 GHz, 800 MHz FSB, 2 MB L2-buffer)

 

Minne

3072 MB 667 MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [1x2048+1x1024]

 

Tastatur

Norsk innebygd tastatur (QWERTY)

 

Grafikkort

NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT med 256 MB dedikert grafikkminne

 

Harddisk

250 GB (5400 rpm) SATA-harddisk

 

Operativsystem

Ekte Windows Vista™ Home Premium - norsk

 

Modem

Ikke modem

 

Optisk stasjon

Fast 8x DVD+/-RW slank stasjon med innstikksplass, inkludert programvare

 

Trådløs tilkobling

Intel® Next-Gen Wireless N Mini-kort - Europa - Core 2 Duo Processors

 

Leveringsdokumenter

Norsk dokumentasjon og europeisk strømledning

 

Gedis Bundle-referanse

N02X5305

 

Microsoft-programvare

Microsoft® Works 8.5 - norsk

 

Standard Garanti

Grunnleggende garanti - 1 års XPS Premium Hardware Support (inkl. spill- og på stedet-støtte)

 

Support Tjenester

Standardgaranti - 1 års XPS Premium Hardware Support (inkl. spill- og på stedet-støtte)

 

Sikkerhetsprogramvare

Ingen sikkerhetsprogram/antivirusbeskyttelse - norsk

 

Strømforsyning

90-watts AC-adapter

 

Bluetooth

Dell™ Wireless 355 Bluetooth 2.0-modul (opptil 3 Mbps) med Enhanced Data rate - Eur

 

Bestillingsinformasjon

Bestilling av Inspiron - Norge

 

Primærbatteri

6-cellers primært litiumionbatteri (56 W/t)

 

Bærevesker

Ingen bæreveske

 

Biometric Identification

Biometrisk fingeravtrykksleser med SVART preg

 

Systemmedia

Ressurs-DVD (feilsøkingsprogrammer og drivere)

 

Fargevalg

2,0 megapikslers kamera og Tuxedo-svart for CCFL-skjerm

 

Accidental Damage Support

Intet valgt

 

TV-tunere

Dell™ reisefjernkontroll

 

Dells Internett-bestilling

Dells Internett-bestilling.

 

LCD

15,4" UltraSharp™ WXGA (1280x800) CCFL-skjerm (220 nit) med TrueLife™

Lenke til kommentar
Dere må lære dere at dagens PC-er ikke er dårlige, det meste man får på markedet vil tilfredstille den enkle surfer. Dessuten tror jeg nok ikke jenter er så kjempehekta på de nyeste komponentene hele tiden, bare hun kan gjøre de grunnleggende tingene som og surfe, jobbe i Word osv.. tror jeg hun blir kjempefornøyd.

 

MVH

Ban-One smileypulldownsunglasses-xENo.gif

 

Jeg er det! *venter på penryn* :yes:

 

Gjennom årene har jeg vært vant med å ha ganske bra prosessorer og til dels litt mer minne enn de folkene jeg kjenner. Jeg har vært hjemme hos venninner og andre kjente for å reparere og installere ting og tang, og har syntes deres PCer har brukt kjempelang tid på oppstart, restart og masse annet. Er det noe jeg hater, så er det sirup. Jeg spiller ikke, men har en tendens til å bruke mange programmer samtidig; nettleser med 4-8 faner, messenger, skype, voipbuster, office, winamp, div. andre playere, windows moviemaker, total video converter, webcam og annet dilldall.

 

Nå har jeg XP home og en laptop med Pentium M 760 (2 GHz) og bare 1 GB minne og det går tregt. Dessuter får jeg snart brennmerker på lårene av varmen, den var ikke så varm det første året, derfor tar jeg ikke sjansen på noe annet en penryn. Skulle helst ha hatt en som XPS m1530, men med 17" skjerm. *sukk*

Lenke til kommentar

Har du sett på Inspiron 1720? Den er rimelig likt spesifisert som m1530 (hvis den fortsatt selges med 8600M GT-skjermkort, 1520 mistet dette da XPS 1530 kom).

 

Hvis PC-en din blir varmere med årene kan det hjelpe med en innvendig støvrens, clean XP-installasjon og kanskje ny kjølepasta mellom CPU og heatpipe.

Lenke til kommentar
Jeg vurderer å kjøpe M1530 med disse specsa til 9 100 kr:

 

Jeg fikk dette for 8700kr, villig til å vente litt ekstra på dette da prisen ser ut til å være utrolig bra:

 

...

 

Ok det, men jeg fikk samme oppsett med stor bæreveske, mus, 1440 x 900 osv.. for 8990 så det er helt ok. God PC er det dog.

 

Status på min er København i dag morges så jeg håper den ankommer Oslo i morgen og Kr.By på torsdag...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...