Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

WRT54GL + CNET 14dBi


Anbefalte innlegg

Har satt opp wlan mellom 2x WRT 54GL bokser. Begge kjører DD-WRT. WDS konfigurert på begge routere. Begge routerne har CNET Outdoor Directional 14dBi antenne, med ca. 3 meter kabel. Avstand 150meter. Får meget ustabil tilkobling mellom disse."Signal quality" er aldri høyere enn 17%, faller ofte ut. Har test litt forskjellig xmit power uten at dette har hjulpet. Har satt routerne til kun å bruke antenneinngangen som antenne er tilkoblet.

 

Noen som har tips til hvor feilen kan ligge.

 

Hvor direktive er disse antenne? Har rette dem mot hverandre på best mulig øyemål. Fant ikke noe spec på spredevinkel. Ingen hindringer mellom antennene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Wlan antenner er generelt sett veldi følsomme på retningen. I blikkboks prosjektet mitt så måtte jeg justere antennene etter GPS og kompass for å få det helt nøyaktig. Først da ble det helt stabilt. Men om du har kommet med link eller informasjon om antennen har det vært lettere å hjulpet.

Lenke til kommentar

Har kjørt med akkurat samme antenner og WRT på en link på ca 2.3km.

Det funket greit.

 

Effekt på rundt 100mW, antenner på AUTO.

Prøv å sette antenner på AUTO hos deg, dette skal funke med grunninnstillinger på den korte avstanden.

 

Du kan også prøve å beholde original antennene på den ene Linksysen.

På den avstanden burde det normalt gå greit, visst du har et vindu eller trevegg i mellom.

 

Er kanskje litt overkill med 14 dBi, med hensyn til strålingsbildet på den avstanden, men skal gå. Er 30 grader åpningsvinkel på den, begge veier.

9dBi er mere åpen, og beregnet brukt på kortere avstander.

 

Jeg kan legge til at ene WDS linken min har en Linksys WRT med Cnet 9dBi hos meg, og en Buffalo HP i andre enden med original antenne. Avstand er vel en 500 meter eller noe sånt.

Endret av Jaguaren
Lenke til kommentar

Lukter vel kanskje overkill med 14dBi her ja.. Men litt rart at for mye kan være dårlig..... Er jo dessuten lettere å sikte inn antenne på så kort avstand...

 

Noen som kjenner til software som gjøre det lettere å stille inn antennene? Quality meteret i DD-WRT har såpass dårlig oppdateringsfrekvens at det er vanskelig å bruke.

Endret av mkarlstad
Lenke til kommentar

Har du helt fri sikt?

Har hørt om andre som har hatt en 'bug' som gjør at det blir svakt signal med DD-WRT i WDS. Egentlig skulle du jo fått link med orginalantennene, 100mW og fri sikt på den avstanden.

Kanskje du kan teste med Client mode og vanlig routermode og se om du får samme signalstyrke da?

EDIT: Jeg vil ikke si at antennene er overkill. Dette gjelder spesielt om du har andre wlan i nabolaget. Man bør ha litt margin på en link, spesielt om man skal oppnå høyeste hastighet hele tiden.

Endret av la7dfa-com
Lenke til kommentar

Tja, DD-WRT oppdaterer seg hvert sekund visst du vil det.

 

Såfremt antennene peker rett mot hverandre, tiltet visst det er nødvendig, er det ikke antennene som er problemet.

 

Jeg ville lagt inn DD-WRT på nytt, sjekk at du får rette versjonen, husk å resett routeren FØR du gjør det, mange har oppevd mye rart som henger igjen visst men glemmer det, og still inn "After flashing reset to -> Default settings.

 

Det jeg mener med overkill er at på 14dbi er åpningsvinkelen mye smalere i forhold til feks 9dBi, slik at det blir vanskeligere å treffe optimalt. Men uansett skal det ikke være noe problem her, du skal ha tilnærmet full pott du på den avstanden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...