Jump to content

audioboy

Medlemmer
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. audioboy

  Hit-and-run

  Privat overvåkningskamera på eiendommmen. (for ordens skyld dekker kameraet KUN egen tomt, ingen del av offentlig vei). Så vedkommende har altså rygget inn på gårdsplass for å snu, og truffet bil som stod parkert.
 2. audioboy

  Hit-and-run

  Som jeg skrev i annet innlegg over kommer neppe mitt forsikringsselskap til å anmelde motpart, da hans forsikringsselskap dekker denne skaden. Han selskap betaler jo bare ut penga da han jo kjøpt seg "dekning for skade på andres eiendom"-forsikring. At motparts selskap anmelder han er vel usannsynlig. En "hevn" i form av bot syntes i hvert fall jeg hadde vært på sin plass. Jeg har bevis på at sjåfør visste om skaden da han gikk ut av bilen for å se hva/hvem han hadde kjørt på.... Skade på min bil taksert til 58.000,-
 3. audioboy

  Hit-and-run

  Finnes det forsikringsselskap som faktisk dekker "alt" i dette tilfelle? Tapt arbeidsinntekt ifm. taksering, levere bil verksted,, hente vil verkstad, levere bil lakkforsegling, hente bil lakkforsegling, merkostnader til bruk av fossil leiebil, potensielt verditap etter større skade? Av tidligere erfaring er dette ikke tilfelle/vanskelig å dokumentere/kostnadssette.
 4. audioboy

  Hit-and-run

  Ingen alarm. Dundra og dundra.... Tipper han hadde 5-10kmt og rygga inn venstre hjørne. På videoovervåkning kan de se ut som bilen flytta seg 5-10cm.
 5. audioboy

  Hit-and-run

  4 mnd gammel bil parkert i privat gårdsplass. Privat kameovervåkning har fanget kassebil på litauiske skilter kjøre inn i bil. Mens kassebilen står planta inni min bil går sjårfør ut og sjekker skaden før han kjører videre. Jeg var hjemme på skadetidspunktet, rundt kl 1800. Ingen lapp på bil eller postkasse. Stor skade på fanger++, så tipper minimum 50k reparasjon. Fant side på nettet hvor man kunne søke på bilnummer og fant ut at denne bilen var forsikret i Gjensidige av alle ting, så er vel litauier som jobber i Norge og har skaffet seg norsk ansvarsforsikring for å kunne kjøre bilen i Norge. Regner med at dette er enkel forsikringsmat, men har jo lyst til å se han fyren her "blød i helvete"..... (ikke bokstavelig). Bør jeg anmelde? Har jo krav på noe som helst mer enn å få dekket skade. Har leiebil-dekning i forsikring, men bilen min er en Elbil så får vel ikke dekket eksttrautgifter til drivstoff/bom/parkering etc. ? Bilen er lakkforseglet så dette må jeg nok selv også bruke tid på lagt på nytt (på forsikring selvfølgelig, men allikevel...) Er forjævlig dritt å sitte igjen med opplakerte paneler på en helt ny bil og samtidig få ekstrautgifter når man har med en drittsekk som dette å gjøre.....
 6. SMB 3.1.1 Ser ut som SMB encryption er av (på server)?:
 7. Forsøkt både av og på uten endringer. Klientene har ikke nettilkobling. Windows 10/11 og i7 eller bedre på alle klienter.
 8. Bedrift med 10-12 brukere i produksjonsmiljø. Vi åpner prosjekter som inneholder tusenvis av små filer som den absolutt vil sjekke når prosjekter åpnes. Dette medfører at det tar lang tid å åpne prosjekter. Opplever også trege overføringshastigheter ved kopiering av små filer til lokal maskin. Har windows 2019 server med 16 SSD disker i raid med skikkelig controller, 10Gbps hele veien fra server til klienter. Ved kopiering av store filer til lokal disk får jeg lett 600-700MB/s kontinuerling hastighet. Ved kopiering av små filer 4-5MB/s. Har testet truenas server med ZFS, men med samme resultat. Mistenker vel at dette rett og slett skyldes SMB-protokollen. Noen som ser løsning på dette problemet? Finnes det alternativer til SMB for å dele data til Windows-klienter? Tips til firmaer som kan hjelpe med optimalisering av nettverk ? Tips til hardwareløsninger ?
 9. Har kjøpt bruktbil med DropOff lakkforsegling. Trodde det liksom skulle gjøre at skitten gikk lettere av, men opplever at skitten sitter verre enn noen annen bil jeg har hatt. Bilen er førstegangsbehandlet for 3-4 måneder siden. Har brukt Prick bort på tørr bil og latt det virke 4-5 minutter. Selv med shampoo og svamp etterpå sliter jeg med å få av all møkk.... Er dette riktig? Noen andre midler som heller skal brukes ? Har skjønt at biler med lakkforsegling "ikke trenger"/ikke kan poleres. Hvordan holder man da lakken fin mellom hver behandling? Har liten tro på at den holder seg Nypolert-blank mellom hver behandling. For en som liker å holde på med litt polering og fix selv, er kanskje ikke lakkforsegling tingen.....
 10. Vurderer å kjøpe brukt Eos 1Dx Mk1 eller Mk2. Selvfølgelig avhengig av pris, men er disse smarte kjøp? Eller kan man fort ende opp med dyre reparasjoner? Ser lukker er laget for ~400k eksponeringer. Så tenker at jeg i hvert fall ikke skal kjøpe noe med mer enn 100k. Akkurat nå ligger det feks. følgende ute på finn 1Dx mk1 75k eksponeringer 13.000,- 1Dx mk2 44k eksponeringer 22.000,- Hvilket er det beste kjøpet?
 11. Det gjør jeg Aktuell forhandler har et mindre nettverk av forhandler, og dekker egentlig bare Vestfold og deler av Oslo/VIken. Denne bilen blir naturlig nok mindre attraktiv i Trondheim ved et evnt. salg? Eller kan importør krevel å rette feil på sin adresse? Dette er en nyere elbil, så vil tro denne ikke-merkehandleren fort må ty til Møller om det skulle dukke opp avanserte feil uansett i perioden 3-5år. Er det en forskjell på "Nybilgaranti" vs garananti/bruktbilgaranti ? Jeg ikke mitt ikke-juss-hode ville tenkt at Nybilgaranti er samme garantivilkår som bilen har ved 1.gangs reg. Dvs garanti dekket av produsent.
 12. Dette er en VAG bil. Fabrikk gir i utgangspunktet 2 års garnati. Aktuell bil er kjøpt med utvidet garanti, totalt 3 år. Så de første 3 årene er dekket av VAG (bekreftet av Møller). Ikke bekymret for at denne importøren går konk, men det var vel eierne av biler kjøpt av Bergheim også
 13. Kjøpt importbil av ikke merke-forhandler i Vestfold. Dette er en større kjede med 5+ utsalg og omsetning for 5-6Mrd., så ikke noe bakgårdssjappe.... Bilen hadde gått under 400km, så som ny å regne. Både i garantivilkår, i annosetekst og kjøpskontrakt solgt med 5 år 100.000km Nybilgaranti (minus 6 mnd siden den var 1.reg i Tyskland). Hva betyr egentlig nybilgaranti ? Hva er forskjellen på Nybilgaranti/Garanti ? Hvilke forbehold ? Finn.no definerer nybilgaranti som fabrikksgaranti. I ettertid viser det seg at bilen faktisk bare har 3 år 60k garanti fra aktuell produsent.
 14. Takk for svar! Så pilene på bakken før rundkjøringen har ingen betydning ? Hvorfor er de tegnet opp da? "Veiledende" kjøreretning ? :)
×
×
 • Create New...