Gå til innhold

Ny pc, men ram mangler?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har nettopp pakket opp og skrudd på min nye dell pc.

alt går fint, helt til jeg sjekker systemytelsen. Der står det at det er kun 3G RAM ( 3070mb) i maskinen. WTF?! tenker jeg ettersom jeg bestilte 4G ram.. jeg sjekker ordrebekreftelse og der står det også 4G ram..

Har jeg fått for lite ram her ? eller er det Vista32bit som ikke klarer å lese inn mer enn 3gb? har noen av dere 32bit versjonen med mer enn 3G inne ?

er lite fristet til å skru opp maskinen, s jeg tenkte jeg skulle høre med dere før jeg må klage....

Takk for svar

 

Bret L..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
hmmm... fant i BIOS ` n at det var 4G ram... så de er der. men alt blir ikke lest inn av OS` et eller??

Hvordan kan jeg få utnyttet alt sammen?  kjøpe 64bit versjoen av vista? ogsiåfall må jeg betale full pris siden jeg har 32bit?

9344037[/snapback]

 

Svar fra dinside.no "Datadoktor" på samme spørsmål som ditt:

 

Det er ikke så mange som har skaffet seg hele 4 GB med minne ennå, men i takt med at det skjer er nok dette noe flere og flere vil oppleve. Det er ikke noe galt med hverken Vista eller RAMen din, problemet ligger i at operativsystemet er 32-bit.

 

Som du kanskje eller kanskje ikke vet så er 4 GB minne faktisk en av hovedgrunnene til at vi har fått 64-bit prosessorer og 64-bit operativsystem. Fordi hver byte i minnet har sin egen adresse representert med et heltall har begrenser 32 bit mengden minne som fysisk kan adresseres - 32 bit gir nemlig "bare" litt over 4,3 milliarder kombinasjoner, noe som tilsvarer 4 GB med minne.

 

Men selv om 4 GB i teorien skal dekkes av 32 bit, blir det problemer når disse adressene ikke bare brukes av det fysiske minnet (dvs. din RAM), men også av andre komponenter i maskinen. Dette er kjent som et "minnehull" (memory hole) i adressene.

 

Minnehullet legger seg normalt sett etter den fysiske minneadresseringen og har tidligere ikke vært noe problem, siden grensen på 4 GB har vært langt unna. Nå som noen (blant annet deg) står på den grensen blir det en annen sak. Det som skjer er at minnehullet må ha plass innenfor de fire gigabytene, så det blir kun plass til 3 GB med RAM foran hullet. Størrelsen på minnehullet varierer, men det er er sjelden større enn 25% av det totale minnet, altså 1 GB.

 

Datamaskinen, litt avhengig av prosessor, hovedkort, drivere og BIOS kan takle dette minnehullet på et par måter. Den ene er den den kan utnytte minnet, selv om det nå har adresser "utenfor" de fire mulige gigabytene. Den andre er at minnet faktisk er "borte", og det er kun litt over 3 GB igjen.

 

Det finnes ikke så mange løsninger for deg. Enten må du leve med det, 3,3 GB er jo fremdeles MYE minne, eller du kan bytte til et 64-bit OS, såfremt du da har en 64-bit prosessor - noe jeg regner med du har.

Endret av gstavdal
Lenke til kommentar
Jo, klart det er Dell sitt ansvar å gjøre kjøpere oppmerksom på dette. Dell selger PCer i bøtter og spann til folk som er helt grønne på data. Det burde være en funksjon i web-sjoppen til Dell som gjorde folk oppmerksom på dette dersom de bestiller PC med 4GB ram.

9344100[/snapback]

 

 

Ja, man kan vel si at ideelt burde webshopen gi et hint om dette.. men man kan ikke gi Dell skylden for at brukeren ikke har undersøkt dette før han bestilte. Han ville ha 4 gb ram, og han fikk da det? Det er jo flere OS'er som støtter 4 gb ram, hva om han ville bruke et av disse?

Lenke til kommentar
som sagt, for å få utnyttet hele 4 gb ram må du ha enten 64 bit XP, eller 64 bit vista.

 

At du ikke har undersøkt dette før du bestilte er vel neppe Dell sin skyld..

9344077[/snapback]

 

 

Jo det synes jeg er litt drøyt, for på dell sine sider så konfigurer du pc selv, og den passer på at alle komponentene passer sammen.. ( på siden burde det komme opp en 64 bit versjon av OS`et automatisk når du velger 4G ram ).

 

Ikke på noen felter kan selger legge skylda over på forbruker på og si det er dårlig reaserch av kunden,. Hvordan hadde du synes det hadde vært å kjøpe en helt ny bil, men som desverre kun ga 75% av ytelsen pga av bensinen som ble brukt her, ikke kom og si at du synes det er rart å ikke si fra om det??

 

Uansett så er det beskrevet tydelig hva som skjer her http://www.codinghorror.com/blog/archives/000811.html

 

Da er det vel bare å kjøpe 64-bit versjon da...

Lenke til kommentar

Det er da alvor hvor mye Dell skal holde kunden i hånda også da. Jeg er enig i at i en ideel verden så hadde Dell sine websider tatt høyde for at 4 gb ram = 64 bit OS, men nå er det ikke tilfellet.

 

Jeg mener at kunden også må forventes å ha en vis peiling på produktet man ønsker å kjøpe. Hadde han lest en av hundrevis av poster på diverse fora, eller spurt Dell selv så hadde han nok funnet ut av dette.

 

Kanskje hvis han kontakter dell så får han sende tilbake 1 gb ram stikke..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...