Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Holder på å gjennomføre en ganske stor oppgradering av bedriftens datasystemer med SAN, og er derfor inne på tanken med virtualisering.

 

Etter det jeg har fått av priser på vmware fra våre forhandlere skjønner jeg at vmware er ganske dyrt.

 

Alternativet XenSource virker som noe som er absolutt verd å se på, er det noen som bruker dette (enterprise versjonen) i storbedrift i dag? Kanskje i Oslo?

 

 

Er på utkikk etter noen som har mulighet til å la meg få komme og ta en titt på systemet "in-action". Med tanke på om dere evt er i konkurranse med min bedrift så kan jeg si så mye som at vi holder på med media (radio/tv/avis).

 

- Erik

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Vel. VMWare Server er jo gratis. Er bare ESX-utgaven som er betalvare. (?)

Men du må vel betale for support, men det må du nok med XenSource også.

Det store spørsmålet er vel om dere har kompetanse til å sette det opp og drifte det uten å betale for support ;)

 

-C-

9327457[/snapback]

 

Valget står mellom ESX og XenSource, og da er prisen ganske så betydelig mye høyere på ESX.

Jeg klarer nok helt fint å sette opp og drifte dette selv, men optimalisering er det noen andre så må ta seg av. Vi leier inn konsulenter for sånt :)

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 3 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Hvordan går det med Xen prosjektet ?

 

Kan ikke si at jeg har så stor erfaring med drift av Xen i datasenter, men jeg har da 2 stk hjemmeservere der den ene kjører Vmware server og den annen kjører Xen.

 

Xen følger med den siste versjonen av Centos 5.1 Tror den er forholdsvis lik med XenSource.

(Har sammeliknet litt dokumentasjon etc.)

 

Prisen for å sette i drift og prøve ut både Vmware og Xen er jo sånn sett kr 0,- ettersom de begge kan lastes ned gratis.

 

Det forholder seg vel ellers slik at Vmware framstår som et noe mer gjennomarbeidet og gjennomprøvd produkt, mens Zen har sin tyngde i forhold til direkte hardware access og power. Begge er vel bra produkter, så det blir vel sånn sett et spørsmål om hva man skal bruke dem til.

 

Som hjemmeserver så vil jeg nok anbefale at man begrenser seg til en 5-6 virtualle maskiner under Vmware og på 64 bits plattform, med mindre man har spesielle behov.

Endret av arne22
Lenke til kommentar
Som hjemmeserver så vil jeg nok anbefale at man begrenser seg til en 5-6 virtualle maskiner under Vmware og på 64 bits plattform, med mindre man har spesielle behov.

 

...og hvis man trenger mer enn det kan man også tune litt slik at man får bedre ytelse enn med en default installasjon.

 

Lars

Lenke til kommentar

Lars ->

 

Det med hjemmeserver kommentaren var nå mest spøk :)

 

På den annen side så har jeg faktisk akkurat nå kjørende fem virtualle servere på hjemmeserveren, ikke fordi jeg behøver det, men for å lære teknologien.

 

Slik som det kjører nå så har jeg et Centos 51/64 i bunnen som host system og så kjører jeg en virtual Smoothwall som virtual firewall gateway og fire virtualle servere satt opp i prinsipp som LAN servere. Testet også ut med 4 nettverkskort og grøn+orange+purple+red zone. Det fungerte også, men det ble mye å holde styr på.

 

Når det gjelder bridge funksjonen til Vmware og den til Xen, så har jeg intrykk av at dette egentlig fungerer forholdsvis likt slik at dette arrangenemtet med et host system, en virtuell firewall gateway pluss et antall virtuelle servere, like godt kunne vært satt opp under Xen, stort sett på samme måten (??!!) (Har ikke rukket å prøve ennå.)

 

Hva med nat funksjonen og privat network muligheten til Vmware server, den finnes vel ikke under Xen (??) Hos Xen så er vel bridging eneste måte, eller tar jeg feil ?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...

Har svært gode erfaringer med XenSource, men da i et labmiljø. Var jeg deg ville jeg tatt meg en tur innom irc.freenode.org, #Xen, folka der har peiling og det er ganske mange som kjører det på store datasentere.

 

Blir litt feil å sammenligne VMWare Server og Xen med VMWare ESX og XenSource da de har management konsoll og bedre støtte for live migration etc. Xen og VMWare Server leveres ikke med Host OS (Dom0), det gjør de to siste. XenSource er også et produkt av Novell som også gir deg mulighet for SLA og support, de benytter seg kun av hypervisoren til Xen, og er med på å videreutvikle den.

 

Men husk at det er store forskjeller på hvordan VMWare ESX og XenSource virtualsierer. XenSource er para-virtualisert mens VMWare er operation level virtualisering, ganske radikal forskjell.

 

(Sssh, kan finfint ha 50-100 virtuelle servere på et system med SAS-disker i RAID og nok minne, selv på en quad-core. Kommer helt ann på hvor høy ytelse serverene skal ha! Xen har svært lite overhead i forhold til VMWare - igjen - det kommer på hvordan de virtualiserer.)

Lenke til kommentar
Men husk at det er store forskjeller på hvordan VMWare ESX og XenSource virtualsierer. XenSource er para-virtualisert mens VMWare er operation level virtualisering, ganske radikal forskjell.

 

Sånn var det ihvertfall tidligere. Men nå støtter både VMware paravirtualisering og XenSource støtter også hardware emulation (gjennom hw assist. Det er slik de kan støtte Windows og andre umodifiserte OSer). Verken XenSource eller VMware støtter Operating system-level virtualization slik OpenVz og VServer gjør.

 

VMware støtter paravirtualisering gjennom paravirt_ops som er tilgjengelig i linux kjerne 2.6.22 og nyere. Dette er nå tilgjengelig i VMware Workstation 6, Player 2 og ESX3.5.

 

På en annen side så har linux hatt støtte for paravirtualisering gjennom User Mode Linux siden 2.6.9, mens Xen fortsatt lever sitt eget liv uten å være en del av linuxkjernen selv om fler og fler distroer tilbyr Xenstøtte.

 

Når det gjelder min erfaring fra #xen @freenode så virker det som at de fleste der ikke har så mye greie på XenEnterprise som de har på gratisversjonen av xen. Men nå skal det sies at det er en stund siden jeg har vært der så det kan ha forandret seg iløpet av de siste månedene.

 

Lars

Lenke til kommentar

Ang. Freenode så er det sant som du sier, det er svært mye god kunnskap på Xen, men mindre på XenSource, men hvis du er heldig å få tak i folkene som aktivt driver med XenSource så er de særdeles behjelpelige og svært hyggelige. Man må bare finne dem!

 

Ah - ser jeg har stokket litt om på ordene her, mente selvsagt native vitualisering når jeg snakket om VMWare. Jøss - ting skjer alt for fort innenfor virtualiseringens verden, men det er vanskelig å finne noen gode kilder på alle emnene. Citrix sine nettsider inneholder vanvittig mye bra informasjon, men det er jo ca. umulig å finne frem til det.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Hei,

 

Har en rigg med XenServer Enterprise på 2 stk maskiner + ekstern storage. Er dog på vei til ESXi da vi ikke har behov for vmotion på denne parken lenger.

 

Litt om oppsettet:

Vservers: HP DL380 G5 - dual quad CPU, 32 GB minne

Storage: En litt eldre HP DL380 server med 8 x 300 GB 10.000 rpm disker. Har prøvd både OpenFiler og Open-E, og dersom du skal kjøre i produksjon velger du sistnevnte, det er verdt pengene. Kjører NFS og ikke iScsi (mer om det senere).

 

Noen observasjoner:

1) NO MATTER WHAT - Kjøpt hardware som står på HCL (Hardware Compatibility List), både når det gjelder XenServer og ESX. Vi kjører _kun_ med HP DL380 G5 og har god erfaring med det dual quad cpu, 32 GB minne

 

2) Sørg for at dine virtuelle hosts er noenlunde like. PS! Definitivt ikke forskjellig prosessorarkitektur - for da får du ikke vmotion til å fungere

 

3) Dersom du er ute etter maksimal oppetid må du vurdere antall servere. Dersom du kun har 2 servere kan du i prinsippet ikke belaste noen av de mer enn 50% (både minne og CPU), ellers vil ikke failover fungere uten performanceproblemer. Dersom du har behov for mere kraft kan du tilføre en server, men ikke flere virtuelle maskiner/servere enn at de kan kjøre med 100% belastning på N antall server hvor N = totalt antall servere - 1. Du tåler da mao at 1 server feiler.

 

4) Dersom du skal ha sentralisert storage (og det må du dersom du skal gjøre vmotion-lignende failover i realtid) anbefaler jeg enten fiber-basert SAN eller eget nettverk til SAN'et. Vurder også dual GigE NICs fra Intel e.l. som støtter bonding i ESXi/XenServer. Ikke bruk samme switch som annet nettverk og ikke bruk den billigste switchen du finner på webshop

 

5) For storageserver anbefaler jeg egentlig å bruke Open-E (www.open-e.com) og ikke OpenFiler. Skal du gjøre det relativt rimelig er dette en billigere variant enn egen storageserver fra noen av leverandørene.

 

6) Vi kjører NFS og ikke iScsi - våre målinger viser at NFS er mer effektivt enn iScsi (ymmv - your mileage may vary)

 

7) Du sier at du jobber med edit/tv/lignende - dersom du bygger miljøet for å kjøre rendering av 3D anbefaler jeg deg andre løsninger - nettverksrendere til 3D programmer (3DS Max, Maya, NewTek etc.) fungerer bedre hvis de kjører i multi-cpu modus og ikke virtualiseres. Husk dog bonding av IO mot storage ;-)

 

Mvh,

Code#

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...