Gå til innhold

Kjøpstips til skjerm - 1920*1200, 24+"


Sutekh

Anbefalte innlegg

Har drevet og vurdert innkjøp av noe litt større enn 19" Hyundaien min. Ideelt sett vil jeg ha noe som har god plass å jobbe på og god fargegjengivelse til bilderedigering. Om den er grei til å spille på er også et pluss. Så det som ser ut som et greit utgangspunkt er noe i størrelsesorden 24" med 1920x1200 native oppløsning. DVI er et must, HDMI er det ikke men kan være kjekt som future-proofing.

 

Har i utgangspunktet sett litt på følgende modeller:

 

Samsung SyncMaster 245B

Acer AL2423W

Acer AL2423Ws

BenQ FP241W

BenQ FP241WZ

Dell UltraSharp 2407WFP

 

Men jeg må innrømme at jeg har elendig oversikt over hva som er bra av paneler, hvilke skjermer som bruker hvilke paneler osv. Er det noe merkbart å vinne på å gå opp i pris? Er det nevneverdig forskjell på den billige og den dyre Acer-modellen? Tilsvarende for BenQ? Jeg ser Dell-skjermen har fått mye skryt fra brukere, men papirspecsene dens er jo relativt middelmådige... Er det andre modeller jeg bør se på?

 

Hilfe. Jeg regner meg selv som rimelig dreven innen hardware, men når det kommer til skjermer er kunnskapen min fullstendig utdatert :ermm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bladde litt gjennon WFP 2407-tråden, og funderer litt på om jeg skal vente og gå for HC-versjonen når den kommer. Utvidet fargerom er faktisk ganske viktig, med tanke på at skjermen kommer til å bli mye brukt til Lightroom.

 

Er det noen andre modeller som har tilsvarende fargegjengivelse i omtrent samme prisområde?

Lenke til kommentar
Personlig ville jeg gått for Dell-skjermen, den ser veldig bra ut og får veldig gode karakterer i tester. En venn av meg har den, og jeg angrer litt på at jeg kjøpte min 226BW hver gang jeg ser den  :cry:

9291760[/snapback]

 

Hvordan er den til spill? Har en CRT nå men denne skjermen virket fristende. Eneste bekymringen min er om jeg vil merke etterslep i raske FPS-spill? 16ms virket nemlig litt mye...

Lenke til kommentar

Dell skjermen virker veldig bra i spill....jeg er en cs fan og det merkes null etterslep, den beste skjermen jeg har hatt så langt...ikke heng deg opp i de tekniske tallene så mye, men den opplevde kvaliteten.

 

Har også Dell 30" på jobb.... den fungerer ikke fullt så bra til spill....oppløsning og etterslep...

 

Web76

Lenke til kommentar

Har selv en 21"CRT :thumbup: ...men har det siste året+ begynt å tenke på ny fet skjerm. Skulle jeg kjøpt i dag ville jeg vurdert 27" fra henholdsvis Samsung og Dell. Panelet i begge skal være det samme(produsert av Samsung). I tester mellom disse har de begge en fordel hver:

 

-Samsung'en kan man stille brightness høyere.

 

-Dell'en gir et bedre bilde hvis man kobler f.eks. PS3 via RGB(husker ikke hva man kaller tilkoblingen component/composite?). Ikke like bra som en LCD-TV, men bedre enn hva som har vært vanlig for monitorer hittil.

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=334740 - Samsung 275T

 

http://accessories.euro.dell.com/sna/produ...odhs1&sku=90803 - Dell 2707WFP

 

Men når dette er sagt vil jeg heller råde deg til og vente på LED-LCD skjermene som begynner å komme nå. Samung skal komme med en 24" i løpet av høsten. Det skal iallefall jeg gjøre :D Dette kan være teknoligien som endelig sender LCD forbi CRT. :p

Lenke til kommentar

Har også Dell skjermen, den kostet under 7 da jeg kjøpte den. Glimrende skjerm, har ikke merket noe til etterslep heller. Så har den masse tilkoblingsmuligheter så jeg har koblet dvd-spiller til den også. Usb-hub og minnekortleser er innebygget på siden, veldig praktisk!

Lenke til kommentar

Jeg husker at jeg kjøpte min Dell 2405FPW for ca 12000 for en god stund siden.. Så skjermene har falt mye i pris siden da.

Men jeg er kjempefornøyd med skjermen, plages ikke med etterslep eller noe annet, har heller ikke fått noen døde pixler, og jeg har hatt skjermen i snart 2 år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...