Gå til innhold

Erfaringer med elektrisk trommesett?


Soldierr

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En ulempe vil for noen være selve lyden. Med et ekte trommesett hører man bare ikke lyden, man føler den også. Denne følelsen av lyd vil bli så godt som ikke-eksisterende hvis man bruker f.eks. headset. Ellers kan en del elektriske trommesett gi lyd som høres "fake" ut. Mange elektroniske trommer har bare EN og samme lyd som spilles med forskjellig volum etter hvor hardt man slår på dem, noe som igjen kan virke snålt for noen.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981234789

hvis dette er øvnings sammenheng kan jeg ikke se hvorfor det er en dårlig ting^

 

men gå så lang opp i pris at du kan legge inn egene lyder på settet, da kan du få veldig bra lyder, og til øving er det veldig greit,

tar liten plass, lett, og bråker ikke...

Lenke til kommentar

I følge ein trommekompis av meg er det ikkje berre lyden som kan vere skral med elektriske trommesett, men sjølve følelsen av å spele på det. Hvis du øver på eit billig eletrisk blir det visst veldig uvant å spele på eit vanleg trommesett igjen når det først behøvs. Dei dyrare el.setta føles visst meir auteniske å spele på, men då vert dei til gjengjeld veldig dyre.

(Merk at eg ikkje er trommis , dette er berre noko eg har vore fortalt av ein kompis som trommederer.)

Lenke til kommentar

En annen ting er at lyden blir det samme uansett hvor du slår. Kanskje på billige blir det samme volum uansett hvor hardt du slår, men bare på billigmodeller da.

 

Så det jeg ville anbefale han i forhold til det jeg har lest her er å dra for å prøve elektrisk trommesett i en butikk. Da mener jeg seriøst å teste ulemper og fordeler selv. Virker som det er veldig forskjell fra trommis til trommis. Han kan prøve det meed en forsterker også.

 

Skal dere lage band og bruke det er det en stor fordel med volum knapp i små rom!

 

Jeg er heller ikke trommis selv.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

hei. jeg har spilt trommesett , skarptromme 12 år i korps, og elektrisk trommesett i 10 år. det som jeg kan anbefale for din kammerat er å komme seg til en musikkbutikk og prøve et trommesett, for å avgjøre om dette er noe for han, og spørre om brosjyrer på el-trommesett, og det er helt riktig som andre på dette forumet sier at det å kjøpe seg et mellom 20 til 40 tusen lønner seg hvis man skal ha en bra lyd, mye symf. og effekter.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke veldig god greie på trommer, men dette er det jeg har oppdaget med et elektrisk trommesett:

 

Fordeler:

- Det bråker lite og man kan regulerer volumet

- De fleste elektriske trommesettene (selv de billige) kan endre lyden på alle delene, slik at man kan gjøre en cymbal om til en hi-hat osv.

- Man kan få flere titals eller hundretals forskjellige lyder, så man slipper å kjøpe nytt utstyr for å få ny lyd.

- Man kan panorere og regulerer volumet på de forskjellige delene som det passer, så lyden blir så god som mulig

- Siden det er elektrisk, så kan det kobles direkte inn i en lydopptaker eller liknende med en jack kabel for enkle opptak

- Det tar svært liten plass sammenliknet med et vanlig sett og er mye enklere å frakte rundt

 

Ulemper:

- Lyden blir ikke det samme som på et "ekte" trommesett

- Trommepad-ene er ofte mindre enn på et vanlig trommesett, så det blir ikke den samme følelsen som å spille på et ekte trommesett

- Billigere trommesett mangler mange ganger funksjoner som demping av cymbaler, kantslag og forskjellig lyd avhengig av hvor på pad-en du slår

 

Det er det jeg kom på nå =)

 

Jeg vil anbefale et ekte trommesett til øving fordi man får en helt annen feeling når man spiller på et ekte sett, lærer å slå mer presist for å riktig lyd osv, men med et elektrisk trommesett kan man spille på kvelden og morgenen uten å få klager av naboen, og også ellers uten at andre går lei av spillingen.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Vurderer selv å kjøpe meg ett elektrisk trommesett nå, da rommet mitt er veldig lite og det nåværende trommesettet mitt mangler deler og er generelt i dårlig stand (ett eldre MAPEX trommesett med 1 cymbal, manglende hihat, dårlig stortromme samt generelt dårlig lyd i det).

 

Skal kun bruke det til øving, og har spillt på vanlige trommesett i lengre tid så jeg vet hvordan det føles, og er vant til vanlige trommesett. Vil det da lønne seg til øving hjemme på rommet, da vi har vanlige sett på øvingslokalene?

Lenke til kommentar
  • 6 år senere...

Har selv både Akustiske trommer fra Tama og et rimeligere El Trommesett til øving og noen ganger i de minste lokaler når jeg er ute med et av 4 band jeg spiller med. Men vil spørre om noe som jeg går og tenker mye på. ser flere og flere kombinerer både el trommer og akustiske og vil prøve dette på små og mellomstore puber her nede i Spania, men er det da nødvendig og benytte lydmodulen, kan padden gi signaler til en lydmikser som forsterker signalet som et stortrommesignal og god nok lyd kun med en Jack direkte i mikseren?? Har ikke prøvd ut dette selv enda, så morro om noen har forsøkt og funnet en god løsning for uten og benytte lydmodulen??

 

Venter spent på et svar på dette.....

 

Gdrummer Spain

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...