Gå til innhold

Nye WHQL Nvidia Forceware 162.18/162.22


KimmiK

Anbefalte innlegg

Den nye drivern gjorde skjermen svart under install, og forble det inntil jeg tok en reset. Men andre gangen funka det. Så den er inne. Men pcen har begynt å spontanresarte litt med den. Så jeg gikk tilbake (via image) så da forsvant problemet også.

 

Jeg begynner også å bli litt lei NVIDIA og drivere. Produktene er i grunn svært bra, men driverne ødlegger litt for mye synes jeg. Så neste gang jeg skal ha noe nytt nå så skal jeg prøve noe annet enn nividia.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Hei er det noen som har en konkret løsning på problemet? Har sittet nesten hele helgen og reformatert disken med diverse trial and error.

 

Hadde Ultimate 64bit med 158.24 driveren, spilte Far Cry og Company Of Heroes og alt var fint. Så kom Nvidia med den nye 162.22 og jeg oppgraderte, det skule jeg aldri gjort og hadde jeg visst hvor mye kødd det ble etterpå så hadde jeg aldri gjort det. Det begynte med blåskjerm og den berømte nvlddmkm feilen osv, prøvde og nedgradere til 158 igjen uten hell, til slutt prøvde jeg clean install og full format av HDD la inn 158, samme feil, reformaterte igjen og prøvde 32bits versjonen av ultimate med 158, samme feil, reformaterte igjen og prøvde 32 bits med 162, samme feil, reformaterte IGJEN og prøvde 64 bits med 158 driveren, samme feil men ikke så ofte. la inn 162 og samme feil men fortsatt litt sjeldnere.

Jeg har prøvd alle mulige triks og tips på forskjellige forum som for eksempel å skru av UAC (User Acount Control), slette manuelt nvlddmkm i c:/windows/system32/drivers mappa, rename til .sys.old og kopiere den nye og ekstrakte, driver cleaner, Aero on/off osv, prøvd alle mulige settinger i Far Cry (Som er det spillet jeg tester etter). Min konklusjon er at feilen med nvlddmkm.sys ikke er relatert til 32 eller 64 bits versjonen eller hvilken driver versjon man har, ihvertfall ikke i mitt tilfelle. Har også prøvd beta drivere uten hell. Så nå sitter jeg her med en E6700, MSI 8800GTX, 2Gb OCZ, EVGA 680i SLI og kan ikke bruke maskinen til spill :mad::wallbash::cry:

 

PS! En ting jeg ikke har prøvd er å sjekke Dreamscene greia, har noen erfaringer med dette?

Endret av Wunder
Lenke til kommentar
PS! En ting jeg ikke har prøvd er å sjekke Dreamscene greia, har noen erfaringer med dette?

9224284[/snapback]

Fjern Dreamscene.

 

Det er flere spill der ute som har problemer med 64-bit Vista.

 

Prøvd driver 163.11?

 

Har du fortsatt trøbbel så kjører du inn clean install av Vista 32-bit. Det første du gjør når Windows er installert er å installere chipset-driverene til nForce 680i chipsetet (fra nVidia sine sider), bruk den engelske driveren. Etter det installerer du driveren, ta gjerne 163.11, den er best på DX10 spill. Legg inn den engelske versjonen av driveren, ikke internasjonal.

 

Når dette er ferdig kan du kjøre Windows Update og ta ned det den anbefaler...

 

Etter det legger du inn eventuelle lykort-drivere, og annen hardware

 

Til slutt... Aktiver Windows, og legg inn spillene.

 

 

PS!

Har fire PC'er gående med 162.22 nå, uten problemer (en hos foreldrene med 6600GT og Vista Home Premium 64-bit, en HTPC hjemme med 8500GT og Vista Home Premium 32-bit og to på jobben med 8800GTX og Vista Business 32-bit) Ingen problemer på noen av de...

Lenke til kommentar

Ok...

 

Som jeg har nevnt flere ganger før så er faktisk mye av ustabiliteten i Vista med nVidia sine drivere Microsoft sin feil (bugs i Vista)

 

Microsoft har nå sluppet en oppdatring som fikser flere kjente problemer med G80-serien. (og mye annet) Regner med at denne kommer på Windows Update, men her er iallefall en link til Microsoft...

 

http://support.microsoft.com/?kbid=938194

 

- A computer that has NVIDIA G80 series graphic drivers installed stops responding.

 

Anbefaler også denne oppdaterigen. (den fikser problemer Vista har hatt med å fortsette etter dvale)

 

http://support.microsoft.com/?kbid=938979

 

Begge disse oppdateringene er lansert fra Microsoft idag (08.08.2007)

Lenke til kommentar
Ja, det var visst ikke bare nvidia sine feil gitt.

9234358[/snapback]

nVidia mener at rundt 40% av alt tullet med Vista-drivere de får tyn for, Microsoft sin feil... :whistle:

 

Noe har blitt rettet opp de de to siste oppdateringene fra Microsoft.

 

Ta for eksempel "Digital Vibrance" som er en funksjonalitet nVidia har. Denne fungerte veldig bra i XP, men på grunn av den nye driver-modellen i Vista måtte hele denne delen av driveren skrives bortimot fra scratch, samt at de måtte gjøre det de kaller en "hack" for å få det til å fungere.

 

Det samme gjelder funksjonalitet som SLI-AA og Quad-SLI, dette er enda ikke på plass, men kommer senere.

Endret av [GDI]Raptor
Lenke til kommentar

Problem løst med KB938194 hos meg også :)

 

Men jeg fikk fremdeles TDR-feil på en annen PC jeg testet i går, med 162.22 og med KB938194 installert. Det hører med til historien at skjermkortet i denne PCen er et GeForce 6200 TurboCache, og at TDR-feilene forsvant da jeg deaktiverte Aero.

 

På min maskin har jeg nå installert ForceWare 162.50 (WHQL), som visstnok også er med på å fikse Digital Vibrance-buggen.

Lenke til kommentar
For det første kan må nå ikke bruke det gamle kontrollpanelet. De rett og slett tvinger oss til å bruke det nye dårlige grensesnittet som de faktisk har fått mye kritikk for!

9157294[/snapback]

De har faktisk fikset opp kontrollpanelet siden det første forsøket demmes på nytt panel. Jeg synes faktisk den siste versjonen av det nye panelet er bra. Hva er det eventuelt du klager på?

 

Edit:

Kom gjerne med konstruktiv kritikk, slik at jeg kan sende det videre! Kommentarer som "jeg liker det ikke" og "driverene kan da et vist sted" er verdiløse å sende videre til nVidia.

9157563[/snapback]

 

Nyere versjoner av kontrollpanelet er faktisk helt ok, likte også alle valgmuligheter for LCD tv man fikk opp, og at 24Hz fungerte feilfritt var riktig morro (8800gts), nå angrer jeg at jeg ikke byttet til 8600gt kort til htpcen, når jeg alikavel tok en rma på 2 dager gammelt 2600xt (som sikkert ikke fungerer noe bedre med nytt kort er jeg redd..)kort til htpc...

Lenke til kommentar
Det hører med til historien at skjermkortet i denne PCen er et GeForce 6200 TurboCache, og at TDR-feilene forsvant da jeg deaktiverte Aero.

9251895[/snapback]

TurboCache ja.... :) Det er også en ting som i XP er kontrollert av nVidia sin driver, mens i Vista så er det Windows selv som har tatt over kontrollen...

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

nVidia har forresten lagt ut en side med noen viktige "Hotfix'er" for Windows Vista.

 

http://www.nvidia.com/object/windows_vista_hotfixes.html

 

KB940105

Hotfix for GeForce customers running DirectX 9 and DirectX 10 applications

 

KB936710

Hotfix for SLI customers running DirectX 10 applications

 

Disse i tillegg til de to fix'ene som ligger tidligere i denne tråden...

 

 

Kan også nevne at driver 163.44 er ute:

http://www.nzone.com/object/nzone_download...betadriver.html

 

Denne driveren er et "must" for GeForce 8-serie eiere som vil spille BioShock i DX10, samt World in Conflict Demo i DX10. Meget god ytelsesboost der.

 

Når det gjelder ytelsesbooster i DX10, SLI og Vista... La meg bare si... More to come! ;)

Lenke til kommentar
Raptor, kan du si noe om en ny WHQL driver er i nærheten? Vet du bruker å slippe slike drivere i slutten av måneden - eventuelt begynnelsen.

9382315[/snapback]

WHQL har veldig lite å si... Det er bare en sertifisering fra Microsoft som er ekstra tidkrevende. Det nVidia kaller en "beta" driver er som oftest en WHQL kandidat driver.

 

Det kommer en WHQL basert rundt 163.44 snart.

Det er også ventet nye beta-drivere rett før release av World in Conflict.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082
WHQL har veldig lite å si... Det er bare en sertifisering fra Microsoft som er ekstra tidkrevende. Det nVidia kaller en "beta" driver er som oftest en WHQL kandidat driver.

 

Det kommer en WHQL basert rundt 163.44 snart.

Det er også ventet nye beta-drivere rett før release av World in Conflict.

 

Ok, takk :) For prøve ut beta driveren da. Samtidig med de hotfixene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...