Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøring og turtall


Anbefalte innlegg

Dette er en helt ny bil så jeg skulle tro jeg kunne kjørt relativt problemfritt i 5-10 år, no?

 

Jeg er klar over at det er mekaniske deler og det er klart det blir slitasje, men det er ikke snakk om å ligger på høyt turtall hele tiden, bare å kunne virkelig dra den ut på girene og få litt av denne kjøregleden.

9155157[/snapback]

 

akkurat, det er en helt ny bil, derfor kan du ikkje kjøre relativt problemfritt i 5-10 år :) ikkje for å skremme deg, men så godt som alle bilar trenger større utlegg dei første åra. er du heldig er det innanfor garantitida og du betalar ingen ting sjøl.

 

berre pass på å ta opp kver minste ting meg selger i garantitida. viss det er ting som er gale, skal dei ordne det gratis.

 

 

det er ingen problem å dra bilen helt ut på raudmerkinga innimellom, det har den godt av.

Endret av Semikolon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter å ha lest tråden må jeg si det er mange idiotiske svar! JAda, greit at hvis du kjører rundt i 100km/t på andregiret, så er det klart at dette sliter på motoren!

 

MEN, har trådstarter NOEN gang nevnt noe om å kjøre konstant rundt med et turtall på 6 800omdr? Nei, det har han ikke. Det han mener regner jeg med er at han lurer på om det er trygt å dra'n ut på gira, sånn som i aksellerasjon, nå som bilen har gått 1000km eller hva det er.

 

Og det er klart at det går fint hvis du f.eks. starter i første gir, drar den opp til 6800omdr, for så å gire til andre med en gang. Eller du ligger i 5.gir i 80 og skal kjøre forbi litt fort, så setter du den i tredje og drar forbi, for så å sett den i femte rett etter forbikjøringen.

 

Alle her inne har vel gjort det en eller annen gang? :thumbup:

 

Edit: Og motoren skal alltid være varm ved høye turtall...

Endret av Christian87
Lenke til kommentar
Kan jeg komme med et lite sidespørsmål mens jeg først poster - Hvordan er det med giring og klutsjing, altså hva er best for bilen - om man slipper klutsjen fort (ikke ved start) eller slipper den sakte ut?

9155157[/snapback]

Bump :)

9170629[/snapback]

Beste er å kjøre normalt, det som sliter mest er stor henger med mye slurring sliter veldig, da vil man også kjenne en vond lukt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...