Gå til innhold

HWRadio - DJs og musikk


DJ_Dark

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hw radio? Hardware's store skam..

Det var hyggelig. Tydelig at du ikke har hørt mye på radio-dj'er som mixer musikk.

Jeg var som 14 åring radiovert hos norges største NON-PROFIT nettradio, og jeg vet at en god nettradio ikke er en server som spiller jukebox.

Når du blir enda eldre så kanskje du lærer deg at det er lettere å rive ned enn å bygge opp :)

Lenke til kommentar
Hadde vært greit så lenge vi fikk en link på forsiden av hw.no til radioen og oversikt til hva som ble spilt til enhver tid. På den måten ville flere visst om HWradio og dermed, flere lyttere. Da hadde det vært morsommere å spilt, og man kunne fått flere innspill til hvordan man kunne utvikle seg.

Verken Hardware.no, Gamer.no (som jeg driver) eller andre nettsider i Hardware-nettverket kan linke til en radio som er ulovlig. Slik er det bare.

 

Jeg er faktisk veldig skeptisk til at Hardware-nettverkets gode navn og rykte blir brukt til en (ulovlig) internettradio som ikke har rettighetene sine i orden. Derfor vil jeg avvente mitt videre engasjement som DJ til dette er ordnet opp i.

 

Men hvis noen av de ansvarlige som sagt bruker bittelitt tid på å finne ut hvor mye det vil koste å ha rettighetene på plass, så er det raskt å finne ut om bidragsytere eller kanskje Hardware-nettverket er villig til å spleise. Er ikke sikkert det er dyrt heller. Selv spiller jeg mye god, gammel vinyl-house som det kan være vanskelig å få tak i, og mine sender trenger derfor ikke nødvendigvis bære med seg mange kostnader. Litt mer for de som spiller helt moderne musikk kanskje? Jeg vet ikke hvordan dette beregnes.

 

Uansett: Når TONO-avgiften er på plass kan vi begynne å promotere radioen og få fart på antall lyttere. Jeg er gjerne med å bidrar økonomisk i forhold til TONO, så lenge jeg ikke er den eneste, men da bør det også sette et par klare første målsettinger for radiokanalen. Jeg kan til og med vurdere å reklamere for den på Gamer.no, og kanskje også avsette litt annonsekapasitet, hvis det er engasjement nok til å satse litt rundt dette prosjektet :-)

Endret av TST
Lenke til kommentar

De 3 og en halv timene gikk fort. Tune in neste uke og for mer musikk, mer random talkovers og ikke minst: En helt ny OMFG remix...

 

Tracklist:

 

01. Andy Dugid ft. Leah - Don't Belong

02. Milan Lieskovsky - Elenya

03. Marcus Schossow & Thomas Sagstad - Crepuscolo

04. Ferdy & Mat Van Wyk - Cura Me

05. Deadmau5 - Jaded

06. Stalker pres. Ball Orange - Philae

07. D - May It Be

08. Plastic Angel - Try Walking In My World

09. Glenn Morrison - Circles

10. Tiësto ft. Charlotte Martin - Sweet Things (Tom Cloud Remix)

11. Sied Van Riel - What You Want

12. Lens - Beyond the Shadows (Moonbeam remix)

13. Mindscope - Second Way

14. Markus Schulz ft. Departure - Cause You Know (Nic Chagall Remix)

15. Snow Patrol - Shut Your Eyes (ID Remix)

16. Terk Dawn - Barent Blue (Marninx pres. Monogato Remix)

17. Alex Kunnari - Lifter (JS16 Remix)

18. Georgia vs. Stimulator - We Rise (Georgia Dub)

19. ID - ID

20. First State - Evergreen

21. Jesselyn - ID

22. Qursion pres. Internal Front - Fundamental Noise

23. First State ft. Anita Kelsey - Falling (Stuck Parachute Mix)

24. Bissen pres. The Crossover - Quicksand (Joint Operation Centre Remix)

25. Randy Boyer & Eric Tadla - Stemcell (Nisoma Remix)

26. Kyo & Gil - Ultima

27. Aalto - 5 (ID Remix)

29. Paul van Dyk - Nothing But You (ID Remix)

30. Galen Behr ft. Elle - Weak

31. Motorcycle - As The Rush Comes (Above & Beyond Remix)

32. Mike Foyle vs. Signalrunners - Love Theme Dusk

33. Mauro Picotto - Back To Cali (Megamind Mix)

34. System F - Out Of The Blue (ID Remix)

35. Tiësto - Adagio For Strings (Fred Baker Remix)

36. Dark Alliance - Vibration

37. Sichelle - Fuck Deg (OMFG Remix By DJ Dalh)

 

Lenke til kommentar
Men ja, vært fint med litt større oversikt over når dere spiller :)

Spilletidene står på førstesiden og pr. dags dato er det bare fire faste DJ'er med spilletider, meg, MindB, Dalh, Kaggen og Thendrup.

 

Jeg er enig i at TONO - avgiften må på plass, før HWRadioen eventuelt kan høre til under "HW-nettverket". Jeg er også villig til å bidra :)

 

danno_O, har du fått sjekket priser?

 

Det er et par punkter som bør prioriteres når dette med TONO ordner seg.

  • Promotering. Hyggelig å høre at TST viser engasjement og har mulighet til å promotere kanalen gjennom sin nettside. Det hadde vært ideelt og naturlig hvis dette også kunne gjøres gjennom de andre "søstersidene" til HW. Flere lyttere er selvfølgelig noe vi alle ønsker.

  • www.hwradio.net. Den offisielle siden til HWRadio må forbedres med informasjon om DJ'ene, spillestil, spilletider osv, som TST nevnte tidligere i tråden. Magio (servereier) er også ansvarlig for nettsiden, men så vidt jeg forstår, så kunne han kanskje trengt litt hjelp med den :p Det hadde vært fint hvis noen kunne hjulpet han med å få opp siden, etter at TONO - avgiften er i orden.

Tilbakemeldinger, ideer og forslag fra forumbrukere, lyttere og andre er alltid ønsket!

Endret av MindB
Lenke til kommentar

VIKTIG:

Jeg har nå ringt TONO og forhørt meg om hvordan betalingen fungerer. Det min kontaktperson (Erik Hesselberg) sa til meg var at siden vi ikke tjener penger på det, og det ikke er noen mulighet for å laste ned noe musikk når vi sender, er det en grunntariff på 25 øre/sang under 5 minutter vi sender. Vi må altså ha et telleverk som teller hvor mange sanger vi spiller. Deretter må vi rapportere til TONO ca. 4 ganger i året hvor mange sanger som er spilt. De vil da sende ut faktura til en av oss som er ansvarlige for dette, og denne vil bli betalt av alle vi som er interessert i å bidra til å drive denne radioen.

 

Mitt forslag er at vi setter opp en felles konto, som vi kan sette inn penger på hver måned. Beløpet som hver enkelt setter inn burde bli delt opp etter hvor mye man har spilt per måned. Hvis noen ønsker å bidra med litt ekstra støtte må dette gjøre at de andre som ville betalt ikke trenger å betale like mye. Vi kan ikke gå i betydelig overskudd.

 

Det første skrittet vi må ta er å finne en kontaktperson som er villig til å ofre litt tid til å sette opp en ekstra konto, og ta imot loggføringer over hvor mange sanger som er spilt for hver gang.

 

Kom gjerne med innspill!

 

-danno_O

Endret av danno_O
Lenke til kommentar

Nå begynner vi å komme igang med noe her. Det vi trenger å få gjort er følgende:

- Vente til søknaden vi har sendt inn blir godkjent og avtalen er i orden.

- Få åpnet en konto som alle kan sette inn penger på hver mnd.

- Finne en frist for disse overføringene.

- Få ordnet linker på forsidene (Gamer.no/Diskusjon.no/HW.no/Kulturo.no?) og gjøre om HWradio.net slik at den er mer oversiktlig med kjøreplan for alle DJene.

Endret av danno_O
Lenke til kommentar

Hei, jeg heter TONO, og er teit.

 

Hva faen er det med penger per sang? Da gidder faen ikke jeg sitte å mixe mye hvis jeg sitter og vet at jeg må betale for alt sammen. Hva med en fast pris? Jeg kan vedde på at færre vil sitte ta seg en mix sånn innimellom som jeg har gjort når jeg har vært hjemme.

Dette har for min del bare vært en hobbyradio, som jeg egentlig aldri hadde helt tenkt å lage noe helt stort ut av.

 

Sigrud; hva faen er galt med deg? Som vi har sagt før til deg, så er dette kun en hobbyradio, uten hensikter what so ever i å lage noe ordentlig radio. Egentlig var den laget kun for EDM for et par stykker, men fler kom med og vi lagde en non-EDM kanal for å må det litt bedre.

Lenke til kommentar
Hei, jeg heter TONO, og er teit.

 

Hva faen er det med penger per sang? Da gidder faen ikke jeg sitte å mixe mye hvis jeg sitter og vet at jeg må betale for alt sammen.

Forsøk å være litt løsningsorientert i stedenfor å hisse deg opp og banne på denne useriøse måten. Jeg har for øyeblikket stor tro på at vi kan få til noe her, men mister lysten fort hvis de ansvarlige har en slik oppførsel som du her viser.

 

TONO forteller at de hadde misforstått forespørselen fra danno_o. Prisen er 600 kroner per måned for non-profit nettradioer. Det er imidlertid noen krav fra TONO i forbindelse med en slik nettradio:

 

Følgende må skrives på nettsiden: "Denne tjenesten tilbys av: HWRadio. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert lenking, videreføring eller kopiering er ulovlig".

 

Det skal etableres en lenke mellom teksten "TONO" i den ovennevnte tekst, og TONOs hjemmesider (www.tono.no). Det skal også lages spillelister etter hver økt, hvor navn på opphavsmennene til de musikkverker som brukes angis.

 

Det er mulig å få muntlig tillatelse for å starte opp før avtalen er signert, hvis man går med på de kravene samt prisen.

 

Jeg skal undersøke videre om dette er noe nettstedene i Hardware-nettverket kan være med å spleise på økonomisk. Så lenge det er folk som er villige til å gjøre nettsiden ferdig og informativ, så tror jeg det skal være gode muligheter her. Selv kunne jeg tenke meg å legge i 30-50 kroner i måneden fra egen lomme :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...