Gå til innhold

Student-PC 2007 på NTNU


Anbefalte innlegg

Ser de har en Dell Latitude D630 som student PC på NTNU. Virker jo som et bra tilbud, men har man behov for en slik laptop de første åra? Får man tilgang til tegneprogrammer på NTNU som krever et 3D-grafikkort? På skolen jeg går på nå får vi bare tilgang til de dyreste programmene (ArcGIS osv) når vi skriver masteroppgava. Ellers må vi jobbe på skolens PC'er hvis vi må bruke slike programer. Å kjøpe selv er jo bare for spesielt interesserte (eller godt bemidlede studenter). Koster jo skjorta og mer en det...

 

Har nylig kjøpt meg en FS Amilo Pro V3405. Kjøpte meg en rimelig laptop nå. Planen er å kjøpe en kraftigere laptop etterhvert. Blir høyst sansynlig å starte på NTNU til høsten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da er vel antakelsene mine riktige. Kjøpte en rimelig laptop (FS Amilo Pro V3405) for 5500,-. Tror den duger noen år. Så får jeg heller hive meg på et studenttilbud senere. Krysser fingra for at de får like gode tilbud da.

 

Min laptop har bare integrert skjermkort og egner seg ikke for 3D-modelering. Men da man trolig ikke får tilgang på slike programmer holder min i massevis.

Lenke til kommentar

siden jeg går på marin kan jeg fortelle deg at du nesten ikke trenger en bærbar der de første årene iallefall, er et par prosjekter der det er kjekt, og da holder det med en du kan skrive på og sende mail.... Tilgang til 3d-programmer får man med en gang, men bruker de ikke i skolesammenheng....

Lenke til kommentar

Lanka: Du har absolutt bruk for bærbar pc om du går bygg. Allerede første semester kommer du borti faget Fysisk miljøplanlegging, der en rapport på ~100 sider skal leveres av en gruppe på 4-6 personer. Dere blir gjerne sittende på skolen og jobbe i fellesskap, og da er bærbar pc et must. Jeg var selv uten laptop de første månedene, og det er ikke å anbefale.

 

2. og 4. semester kommer du også borti lignende fag. Du trenger foreløpig ingen laptop med ekstrem ytelse, da det for det meste går på informasjonsleting og rapportskriving.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Erfaringene våre er at den er støysvak, har bra HDD og generelt god ytelse på det meste med unntak av gaming. Det er ikke en gaming-pc, men den støtter alle nye spill og om jeg ikke husker feil, DX10. Skal du ha en hardbarka gaming-pc i 14" klassen har du ikke mange valg, og som regel må du opp i pris. Byggekvaliteten er superb (som på de fleste andre PC'er i bedriftsklassen til Dell) og det er med en god garanti.

 

Til film og generell bruk fungerer den meget bra. Skjermen er ganske god.

Det finnes mange gode tester av maskinen som ligger på nett (se http://www.ntnu.no/adm/it/student-pc) - merk at disse som regel er dårligere spekket enn studentPC'en.

 

Jeg personlig har ikke funnet et bedre kjøp i denne klassen. - men selv sitter jeg med en 12" ultraportabel som jeg ikke vil gi slipp på. Det er sykt digg å ha en liten og lett laptop om man drasser den med seg hver dag. Men den har ikke samme ytelsen da :)

 

(Og ja, jeg jobber med StudPC-projektet :) )

 

Får man tilgang til tegneprogrammer på NTNU som krever et 3D-grafikkort? På skolen jeg går på nå får vi bare tilgang til de dyreste programmene (ArcGIS osv) når vi skriver masteroppgava.

 

På NTNU får du tilgang til all programvare du har bruk for i undervisningen. ArcGIS er tilgjengelig for nedlasting fra NTNU's servere :whistle:

Endret av Xvani
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...