Gå til innhold

Eksteriør, bensinstasjon, silo og bro


Anbefalte innlegg

Her er to bilder fra eksteriøroppgaven min. Jeg skulle ta bilde av en bensinstasjon, en bro og siloene her på Verdal.

Håper det går greit med tre bilder til kritikk.

 

Jeg har kanskje dratt litt hardt i spakene, men jeg forsvarer meg med at det var første gang jeg brukte Lightroom og RAW, så kanskje jeg utfoldet meg litt vel mye :whistle:

Eksteriør var også noe nytt for meg.

 

Dette bildet var ikke utbrent i originalen, burde jeg beholdt mer himmel og detaljer her? Jeg har fjernet en hvit plakat fra den høyre siloen som ikke så pen ut, men valgt å beholde de to utstikkerne på den venstre. Tanken var å klare å få siloene til å se store og mektige ut.

post-104005-1184697796_thumb.jpg

 

Bensinstasjonen var det motivet jeg slet mest med, og endte opp med dette. Ikke sånn helt fornøyd, men det ble det jeg leverte inn som bensinstasjon.

post-104005-1184697660_thumb.jpg

 

Broen er også utbrent i himmelen. Etter å ha sett på det en stund syns jeg ikke det funker sånn som da jeg så det i begynnelsen. Burde jeg gå tilbake til RAW-fila og fikse på himmelen igjen? Ellers er det linjer som har ligget i tankene her.

post-104005-1184697708_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De er jo greie nok, men jeg tror du kunne fått mer ut av motivene, både i etterbehandling som de andre trekker fram, men også på location. Det blir litt for streit etter min smak.

Siloene har du løst på en fin måte. Det er ikke så mange måter å gjøre det på, og du har valgt en av de bedre. Jeg er forøvrig litt sucker for vignettering for tiden, så det får du pluss i boken for hos meg.

Lenke til kommentar
Sorry "Jules", ikke noen av bildene fenget meg, men så er jeg litt sær da :)

 

Tenker brobildet og silo'n faller i smak hos resten av brukerne ;)

9092424[/snapback]

Hun ønsket kritikk, ikke en tilbakemelding om du likte bildene eller ikke.

 

Av disse bildene syntes jeg du har lyktes best med siloen. Fine kontraster, fin vinkel, men jeg er litt usikker på om du kunne ha fått disse til å virke ennå litt større. (siloene altså). For meg virker det som om du har croppet bildet ganske mye i bunn, men nå har jeg jo ikke sett disse siloene i virkeligheten, så det vet jeg ikke. Men dersom motivet er høyere/større enn det jeg ser i bildet, syntes jeg du burde ha fått med mer i bunnen. Jeg syns du kan beholde himmelen utbrent, dersom det ikke var noen dramatiske/spennende skyer med i bildet. Ellers hadde jeg ihvertfall personlig tatt med disse. :)

Endret av Seb.R
Lenke til kommentar

Seb R: Takk for kritikk :) Jeg mener å huske (sitter på feil laptop) at det ikke er så mye mer i bunn av silobildet. Men jeg er helt enig med deg i at det nok hadde gitt et større inntrykk dersom jeg kunne gjort siloene enda høyere og lengre på bildet, helt klart. Om jeg får oppgave der igjen så kan jeg jo prøve. Eller om jeg får ekstremt lyst til å ta silobilder en dag! Hehe.

Det var veldig lys grå, ensfarget himmel den dagen. Sånn lysgrå/grenser til hvit og kjedelig.

 

PS: Jeg er jente :!:

Lenke til kommentar

Jeg likte bensinstasjonbildet ganske godt med det litt retropreget den fikk med den litt sparsomme fargemetningen sammen med linjene og symetrien. Ble kanskje litt mye "rot" i bakgrunnen til at det fremstår helt supert og det er kanskje i overkant mye jobb å gjøre noe med det:) Syns du har fått mye ut av dette motivet som i utgangspunktet kanskje ikke er kjempespennende.

Lenke til kommentar

Det er noen tanker som slår meg når jeg ser bildene:

 

Sammenheng- eller mangelen på sådan.

Det kunne være spennende å se deg avbilde de tre landemerkene med samme tematikk/teknikkk/type utsnitt/komposisjon/fokus.

 

Nå synes jeg personlig det er litt vilkårlig- iallefall ikke en billedserie.

 

Jeg liker egentlig bildet av bensinstasjonen best- den er veldig ærlig.

Brua og siloen synes jeg begynner å bli arketypiske i sin avtegning av slike motiv.

Synes også generelt sett etterbehandlingen kunne være mer spenstig.

Du sier at grått lys er kjedelig- jeg vet ikke, for min del synes jeg fargene er

veldig spennende i tiden mellom fint og dårlig vær (gjerne regn). Din største utfordring

er bilder hvor himmelen er med- der blir det fort nødvendig med flere eksponeringer.

Lenke til kommentar

Jeg er enig i at du kanskje burde hatt en rød tråd i disse bildene.

 

Hva om du f.eks hadde "overlapping" som tema. Jeg tenker da på at du tok bilde av siloene fra siden, slik at konturen av den fremste overlappet den bakerste, gjerne zoomet litt godt inn slik at det kun fremstod som konturer med en spennende tekstur.

 

På bensinstasjonbildet har du jo denne effekten allerede på pumpene, jeg kunne kanskje sett for meg at du zoomet inn på "tanken" nedest der det står 95/98/diesel. Kun disse tre ordene/tallene ville gitt en tilstrekkelig link til bensinstasjon for min del.

 

På brobildet kunne du fått denne effekten ved å ta bildet av brokarene under broen, kanskje like over vannflaten slik at du kan skape en effekt av det rennende vannet.

 

Det er er selvfølgelig bare noen forslag som jeg trakk rett ut av fantasien, og det er ikke sikkert at det ville funket i praksis. Men jeg synes kanskje at du ble litt for mye bundet i form av oppgaven, og som sagt så synes jeg det manglet en rød tråd i utførelsen. Etterarbeidet var ganske ok, spesielt på de to første bildene. Jeg likte teksturen på siloen i nr 1 og de duse fargetonene i nr 2, men for en billedserie ville jeg enten holdt meg til en stil av etterbehandling, eller brukt større kontraster mellom bildene.

Lenke til kommentar
Sorry "Jules", ikke noen av bildene fenget meg, men så er jeg litt sær da :)

 

Tenker brobildet og silo'n faller i smak hos resten av brukerne ;)

9092424[/snapback]

Han ønsket kritikk, ikke en tilbakemelding om du likte bildene eller ikke.

 

Av disse bildene syntes jeg du har lyktes best med siloen. Fine kontraster, fin vinkel, men jeg er litt usikker på om du kunne ha fått disse til å virke ennå litt større. (siloene altså). For meg virker det som om du har croppet bildet ganske mye i bunn, men nå har jeg jo ikke sett disse siloene i virkeligheten, så det vet jeg ikke. Men dersom motivet er høyere/større enn det jeg ser i bildet, syntes jeg du burde ha fått med mer i bunnen. Jeg syns du kan beholde himmelen utbrent, dersom det ikke var noen dramatiske/spennende skyer med i bildet. Ellers hadde jeg ihvertfall personlig tatt med disse. :)

9093784[/snapback]

 

det er en jente som er fotografen. Når jeg sier at jeg ikke falt for noen uttrykker jeg at jeg ikke syns bildene ble noe bra.

 

Skal jeg si hvorfor? tja, vinkelen motivene er knipset fra syns jeg ikke ble så bra, samt svarthvitt konverteringen, og brobilder er ikke noe jeg syns er serlig spennde.

 

Man må få lov å si at bildene ikke fenger en, uten å måtte avgi en lang forklaring. Enkelte bilder faller bare ikke i smak hos enkelte, uten at man kan sette fingeren på det.

Lenke til kommentar

Takk for veldig god kritikk, det er jo derfor vi er her og legger ut bilder :)

 

Bildene ble tatt for litt over en uke siden, på kveldstid. For å kanskje klare opp litt i oppgaven; bildene er ikke ment som en serie. Jeg er helt enig i at om de skulle vises sammen og f. eks henge ved siden av hverandre, så har jeg bommet kraftig :) Da henger de ikke nok sammen, hverken i komposisjon eller etterbehandling.

 

abraxa: Jeg forsøkte faktisk noe ala det du foreslår, på siloene. Ta bilde fra siden for å skape en slags "boblete" form. Men i og med at det var siloer, så syns jeg ikke det funket. Siloene ble ikke store og mektige nok for min smak, så derfor valgte jeg bildet jeg la inn. Skal allikevel titte innom rawfilene igjen for å se om jeg ser ting med andre øyne denne gangen.

 

Edit

Marius: Nei, du trenger ingen avhandling eller beskrivelse av følelsene du manglet i forbindelse med bildene, men det hadde jo vært kjekt (for meg) om du sa bittelitt mer om hvorfor du ikke likte bildene. Noe du gjorde litt nå ;)

Endret av Juliess
Lenke til kommentar

Bilde nr 1

 

Bildets vinkel er forsåvidt et ganske spennende valg, og gir ofte en følelse av lengde. Du har valgt og legge å vignetting på alle fire hjørnene, noe jeg ikke likte. De i toppen ble litt feil med tanke på at du tar stilling til mørke farger i bunn, og graderer det oppover til du når hvitt. Å sette på mørke kanter som stopper graderingen er ikke et valg jeg vill tatt, fordi jeg syns det skaper ubalanse i bildet. De rare tingene på den venstre siloen er også med på å ødelegge menneskeskapt symmetri. Man kan diskutere seg grønn på om man bør endre på slike ting, eller om vi skal framstille motiver slik de er.

 

Du har valgt og overeksponere himmelen helt.

Hvordan var været? Var det helt jevnt grått? Om himmelen hadde vært litt kontrastrik (Bare litt) så hadde jeg gått for en HDR/klipp&lim løsning, for å skape mer action/spenning. Jeg er ikke stor fan av utbrente himler. Noen ganger passer det, andre ganger gjør det ikke det.

 

Bilde nr 2

Er det svakt sepia du har lagt på?

uansett syns jeg fargene skaper en følelse av gammelt "utvannet" maleri, bare med lit skarpere enn de gamle maleriene er kjent for. Om det var meningen å knipse et bilde som ligner på noe gammel, er ikke den kortautomaten noe som gjør sitt for bildet. Joda, vi har ikke så mange gamle automater igjen, men slik er det.

 

Bakgrunnen blir for også for sentral med et slikt, motiv, og husdeler titter fram mellom søyler og taklys, og er mildt sagt plagsomt :)

 

Et lavere standpunkt hadde også være mer ønsket på grunn av motivvalget og utsnitt; Det er veldig midtstilt, og den linja som bensingulvkantene skaper gjør at jeg ville kuttet mye mer i topp og høyre side, slik at mye uviktig bl fjernet, og linja kom bedre frem.

 

Bilde nr 3

Om jeg skulle valgt en favoritt hadde dette bildet gått av med seieren, men det kun fordi det kun var 3 alternativer :)

 

Her også er himmelen utbrent :cry: og jeg ser i speilbildet at det antyder til ganske spennende skyer. Om utbrentheten er gjort med vilje vet jeg ikke, men når du har et slikt speilbildet, tror jeg du burde jobbet litt for å få alt gjennspeilet i vannet.

 

Her syns jeg du kunne gått nermere brua, og stilt så lav blender som mulig for å få mer "forsvinne effekt" Brua og speilbildet av brua lager et forsvinningspunkt, men det blir for mye dybdeskarphet for min del.

 

Og i elva ser det ut som om det er forferdelig mye støy.

 

 

Så, det var det. Legg merke til at jeg ikke har lagt noe vekt på det positive, selv om jeg kunne ha skrevet en god del der også.

 

Jeg vet at jeg selv setter 10 ganger så mye mer pris på ris, enn ros, og jeg går ut ifra at du også gjør det, iallefall når alle andre skryter av bildene.

 

Enough?

Lenke til kommentar
Sorry "Jules", ikke noen av bildene fenget meg, men så er jeg litt sær da :)

 

Tenker brobildet og silo'n faller i smak hos resten av brukerne ;)

9092424[/snapback]

Han ønsket kritikk, ikke en tilbakemelding om du likte bildene eller ikke.

 

Av disse bildene syntes jeg du har lyktes best med siloen. Fine kontraster, fin vinkel, men jeg er litt usikker på om du kunne ha fått disse til å virke ennå litt større. (siloene altså). For meg virker det som om du har croppet bildet ganske mye i bunn, men nå har jeg jo ikke sett disse siloene i virkeligheten, så det vet jeg ikke. Men dersom motivet er høyere/større enn det jeg ser i bildet, syntes jeg du burde ha fått med mer i bunnen. Jeg syns du kan beholde himmelen utbrent, dersom det ikke var noen dramatiske/spennende skyer med i bildet. Ellers hadde jeg ihvertfall personlig tatt med disse. :)

9093784[/snapback]

 

det er en jente som er fotografen. Når jeg sier at jeg ikke falt for noen uttrykker jeg at jeg ikke syns bildene ble noe bra.

 

Skal jeg si hvorfor? tja, vinkelen motivene er knipset fra syns jeg ikke ble så bra, samt svarthvitt konverteringen, og brobilder er ikke noe jeg syns er serlig spennde.

 

Man må få lov å si at bildene ikke fenger en, uten å måtte avgi en lang forklaring. Enkelte bilder faller bare ikke i smak hos enkelte, uten at man kan sette fingeren på det.

9096121[/snapback]

Dersom ikke bildene falt i smak, så forklarer du med en gang hvorfor de ikke gjorde det, eller så dropper du å poste noe i det hele tatt. Det er tross alt et bildekritikk-forum ;)

 

Juliess beklager, skal endre til "hun" nå! :)

Lenke til kommentar
Hev øya!

 

Er det nå jeg skal be deg om å skrive mer utfyllende?

9097243[/snapback]

Hva er det jeg skal heve øya for?

Greit nok, bildene falt ikke i smak hos deg. Alle har forskjellige meninger og oppfattelser. Men dersom du først skal kommentere at du ikke syntes bildene var noe særlig for deg, så kan du forklare hvorfor i første omgang også. Jeg ser nå at du har gitt en fyldig kritisering, og det er bra, men i og med at dette er et bildekritikk-forum, så burde dette ha blitt gjort i første reply.

 

Tatt fra "retningslinjer og info om bildekritikk" (sticky)

"- Kritikken skal være konstruktiv - altså inneholde informasjon om hva du liker/misliker, og hvorfor

- Tilbakemeldinger av typen "Kult bilde" eller "for noe dritt" er ikke konstruktivt. Det hjelper verken fotografen eller noen andre.

 

- Alle har rett til å si hva de mener om bildet, så lenge det er begrunnet. Man skal ikke trenge å være ekspert for å slippe til.

- Tilbakemeldinger av typen "Jeg kan ikke helt sette fingeren på hvorfor, men det er et fint bilde. Kanskje noe med fargene" er akseptert. Da har man i hvert fall forsøkt å forklare"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...