Gå til innhold

Digital Kabel-tv tv-kort for NTE ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det han mener er digital tv ifra NTE, som er en Lyse partner, dvs Altiboks.

 

 

Såvidt jeg vet så er det ikke mulig pr dags dato, iogmed at dekrypteringa skjer i tv-dekoderen. Er det noen som vet hvordan denne krypteringa skjer - og om det er mulig å emulere en slik tv-dekoder på noe vis?

Lenke til kommentar
Ok, men er det mulig å gjøre slik at man kun har en sånn dekoder i huset slik at man ikke trenger èn pr. tv ?

9088331[/snapback]

 

Alle løsninger hvor du vil ha DigitalTV på mange TV'er rundt om i huset, vil kreve en del investering. Siden TV'er mangler digitaltv dekoder, vil du alltid trenge en boks pr. TV. Dette gjelder uansett løsning du måtte velge.

 

Du kan bruke en videosender på dekoderen og så ha videomottagere på alle TV'ene. Da sendes lyd og bilde trådløst til TV'en og fjernkontroll signal sendes tilbake til dekoderen. Men rekkevidden på slike bokser er ikke lang, og alle TV'ene må se samme kanal.

 

Du kan også sette opp en Pluto Server eller LinuxMCE og la denne ta opp programmer etter som de går. Hver TV krever da en PC som leverer bilde. Men et slikt system kan brukes til enormt mye mer. Sjekk flash presentasjonen til Pluto her:

http://plutohome.com/index.php?section=get_pluto

 

LinuxMCE er en variant av Pluto som viser stort potensiale.

http://linuxmce.com/

 

Enkleste løsning er nok å bestille 1 boks pr. TV og betale for abbonemang på alle sammen.

 

På parabol er det mulig å bruke noe som kalles kortdeling. Men igjen, det krever en dekoder pr. TV, og hver dekoder trenger et parabol hode og en ledning fra denne, og du må kable nettverk mellom dekoderene. Boksene du da trenger, heter Dreambox:

http://213.225.120.20/InVisionAS/main.aspx

 

Dreambox er mulig å bruke på digitalkabel også, men du må da vite hvilket kodesystem som brukes og ha et smartkort med abbonemang. Slik jeg forstod det på meldingen fra Aurstad, skjer dekryptering i tv-dekoderen og da finnes ikke noe slikt kort (Med mindre det sitter inni boksen slik det gjør på GET).

Lenke til kommentar
Det er jo teknisk mulig, siden hvis man kunne ha fanget opp tv-signalet etter det har blitt dekryptert og sendt ut til video-utgangen på dekoderen så bør det jo ha vært mulig å få digital-tv på pc'n..

9102832[/snapback]

 

?!?

 

Hva mener du er mulig? Hva er det du svarer på?

Du snakker litt rundt deg selv her....

 

Når en DigitalTV dekoder dekrypterer en DVB strøm, er dette kun 1 kanal av gangen. Denne ene kanalen sendes så analogt ut til TV'en. Enkelte dekodere som f.eks Dreambox kan også streame denne ene kanalen over lokalnett til en PC.

Lenke til kommentar

Trådstarter spør etter et tv-kort som takler digitale signaler, hvis du har tatt deg tiden til å lese hans spørsmål.

 

Det finnes jo tv-kort som støtter visse typer av det nye digitalebakkenettet (Dog ikke det norske pr dags dato, siden dagens kort vistnok bare støtter mpeg2)

 

Altiboks konseptet til lyse og deres partnere er ganske så forskjellig ifra satelitt-basert tv som viasat eller CanalDigital så dine forslag om Dreambox osv er lite nytte i dette tilfellet.

Lenke til kommentar
Trådstarter spør etter et tv-kort som takler digitale signaler, hvis du har tatt deg tiden til å lese hans spørsmål.

 

Det finnes jo tv-kort som støtter visse typer av det nye digitalebakkenettet (Dog ikke det norske pr dags dato, siden  dagens kort vistnok bare støtter mpeg2)

 

Altiboks konseptet til lyse og deres partnere er ganske så forskjellig ifra satelitt-basert tv som viasat eller CanalDigital så dine forslag om Dreambox osv er lite nytte i dette tilfellet.

9106288[/snapback]

 

Passe frekt av deg å påstå at jeg ikke leser spørsmålet til trådstarter. Sjekk hans spørsmål nummer 2. Som du tydeligvis ikke har lest.

 

Du har heller ikke lest mitt svar som jeg postet, siden du ikke klarer å se at svaret er gitt til spørsmål nummer 2. Eller kansje du ikke forstår hva en quote er? Selvfølgelig er DigitalTV relevant når han spør om det.

 

Vis meg gjerne litt specs på Altiboks. Alle DigitalTV sendinger jeg vet om bruker DVB standarden. Den dekker kabeltv, parabol, bakkenett og mobil. Disse igjen kalles DVB-S (parabol), DVB-S2(parabol HD), DVB-C(kabel), DVB-T(bakkenett) og DVB-H(mobil).

 

Hvis du er i den tro at satelittbaserte sendinger er noe helt annet enn kabelbaserte sendinger tar du helt feil. Canal Digital leverer både på satelitt og kabel. Canal Digital er faktisk største kabel leverandør i Norge. Sendingene på satelitt og kabel er identiske, det samme gjelder krypteringen (Conax). Kabeltv kortet mitt fungerer utmerket i Dreambox'en som er koblet til parabolen. Viasat er riktignok på satelitt, men GET, som er nummer 2 på kabel i norge bruker samme kryptering som Viasat.

 

Dreambox får du i utgaver for kabeltv og parabol. De dyrere modellene støtter også plugin moduler, slik at man kan bytte til en DVB-T modul (bakkenett).

 

Jeg kjenner ikke til Altiboks eller Lyse så fortell meg gjerne hvilken standard de bruker.

Endret av Cirion
Lenke til kommentar
Hei

 

Hvilket TV-kort kan dere anbefale for digital kabel-tv fra NTE?

Jeg har jo allerede et TV-kort men det er kun analogt.

9088277[/snapback]

 

Jeg vil ikke anbefale digitaltv kort for kabel.

 

Dette krever kunnskap om hviken kryptering som brukes på ditt kabelnett. I tillegg kreves en del kunnskap om frekvenser og QUAM osv. som kanalene sendes på. I tillegg til et DigitalTV kort med CAM slot, må du ha en CAM modul som støtter den krypteringen som Lyse bruker og et smartkort med gyldig abbonemang.

 

Høres disse tingene for vanskelig ut, er det bare å glemme PC kort med DigitalTV for kabel.

 

Når det gjelder parabol derimot, så er all denne informasjonen lett tilgjengelig.

 

Enkleste løsning er å koble din DigitalTV dekoder til S-Video inngangen på ditt analoge TV kort, hvis den har en slik inngang da.

Endret av Cirion
Lenke til kommentar
Det finnes jo tv-kort som støtter visse typer av det nye digitalebakkenettet (Dog ikke det norske pr dags dato, siden  dagens kort vistnok bare støtter mpeg2

9106288[/snapback]

 

Disse TV kortene kalles DVB-T kort og de støtter både Mpeg2 og Mpeg4. Men på grunn av vekslende spesifikasjoner og mangfoldig tyding av disse er det da en del som tror at slike kort ikke støtter Mpeg4.

 

De fleste slike kort har en Mpeg2 dekoder og denne støtter ikke mpeg4. Men kortet kan likevel ta i mot Mpeg4 strømmer som da dekodes i software på PC'en. Så har du en PC som støtter DivX så klarer du å se DVB-T sendinger som er i Mpeg4

 

Det Norske bakkenettet vil derimot krypteres. Det er dette som gjør at slike kort ikke vil fungere her i Norge. Hvilke kanaler som skal krypteres eller hvilken krypterinsstandard de kommer til å bruke vet jeg ikke. Med en kortleser og rett abbonemang vil det bli mulig å se også Norske DVB-T sendinger.

Lenke til kommentar

Du har rett både om DVB-T kort og om din quote av hans spørsmål. Beklager dette.

 

 

Lyse / NTE / Altiboks er multicast via fiberkabel. Man logger på hos leverandør ved hjelp av set-top box (stb/dekoder), for å motta de kanaler en abonnerer på. Inntil alternativ (fra leverandør)foreligger er en tvunget til å motta signalene i analog form fra stb, for så å digitalisere vha tvkort.

 

Det jeg mente i forrige posten, er at det hadde vært interessangt å vite om man kunne emulere en slik set-top boks på pc, i og med at det går en vanlig ethernet kabel ifra hjemmesentral til STB'n, som gjenkjennes på MAC adressen i NIC'et i selve STB'n.

 

 

Selvsagt må STB'n ligge inn i systemet til leverandøren, siden den vil ikke tillate at man har tilgang til flere dekodere enn man betaler for.

 

Poenget er jo da at man får digitale signaler rett på pc'n, uten at man må ta turen innom analogt, med de kvalitets forvitringer det medfører.

 

 

EDIT

 

Søkte litt på nettet og fant denne oppskriften på freakforum.

 

 

1. Start dekoderen din. Velg å se på NRK1. Trekk så ut nettverkskabelen til dekoderen

(mens dekoderen står på) og koble den til en switch som PCen din også er koblet til.

Husk at dekoderen IKKE må være tilkoblet Lyse på noen som helst måte, siden det kan føre til forstyrrelser i streamen.

2. Så til PCen: Last ned og installer programmet "VLC" fra

http://www.videolan.org/vlc

3. Start programmet og trykk Ctrl-F, hak av for "Caching" på 300 millisekunder. Etterpå haker du av for "Stream Output" og så trykker du på "Settings".

4. Inni settings-vinduet haker du av for "Play Locally" og "UDP". Som adresse i UDP skriver du 239.192.1.1 og som port skriver du 5501.

5. Videre haker du av for "Video Codec" og velger mp2v og som Bitrate (kb/s) skriver du 8192. Scale skal være 1.

6. Så haker du av for "Audio Codec" og velger mp2a med Bitrate (kb/s) som 192. Kanaler skal være 2.

7. Til slutt trykker du "OK" og trykker på "Browse". Så finner du en videofil og starter den ved enten å trykke på Enter-tasten eller dobbel-klikke. Hvis du har gjort alt riktig skal videostreamen komme opp på TV'en din.

Endret av aurstad
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...