Gå til innhold

Mac OSX for PC?


Anbefalte innlegg

Diverse kilder snakker om en OSX versjon for pc... Apple har et prosjekt på gang kalt MARKLAR (navngitt etter alienfigurer i tegneserien Southpark) I følge kilder skal Apple faktisk ha en pc kjørende med denne osx versjonen og er meget fornøyd med resultatet. Jeg synes det er glimrende av Apple å lansere en pc versjon av sitt os da det finnes mange pc brukere som kanskje kunne ønske seg mac men ikke har råd. Jeg kan også tenke meg at en del bedrifter som reklamebyråer osv vil kunne velge pc med osx innstallert da pc utstyr generelt er mye billigere. Dessuten er dette in fin "FALLBACK" plan for apple hvis salget av mac maskiner skulle avta.

 

Eller hva synes dere der ute?

 

"Please Apple.. gimme an OSX for my puter" :D:D:D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg synes det er glimrende av Apple å lansere en pc versjon av sitt os da det finnes mange pc brukere som kanskje kunne ønske seg mac men ikke har råd. Jeg kan også tenke meg at en del bedrifter som reklamebyråer osv vil kunne velge pc med osx innstallert da pc utstyr generelt er mye billigere.

Er redd dette fort ville betydd kroken på døra for Apple. Størstedelen av firmaets inntekter kommer fra maskinsalg og disse inntektene ville vel nærmest fordufte fullstendig hvis man kunne kjøre OSX på en standard PC-PC.

Lenke til kommentar

Jeg ser poenget NickFalk men Apple HAR faktisk laget denne versjonen av osx, spørsmålet er vel heller når eller om de vil lansere den. Apple lagde en gang en versjon av OS7 til pc, men grunnet manglende interesse så ble den aldri lansert. Men siden OSX er et mye bedre OS og er UNIX basert så er det både lettere og sansynlighvis billigere markedsføre det. Men i dag bør ikke Apple slutte med å produsere maskiner som over hele verden er kjent for god kvalitet og design osv, men som en ekstra inntektkilde så kunne det være interesant å lansere osx for pc. Jeg regner med at hvis denne lanseringen vil skje så er det først og fremst de som allerede har en pc som er sagmentet som apple ønsker og nå, og selvsagt ikke mac eiere. Dessuten kan man jo altids som pc eier kjøre dual (windows/osx) opsett på maskinen... hadde ikke dette hvert greit da?

Lenke til kommentar
...men Apple HAR faktisk laget denne versjonen av osx, spørsmålet er vel heller når eller om de vil lansere den.

Kjenner til ryktene om Marklar. Har aldri blitt kommentert av Apple... ;)

...men som en ekstra inntektkilde så kunne det være interesant å lansere osx for pc.

Igjen, tror dette ville være å skyte seg selv i foten. Dagens raskeste PC-PC'er yter bedre enn de raskeste Mac'ene til en mye lavere pris. Skulle dette skje ville sannsynligvis derfor maskinsalget til Mac skrumpe inn fullstendig.

Dessuten kan man jo altids som pc eier kjøre dual (windows/osx) opsett på maskinen... hadde ikke dette hvert greit da?

For brukerne hadde sikkert det vært greit, men tror det rett og slett ville betydd Apples undergang i det lange løp...

Lenke til kommentar

Hmm, Mac kjører vel på en PowerPC chip og alle dagens OsX programmer er vel kompilert for denne.

Man kan vel da ikke kjøre OsX programmer på en i86 basert PC uten å rekompliere programmene. Det vil derfor være svært få programmer som kan kjøres på en PC med OsX. I tillegg kan vel ikke Windows programmer kjøres under OsX uten en eller annen emulator.

 

Correct me if I'm wrong.

Lenke til kommentar

OK greit nok jeg skjønner poenget, men siden dette prosjektet MARKLAR allerede eksisterer så er det nok en grunn til det. Dessuten så har Apple selv innrømmet at de på senere tidspunkt vil vurdere å benytte seg av INTEL i fremtidens mac maskiner. og dete vil føre til at PC arkitekturen og MAC arkitekturen blir ganske lik på det daværende tidspunkt. Og hvorfor ikke? Det hadde jo egentlig hvert greit om man rent hardwaremessig bare hadde en standard og forholde seg til men at man kan velge OS. Dette har dataidealister lenge drømt om... :D

 

Så... Apple vil nok ikke bare lansere osx for pc uten at de selv mener de er tjent med det, og siden de som sagt har en osx versjon ferdig laget så skal man i allefall ikke se bortifra at apple kommer til å lansere det... en eller annen gang.

Lenke til kommentar
OK greit nok jeg skjønner poenget, men siden dette prosjektet MARKLAR allerede eksisterer så er det nok en grunn til det.

Det er da vel visserlig fremdeles bare et rykte? Riktignok et hardnakket ett, med en viss grad av sannsynlighet.

Dessuten så har Apple selv innrømmet at de på senere tidspunkt vil vurdere å benytte seg av INTEL i fremtidens mac maskiner.

Vel, Jobs svarte vel noe sånt som "vi liker å ha alle muligheter åpne" når han ble spurt om det var aktuelt å skifte til INTEL-prosessorer...

Lenke til kommentar
Rekompilering må til og det finnes mye programmer for X11 som også er tilgjennelig under OS X. Det eneste jeg kan si om denne saken med sikkerhet er at selv ville jeg sterkt vurdere å anskaffe OS X for i86 og til og med betale for det.

 

Samme her...

 

Forhåpentligvis vil det være en slags "emulator" e.l. som gjør at MAC-programmene kan kjøre på OSX for PC... Jeg tror faktisk at Apple vil tjene på å selge OSX for PC. Det kan bringe inn mer penger umiddelbart som igjen vil føre til at de har mer å rutte med til utvikling av maskinvare og MAC'ene kan dermed bli bedre og billigere, altså mer konkurransedyktige i forhold til PC. Det vil også lette overgangen fra PC til MAC. Jeg har lyst til å prøve MAC, men synes det er litt vel mye å betale mange tusen for et produkt bare for å prøve det. Den nye Powerbook'en med 17" skjerm er dog svært lekker...

Lenke til kommentar
Dessuten så har Apple selv innrømmet at de på senere tidspunkt vil vurdere å benytte seg av INTEL i fremtidens mac maskiner.

Vel, Jobs svarte vel noe sånt som "vi liker å ha alle muligheter åpne" når han ble spurt om det var aktuelt å skifte til INTEL-prosessorer...

 

Var det ikke AMD-cpu'er det var snakk om? Mener jeg leste en artikkel om det...

Lenke til kommentar
...Det kan bringe inn mer penger umiddelbart som igjen vil føre til at de har mer å rutte med til utvikling av maskinvare og MAC'ene kan dermed bli bedre og billigere, altså mer konkurransedyktige i forhold til PC.

 

Hovedgrunnen til Mac'enes høye pris i dag er jo faktisk at Apple har høyere profittmarginer enn andre PC-produsenter, ikke at komponentene er mye dyrere.

 

Apples største problem med tanke på hastighet er i dag prosessorer og da disse ikke utvikles av Apple selv vil neppe mer penger gjøre dem noe raskere...

Lenke til kommentar

Ja det stemmer at Apple ikke sier stort om MARKLAR, jeg har sendt mailer til Apple og spurt om en del ting angående saken men har aldri fått noe svar. Men siden Apple ikke sier noe så er vel det egentlig en innrømelse i seg selv. Faktum er jo at siden osx er unixbasert så er det i allefall ikke veldig stort problem å lage en en pc versjon, og som sagt hvorfor ikke? Men uansett så vil jo ike Apple gjøre noe slikt hvis de selv tror at de ikke vil vere tjent med det... ingen vil vel med vilje skyte seg selv i foten.

 

Men ok jeg skal gå med på å kalle dette et rykte... Men kun på grunnlag av at Apple selv ikke har sakt noe om saken offisielt ...enda.

 

Men man kan vel inderlig håpe kan man ikke? :)

Lenke til kommentar

Men angående ytelse.... Dagens råeste mac maskiner samenlignet med dagens råest pc maskiner forteller vel egentlig at mac maskinene er råere... Det vil si IKKE på alle områder. Tenke seg en dual 64bits 1,25GHZ maskin med ddr p2700 OSV knuser de råeste pcene på de fleste områdene (hvis man ser bortifra spilling), men ja man må betale for moroa. Det finnes flere tester som bekrefter dette..

Lenke til kommentar
Men angående ytelse.... Dagens råeste mac maskiner samenlignet med dagens råest pc maskiner forteller vel egentlig at mac maskinene er råere...

Dessverre er det vel stort sett omvendt. :(

 

Tenke seg en dual 64bits 1,25GHZ maskin med ddr p2700 OSV knuser de råeste pcene på de fleste områdene (hvis man ser bortifra spilling), men ja man må betale for moroa. Det finnes flere tester som bekrefter dette..

Vel hvis IBMs Power4 er så bra som alle forventer (og blir benyttet) så kan jo framtiden se lys ut. G4 er vel "bare" 32 bits...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...