Gå til innhold

Tips til kosthold - Treningstudio.


Anbefalte innlegg

Hei folkens!

 

Skal starte på treningstudio nå i august og da vil jeg gjerne vite hva jeg bør spise til frokost, middag og kvelds for å få best mulig utnytte av treningen. Også tips til proteinshaker. Skal trene styrke og kondisjon for det meste.

 

 

Har ikke lest igjennom denne kategorien for lignende tråder, så beklager hvis det finnes en lik tråd

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spis mat med mye proteiner og i store mengder. Det står stemplet på pakken hva maten inneholder.

 

Ren vare er best:

Egg

Kjøtt

Fisk

Kylling

 

Fordi det er lite kalorier i sunn mat, må du spise mye mye mer slik at du får kalorioverskudd som kroppen kan bruke til å bygge med.

 

Prøv å unngå brød, da alt av brød er usunt. Samme med poteter og ris. Hvis du må spise brød, prøv havrebrød. Det bruker jeg. Pålegg: Kjøttpålegg, egg osv... samme visa som over.

 

Ta en proteinshake 30 min. før trening. Spis frukt etter trening da kroppen leter etter påfyll til glykogenlagrene i muskler og hjerne. Så våkner du litt opp etter en slitsom treningsøkt. Fyll deretter på med proteiner.

 

Greier du ikke å få i deg nok kalorier, må du kjøpe gainer. Vektøkningspulver. Det er et sabla slit å få i seg all maten man trenger.

 

Ta omega-3 2 ganger om dagen.

 

Da bør du være på god vei.

 

Edit: Her er en fin side, som selger proteiner, vektøkningspulver og det meste du kan tenke deg. Tech nutrition De har også et treningsprogram, release your potencial som du kan begynne med. Nedlastbar i PDF.

 

Hvis du skal trene styrke, ville jeg vært forsiktig med kondisjonstrening da denne stjeler kalorier som trengs for muskelbygging. Og man skal helst sitte i ro ved styrketrening slik at man ikke "river opp" muskelfibrene før kroppen har rukket å reparert dem. Da kan du nemlig risikere å trene deg ned i styrke... Kondisjonstrening kan du trene når du må kutte ut styrketreningen, som følge av høy vektøkning fra styrketreningen.

 

Det er vanskelig å si hva du skal spise eller hvor mye, da det er avhengig av kaloribehovet til kroppen din, alder, vekt, høyde osv. Behovet kan du regne ut ved hjelp av denne siden http://www.helsenett.no/index.php?option=c...sk=view&id=3558 Tallet du kommer fram til, er antall kalorier for å holde vekta stabil. For å få overskudd til å bygge muskler (øke vekta) må du spise flere kalorier enn det du regner ut.

 

Deretter må du skrive ned hvor mye fett, protein, karbohydrater og kalorier det er i all mat du kjøper. Skaff deg gjerne en gramvekt og skriv ned hvor mye en brødskive veier, en skive ost, et lag smør, skive kjøttpålegg osv. Når dette er gjort, med utregnede verdier for protein, fett, kalorier og karbohydrater (f. eks i et regneark), så er det gjort for alltid. Da kan du bare kopiere "matradene" du trenger og planlegge kostholdet ditt selv. Unngå usunt fett (hardt fett) som smør, fett i kjøtt, skinn fra kylling osv. Dette skjærer du bort. Bruk heller olivenolje og den typen fett. Jeg anbefaler 5-6 måltider om dagen.

 

Dette innlegget er mye basert på styrketrening.

 

Når du har gått opp så mye i vekt at du må slanke deg, anbefaler jeg mealtech (tech nutrition) måltidserstatter til frokost. Denne blir tykk hvis den står for lenge. Hvis du må ha måltidserstatter på jobben, anbefaler jeg AFI-nutrin (apoteket). Denne holder seg flytende over lengre tid. Måltidserstatterne har mye protein som gjør at du taper minimalt med muskelmasse under slanking.

 

Jeg har hørt at kroppen greier å ta opp maks 40 g protein på hvert måltid. Så det er et greit utganspunkt ved planlegging.

 

Nå har jeg gitt deg alt jeg kan, som jeg selv måtte lære for ca. ett år siden. Jeg har hatt brukbar fremgang, men man må holde på i 3-4 år før det blir noe "å snakke om". Og det vil koste dyrt.

 

Da har du fått litt å jobbe med vil jeg tro ;)

 

Edit: La ved hele linken til kalorikalkulatoren da forumet ser ut til å ha problemer med lange linker i hyperkoblingene.

 

Svein.

Endret av Sveinl
Lenke til kommentar

Hei. Karbohydratpulver er med på å øke vekta ja. Har ikke satt meg nok inn i detaljene og kan ikke anbefale noe spesifikt.

 

Jeg ser fremdeles på meg selv som en amatør. Jeg var seriøs i kostholdet til å begynne med, men det ble for intetsigende etterhvert.

 

Derfor spiser jeg mye normal mat og trenger ikke gainer.

 

Men da jeg var 100% seriøs i kostholdet og hadde mangel på kalorier, brukte jeg denne http://www.tn.no/shop/produkt.aspx?id=562 Du kan jo se på sammensetningen her og finne en sammenheng med pulveret du allerede har.

 

Jeg må slanke meg oftere pga. at jeg spiser normal mat. Du får like mye muskler, men litt ekstra fett ved normalt kosthold. Vil vel derfor anbefale å spise så sunt som "mulig". Da kan du trene styrke i lengre perioder.

 

Andre tips:

-Kjøp et målebånd og mål omkretsen på musklene. Du vil ikke se det med det blotte øyne, for du ser jo deg selv hver dag. Målebånd for å holde motivasjonen oppe og se resultater.

-Går du ikke opp i vekt, spiser du for lite.

-Kjøp en badevekt som kan måle fettprosent. Da kan du se at vekten øker men at fettprosenten faktisk minker. Dette er også meget motiverende.

-Drikk mye vann. Kroppen består av 80% vann.

 

Svein.

Endret av Sveinl
Lenke til kommentar

Poteter er ikke usunt, det er en fin karbohydratkilde.

 

Når det gjelder antall måltider pr. dag er det rett og slett ikke vits å presse inn 5-6+ måltider hver dag. Hvis du klarer å spise all maten på 3 måltider er det like bra, om ikke bedre. Lavere måltidsfrekvens gir økt insulinsensitivitet og bedre utnyttelse av næringsstoffer og bedre fettforbrenning.

 

Ikke vær redd for fett fra kylling og kjøtt osv, det er ikke farlig slik alle tror. Det er fint for å få opp antall kalorier også. Stek i smør (det er bedre enn olivenolje, som blir til transfett ved høyere temperaturer), ta tran, spis kjøttdeig.

 

Edit: rettet opp en formulering

Endret av firstperson
Lenke til kommentar
Poteter er ikke usunt, det er en fin karbohydratkilde.

 

Når det gjelder antall måltider pr. dag er det rett og slett ikke vits å presse inn 5-6+ måltider hver dag. Hvis du klarer å spise all maten på 3 måltider er det like bra, om ikke bedre. Større måltidsfrekvens gir økt insulinsensitivitet og bedre utnyttelse av næringsstoffer og bedre fettforbrenning.

 

Ikke vær redd for fett fra kylling og kjøtt osv, det er ikke farlig slik alle tror. Det er fint for å få opp antall kalorier også. Stek i smør (det er bedre enn olivenolje, som blir til transfett ved høyere temperaturer), ta tran, spis kjøttdeig.

9138556[/snapback]

 

Nei, nei, nei... Dette er noe av det verste jeg noengang har hørt! :nei:

 

Når det gjelder antall måltider så bør det være så mange som mulig. For å tilføre næring slik at kroppen bygger hele tiden. Jeg kjenner kroppsbyggere som til og med står opp om natta for å spise. De gjør det sikkert av en grunn :roll:

 

Rådene dine vedrørende usunne fettkildene du anbefaler (mettet fett), høres svært merkelig ut i mine ører. Har det skjedd en revolusjon den siste tiden, eller slanker du deg veldig ofte? Får bilen dårlig olje går den ikke bra. Får bilen den beste og rene oljen, fungerer motoren optimalt. Kroppen fungerer best på optimal olje omega 3, 6 og 9. Og dårlig på mye mettet fett og transfett syrer.

 

Her kan du lese om fett: http://www.iform.no/pub/art.php?id=498 , så regner jeg med at du forstår litt mer.

 

Edit:Poteter kan jeg gå med på er "greit" når du trener. Mye kalorier i potet. Men hvis du spiser mat med større protein-innhold istedetfor potet som nesten ikke inneholder sånt, får du større fremgang. Poteter er en dårlig gainer, da den nesten ikke har proteiner. Se link i forrige innlegg, så ser du hva en bra gainer inneholder, sammenlign med potet i matvaretabellen så ser du garantert forskjell. Personlig liker jeg ikke å vanne ut proteinrik mat med poteter, men det får nå bli opp til hver enkelt å bedømme. Mye kalorier er heller ikke bra for slanking, det er også en grunn til at poteter bør unngås.

 

Se matvaretabellen, og sammenlign poteter med andre varer, så skjønner du hva jeg mener http://www.iform.no/pub/art.php?id=417

 

Og ang. insulin-sensitiviteten, så kan denne reduseres ved å spise grønnsaker. Blodsukkeret fraktes da effektivt til muskulaturen hvor den forbrennes. Du kan godt få en link på dette også, men da må jeg lete på nettet. Men jeg vet 100% at dette stemmer.

 

Trådstarter ønsker best mulig utnytte av treningen og da foreslår jeg at vi holder oss til det.

 

Svein.

Endret av Sveinl
Lenke til kommentar

Har dessverre ikke tid til å komme med motargumenter mot det du sier, men det er mye rart ute og går, det er sikkert. Ang. mettet fett bør du lese denne: Mary Enig - The Truth about Saturated Fat og les rundt på www.westonaprice.org for å innse at det vi lærer om fett er feil. Tran er sunt. Mettet fett er sunt. Vegetabilsk fett er usunt, i hvertfall i store mengder, slik man får hvis man sipper olivenolje etc. hele tiden. "Men dette gir høyere kolesterol". Les Anthony Colpos "The Great Cholesterol Con", og husk på at kolesterol er veldig viktig for dannelsen av testosteron.

 

Redusert insulinsensitivitet? Ikke bra. Insulinsensitiviteten bør være høy slik at kroppen utnytter næringen bedre. Dårlig insulinsensitivitet = Kroppen reagerer dårlig på mat og maten blir oppfattet som overflødig og lagres i større grad som fett. Høy insulinsensitivitet gir mer muskler og mindre fett.

 

Store folk som veier masse spiser mange måltider om dagen for å få i seg all maten. Likevel er jeg overbevist om at så lav måltidsfrekvens som mulig er bra for helsa. Mellom 1-3 måltider om dagen. Selv har jeg nå kjørt en RYP-syklus der jeg har spist to måltider om dagen, begge mellom kl. 16 og 22. To måltider på rundt 1500 kcal hver. Jeg har økt bra på det, i tillegg til at jeg føler meg mye bedre enn når jeg stappet i meg havregryn, ris og annet jalla flere ganger om dagen.

 

Oppsummert anbefaler jeg å spise så mange ganger om dagen som du selv vil; men om du føler at 6 blir for mye, så ikke strev for å få det til. Jeg sier ikke at du trenger å hive innpå med fettrand fra koteletter og drikke kremfløte, men ikke vær redd for fett. Det er fedme som er farlig. Ikke fett. Spis sunne matvarer; kjøtt, egg, kylling osv. Skal du ned i vekt; sørg for at kaloriinntaket er lavere enn forbruket og skal du opp gjør du omvendt.

 

Edit: i noen tidligere poster har jeg linket til noen fine tråder på treningsforum.no som tar opp ting som måltidsfrekvens, fettforbrenning etc. De samme linkene finnes i en annen tråd om gerilja-kardio i trening og kostholds-forumet.

Endret av firstperson
Lenke til kommentar
Har dessverre ikke tid til å komme med motargumenter mot det du sier, men det er mye rart ute og går, det er sikkert. Ang. mettet fett bør du lese denne: Mary Enig - The Truth about Saturated Fat og les rundt på www.westonaprice.org for å innse at det vi lærer om fett er feil. Tran er sunt. Mettet fett er sunt. Vegetabilsk fett er usunt, i hvertfall i store mengder, slik man får hvis man sipper olivenolje etc. hele tiden. "Men dette gir høyere kolesterol". Les Anthony Colpos "The Great Cholesterol Con", og husk på at kolesterol er veldig viktig for dannelsen av testosteron.

 

Redusert insulinsensitivitet? Ikke bra. Insulinsensitiviteten bør være høy slik at kroppen utnytter næringen bedre. Dårlig insulinsensitivitet = Kroppen reagerer dårlig på mat og maten blir oppfattet som overflødig og lagres i større grad som fett. Høy insulinsensitivitet gir mer muskler og mindre fett.

 

Store folk som veier masse spiser mange måltider om dagen for å få i seg all maten. Likevel er jeg overbevist om at så lav måltidsfrekvens som mulig er bra for helsa. Mellom 1-3 måltider om dagen. Selv har jeg nå kjørt en RYP-syklus der jeg har spist to måltider om dagen, begge mellom kl. 16 og 22. To måltider på rundt 1500 kcal hver. Jeg har økt bra på det, i tillegg til at jeg føler meg mye bedre enn når jeg stappet i meg havregryn, ris og annet jalla flere ganger om dagen.

 

Oppsummert anbefaler jeg å spise så mange ganger om dagen som du selv vil; men om du føler at 6 blir for mye, så ikke strev for å få det til. Jeg sier ikke at du trenger å hive innpå med fettrand fra koteletter og drikke kremfløte, men ikke vær redd for fett. Det er fedme som er farlig. Ikke fett. Spis sunne matvarer; kjøtt, egg, kylling osv. Skal du ned i vekt; sørg for at kaloriinntaket er lavere enn forbruket og skal du opp gjør du omvendt.

 

Edit: i noen tidligere poster har jeg linket til noen fine tråder på treningsforum.no som tar opp ting som måltidsfrekvens, fettforbrenning etc. De samme linkene finnes i en annen tråd om gerilja-kardio i trening og kostholds-forumet.

9139318[/snapback]

 

Den artikkelen du linket til om fett, var veldig interessant. Er dette enkelt-tilfelle fra en skrullete professor? Jeg har lært det som står i min "fett-artikkel", og fått anbefalninger på flere treningsforum om å unngå nettopp mettet fett. På grunn av at veldig mye mat inneholder dette (i blandingsproduktene). Har aldri blitt anbefalt mettet fett før nå. Derfor jeg reagerte. Det kan være at "ekspertene" (om vi kan kalle dem det) tar feil?. Men det ser jo ut som at Tommi i min artikkel har greid seg bra på den vanlige måten. Og på TV reklamerer de for renskåret svinekjøtt osv. Så jeg tror jeg foretrekker den versjonen da vi vet at den metoden virker.

 

Vedrørende insulin, dette har jeg ikke så mye peiling på. Men jeg vet at grønnsaker hjelper på å redusere blodsukkeret. Det var vel egentlig budskapet mitt. Trodde du mente at insulin-sensitivitet betydde økt fare for å reagere negativt på blodsukker da jeg ikke har hørt dette begrepet før.

 

Antall måltider er jeg fremdeles uenig i. Man trenger jo oftere næring enn normalt ved styrketrening og det er begrenset hva man greier å få i seg 3 ganger om dagen. Du skriver jo selv at "Større måltidsfrekvens gir økt insulinsensitivitet og bedre utnyttelse av næringsstoffer og bedre fettforbrenning." Hvorfor anbefaler du da å senke måltidsfrekvensen fra 5-6 til 1-3 og mener at dette er bedre for helsa?

 

Men som du sier, kaloribehovet pr. 24 t døgn er det viktigste. Og at man spiser mer enn dette ved styrketrening. Og at man spiser mindre enn dette ved slanking. :)

 

Svein.

Endret av Sveinl
Lenke til kommentar

Må bare beklage den unøyaktige formuleringen med større måltidsfrekvens. Det jeg mente var selvsagt lavere måltidsfrekvens gir større insulinsensitivitet.

 

Man trenger ikke oftere næring enn normalt hvis man trener, men mer næring. Jeg mener det er fordelaktig å innta næringen over få måltider. Oppfordrer alle til å lese det de kommer over av informasjon, og gjøre seg opp sin egen mening. Jeg på min side kommer til å fortsette med to-tre måltider om dagen, riktignok lavkarbo. Praktisk og behagelig er det også :)

 

Når det gjelder mettet fett og Mary Enig er hun en av de mest fornuftige ekspertene jeg har vært borti hvertfall. Hvis man spør de ekspertene som mener mettet fett er farlig om hvorfor de mener det, vil man oppdage at mange av de samme påstandene går igjen, som blir bevist feilaktige i artikkelen jeg linket til over.

 

Selv om man klarer seg fint med en type trening og kosthold, betyr ikke det at det er optimalt for generelt god helse og fremgang.

Lenke til kommentar
Må bare beklage den unøyaktige formuleringen med større måltidsfrekvens. Det jeg mente var selvsagt lavere måltidsfrekvens gir større insulinsensitivitet.

9154689[/snapback]

Du er tilgitt ;) Da ble det litt mer forståelig. Men dette er jo avhengig av hva du spiser. Grønnsaker har som sagt oppgaven med å redusere blodsukkeret. Så da trenger du med andre ord mindre grønnsaker ved mindre måltidsfrekvens. Det virker logisk.

 

Man trenger ikke oftere næring enn normalt hvis man trener, men mer næring. Jeg mener det er fordelaktig å innta næringen over få måltider. Oppfordrer alle til å lese det de kommer over av informasjon, og gjøre seg opp sin egen mening. Jeg på min side kommer til å fortsette med to-tre måltider om dagen, riktignok lavkarbo. Praktisk og behagelig er det også  :)

9154689[/snapback]

Hvis det er vanlig mat med medium/mye kalorier så er jeg enig. Hvis det er sunt kosthold som er tynet på grensene hva fett angår, så er jeg ikke enig. Da må du spise oftere pga. kalori-underskudd. Det er vi nok enige om.

 

Når det gjelder mettet fett og Mary Enig er hun en av de mest fornuftige ekspertene jeg har vært borti hvertfall. Hvis man spør de ekspertene som mener mettet fett er farlig om hvorfor de mener det, vil man oppdage at mange av de samme påstandene går igjen, som blir bevist feilaktige i artikkelen jeg linket til over.

9154689[/snapback]

Hvis dette stemmer, vil det gjøre hverdagen mye enklere og mye mindre stresset mht. antall måltider og kalorier. Men finnes det praktiske eksempler enn bare en påstand på dette? Synes nemlig dette var interessant å lese.

 

Selv om man klarer seg fint med en type trening og kosthold, betyr ikke det at det er optimalt for generelt god helse og fremgang.

9154689[/snapback]

Det er vanskelig for meg å motbevise og sannsynligvis vanskelig for deg å bevise. Vi har jo de eksemplene som følger gamle-måten. Ikke noe negativt å se på de. Så dette henger litt i lufta. Men det hadde vært spennende å sett f. eks. en artikkel med bilde av en kroppsbygger som anbefaler denne metoden. Men jeg regner med at utspillet er nytt og at det ikke finnes praktiske eksempler på dette ennå?

 

Svein.

Endret av Sveinl
Lenke til kommentar
Nei, nei, nei... Dette er noe av det verste jeg noengang har hørt!  :nei:

 

Når det gjelder antall måltider så bør det være så mange som mulig. For å tilføre næring slik at kroppen bygger hele tiden. Jeg kjenner kroppsbyggere som til og med står opp om natta for å spise. De gjør det sikkert av en grunn  :roll:

 

Svein.

9138705[/snapback]

Nei, nei, nei.. :realmad:

Hva med å faktisk sette seg litt inn i det du prater om. Og sette seg litt inn i forskning på temaet? Forskning viser faktisk at 3 måltider er bedre en 6 måltider når det kommer til å legge på seg "lean-muscelmass". Men meste parten av forskningen sier et det ikke er noen signifaikante forskjeller om hvor mange ganger man spiser om dagen. Det er det totalet kcal inntaket som avgjør. Du får IKKE bedre forbrenning av å spise mange og små måltider. Prøv gjerne å forklar meg fysiologien bak det!! Totale mengden aminosyrer i blodet er heller ikke mer konstant med å spise ofte. Kroppen regulerer dette perfekt selv etter matinntaket.

 

Jeg vet om IFBB-Pros som røyker, og det gjør de sikkert av en grunn :roll:

Endret av kengdal
Lenke til kommentar
Nei, nei, nei... Dette er noe av det verste jeg noengang har hørt!  :nei:

 

Når det gjelder antall måltider så bør det være så mange som mulig. For å tilføre næring slik at kroppen bygger hele tiden. Jeg kjenner kroppsbyggere som til og med står opp om natta for å spise. De gjør det sikkert av en grunn  :roll:

 

Svein.

9138705[/snapback]

Nei, nei, nei.. :realmad:

Hva med å faktisk sette seg litt inn i det du prater om. Og sette seg litt inn i forskning på temaet? Forskning viser faktisk at 3 måltider er bedre en 6 måltider når det kommer til å legge på seg "lean-muscelmass". Men meste parten av forskningen sier et det ikke er noen signifaikante forskjeller om hvor mange ganger man spiser om dagen. Det er det totalet kcal inntaket som avgjør. Du får IKKE bedre forbrenning av å spise mange og små måltider. Prøv gjerne å forklar meg fysiologien bak det!! Totale mengden aminosyrer i blodet er heller ikke mer konstant med å spise ofte. Kroppen regulerer dette perfekt selv etter matinntaket.

 

Jeg vet om IFBB-Pros som røyker, og det gjør de sikkert av en grunn :roll:

9157122[/snapback]

 

Hvis du spiser lavkalori-mat MÅ du spise oftere hvis du ikke får i deg nok kalorier og ikke greier å spise mer på 3 måltider. Da tenker jeg på mat som er strippet for mettet fett. For du er vel enig i at man må ha et kalorioverskudd for å bygge?

 

Fysiologien ligger i at leger anbefaler oftere måltid for å holde forbrenningen mest mulig konstant. Mest i forbindelse med slanking. Men alle jeg kjenner bruker dette også ved bygging. Sannsynligvis fordi de ikke orker å spise 8 hele kyllinger på 3 måltider. Det er mitt kaloribehov. Da må man spise oftere, spesielt de som er over 100 kilo.

 

At kroppen regulerer dette selv, er jo betryggende for de som får i seg nok kalorier på 3 måltid :)

 

Svein.

Endret av Sveinl
Lenke til kommentar
Hvis du spiser lavkalori-mat MÅ du spise oftere hvis du ikke får i deg nok kalorier og ikke greier å spise mer på 3 måltider. Da tenker jeg på mat som er strippet for mettet fett. For du er vel enig i at man må ha et kalorioverskudd for å bygge?

Fysiologien ligger i at leger anbefaler oftere måltid for å holde forbrenningen mest mulig konstant. Mest i forbindelse med slanking. Men alle jeg kjenner bruker dette også ved bygging. Sannsynligvis fordi de ikke orker å spise 8 hele kyllinger på 3 måltider. Det er mitt kaloribehov. Da må man spise oftere, spesielt de som er over 100 kilo.

At kroppen regulerer dette selv, er jo betryggende for de som får i seg nok kalorier på 3 måltid :)

 

Svein.

 

9157185[/snapback]

 

Ja, som jeg skrev er det mengen kalorier som bestemmer. Hvor mange måltider du trenger på å spise for å oppnå denne kalorimengen er ikke av betydning. Totalt under døgnet bruker kroppen like lang tid på å forbrenne 8 kyllinger i et måltid, eller 8 kyllinger fordelt på 8 måltider. Tidsantallet kroppen er i forbrenningsmodus er den samme. Men du øker ikke forbrennigen noe som helst selv om du spiser mange måltider kontra få. :)

 

PS: Det er heller ikke så vansklig å få i seg det man trenger på noe få måltid. Det er faktisk ikke så vansklig i å trene seg opp til å spise større og ferre måltider. Før ble jeg mett av en biff på 500 gram, det blir jeg ikke nå lenger ;)

Lenke til kommentar
Hvis du spiser lavkalori-mat MÅ du spise oftere hvis du ikke får i deg nok kalorier og ikke greier å spise mer på 3 måltider. Da tenker jeg på mat som er strippet for mettet fett. For du er vel enig i at man må ha et kalorioverskudd for å bygge?

Fysiologien ligger i at leger anbefaler oftere måltid for å holde forbrenningen mest mulig konstant. Mest i forbindelse med slanking. Men alle jeg kjenner bruker dette også ved bygging. Sannsynligvis fordi de ikke orker å spise 8 hele kyllinger på 3 måltider. Det er mitt kaloribehov. Da må man spise oftere, spesielt de som er over 100 kilo.

At kroppen regulerer dette selv, er jo betryggende for de som får i seg nok kalorier på 3 måltid :)

 

Svein.

 

9157185[/snapback]

 

Ja, som jeg skrev er det mengen kalorier som bestemmer. Hvor mange måltider du trenger på å spise for å oppnå denne kalorimengen er ikke av betydning. Totalt under døgnet bruker kroppen like lang tid på å forbrenne 8 kyllinger i et måltid, eller 8 kyllinger fordelt på 8 måltider. Tidsantallet kroppen er i forbrenningsmodus er den samme. Men du øker ikke forbrennigen noe som helst selv om du spiser mange måltider kontra få. :)

 

PS: Det er heller ikke så vansklig å få i seg det man trenger på noe få måltid. Det er faktisk ikke så vansklig i å trene seg opp til å spise større og ferre måltider. Før ble jeg mett av en biff på 500 gram, det blir jeg ikke nå lenger ;)

9157240[/snapback]

 

Nå må jeg nesten flire. Greier du en biff på 500 gram så er du god. Mulig magen min er altfor liten. Men du spiser vel grønnsaker til også sikkert?

 

Når jeg spiser biff, så bruker jeg chamgignon og paprika til. Og rødvinssaus. Biff er bra mat det, og godt når den er stekt riktig. Jeg bruker 2 min maks varme på begge sider, synes den blir best da. Jeg unngår chips, ris og poteter da jeg synes det er en dårlig "gainer" hva proteiner angår.

 

Men 8 kyllinger på 3 måltider... da er ikke jeg menneske etterpå hvertfall.

 

Svein.

Endret av Sveinl
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...